Miten saisi syötyä kasviksia joka aterialla? Aamupala ja illan lämmin ruoka vaikeimmat
Työpaikan lounaalla on salaattia ja lämpimiä kasviksia niin silloin on helppo syödä kasviksia.
Sen sijaan aamulla jogurtin ja myslin kanssa tai leivän ja juuston kanssa ei tule juuri lainkaan kasviksia vain joskus kurkkua päällä. Lämpimällä ruoalla myös usein on esimerkiksi pastaa ja kastiketta, mutta ei kasviksia.
Kommentit (228)
Lisäämällä niitä kasviksia siihen ruokaan.
Tee kulhollinen raastetta porkkanasta, appelsiinipaloja mukaan ja puolukkaa. Ananaskin siihen sopii.
Säilyy jääkaapissa hyvinkin pari päivää.
Aamulla syön puuron kanssa marjoja, tuoreita tai pakasteesta otettuja. Pastan oheen voi helposti lämmittää vihannespussin ja maustaa oman maun mukaan. Nuo siis helpoimpia vaihtoehtoja. Itse tykkään munakkaista joissa on silputtuja vihanneksia, ja laitan kokonaisen pilkotun paprikan jopa makaronilaatikkoon. Osta pussi mandariineja ja syö niitä välipalaksi!
Aamulla leivänpäälle jääsalaatti, juusto, kurkku ja paprika. Jogurttiin marjoja tai hedelmää.
Pastan ja kastikkeen kanssa salaatti.
Vierailija kirjoitti:
Aamulla syön puuron kanssa marjoja, tuoreita tai pakasteesta otettuja. Pastan oheen voi helposti lämmittää vihannespussin ja maustaa oman maun mukaan. Nuo siis helpoimpia vaihtoehtoja. Itse tykkään munakkaista joissa on silputtuja vihanneksia, ja laitan kokonaisen pilkotun paprikan jopa makaronilaatikkoon. Osta pussi mandariineja ja syö niitä välipalaksi!
Minkä vihannespussin lämmität ja millä? Mikroon? Pannulle?
Meillä on aina aamupalalla lautaselle valmiiksi pilkottuna kurkkua, tomaattia, paprikaa, porkkanaa, salaatinlehtiä, ei siis aina kaikkia näitä mutta kuitenkin.
Myös banaania, viinirypäleitä, mustikoita, omenaa - ainakin jotain näistä.
Jogurtti tai puuro on helppo: marjoja tai hedelmiä sekaan. Leivän kanssakin voi syödä kaveriksi hedelmän.
Pasta ja kastike on itselläni enemmän "erikoisruokaa" juuri koska en arkena viitsi vääntää mitään erikseen alkusalaattia siihen seuraksi, ja sitten kun syö ison lautasen pastaa ja kastiketta, saa liikaa hiilareita ja liian vähän kasviksia. Siksi mun ateriat menee tyyliin lautasmalli: liha/kala/vegeproteiini, neljäsosa lautasellista hiilarilisäke, puoli lautasellista kasviksia (voi olla jotain yhtäkin vain, esim. nyt parsa-aikaan keitettyä parsaa), ehkä joku kastike, esim. tänään on lohkoperunoita, broilerinleikettä, parsaa, tsatsikia.
Laita jääkaappiin kylmään veteen valmiita porkkanasiivuja ja vetele siitä kun teet aamupalaa.
Laitat sinne pastakastikkeeseen kasviksia! Myydään kaupassa sekä tuoreena että pakasteessa valmiiksi pilkottuna. Itse heitän usein ihan vaan sellaisen vihannessekoitus-nimisen pussillisen pastakastikkeeseen, vaiva on minimaalinen. Samanlaisen pussin laitan myös makaronilaatikkoon, wokkiin, oikeastaan mihin vain. Pastan kanssa sopii myös ihanasti vaikka pilkotut kirsikkatomaatit kastikkeeseen, jos pakastepussini ei houkuta.
Keittojuurespussit pakasteena käyvät vaikka mihin ruokaan mukaan. Myydään 200 g pussikoosta alkaen. Hinta on 0.49 euroa
Lisää samaan kattilaan riisin, makaronin ja perunan kanssa. Keität siinä samassa kasvikset.
Keittoruokiin sopii ihan nakkikeittoon, kanakeittoon, kalakeittoon ja lihakeittoon.
Miksi ihmeessä ottaa stressiä tuollaisesta asiasta?
Miksi pitäisi syödä kasviksia jos ei niistä pidä?
Vierailija kirjoitti:
Laitat sinne pastakastikkeeseen kasviksia! Myydään kaupassa sekä tuoreena että pakasteessa valmiiksi pilkottuna. Itse heitän usein ihan vaan sellaisen vihannessekoitus-nimisen pussillisen pastakastikkeeseen, vaiva on minimaalinen. Samanlaisen pussin laitan myös makaronilaatikkoon, wokkiin, oikeastaan mihin vain. Pastan kanssa sopii myös ihanasti vaikka pilkotut kirsikkatomaatit kastikkeeseen, jos pakastepussini ei houkuta.
Pilkotut tomaatit kastikkeessa on hyviä
Tee kasarissa jotain tähän tapaan: paista kasarissa lihapalat tai kanapalat. Lisää 5 desiä vettä, keittovihannespussi ja liemikuutio plus mausteita.
Tähän lisäät vielä perunapaloja tai riisiä tai makaronia. (lisää vettä vielä tarpeen mukaan tai tölkillinen tomaattimurskaa)
Tuo on se yhden "kattilan" taktiikalla valmistettu helppo ruoka.
Tee kasvisgratiini uunissa. Hyvää juustokuorrutteella.
No älä syö joka aterialla. Ei kaikille mahdu vatsaan suuria määriä. Ehkä tietyssä vaiheessa päivää erikseen tai ruoan kanssa.
Vierailija kirjoitti:
Miksi pitäisi syödä kasviksia jos ei niistä pidä?
Saadakseen kuituja ja monenlaisia ravintoaineita ja vitamiineja. Eikä ole olemassa mitään lajiketta kasvikset. Vaikea uskoa, että joku ei pitäisi mistään kasviksista, niitä kun on niin monenlaisia.
Aamujugurttiin lisää banaania, päärynää, omenaa, persikkaa, ananasta, melonia, kuivattuja taateleita, luumuja ja tällaisia