Joku sanoi että oliiviöljy ei sovi paistamiseen, mutta koko eteläinen eurooppahan paistaa ruuan oliiviöljyllä
Kommentit (94)
Joku sanoi väärin.
Oliiviöljyhän just on hyvä paistamiseen.
Se palaa helposti, joten he paistavat miedolla lämmöllä. Kato kun kaikki ei ole keittiössä tuollaisia nollia niin kuin sinä.
Vierailija kirjoitti:
Käyttääkö eteläeurooppalaiset paistamiseen muuta kuin extraneitsytoliiviöljyä?
Se on ihan sama mitä käyttää. Extra virgin tarkoittaa kylmäpuristamisra, mutta kuumentaminen muuttaa sen käytännössä kuumapuristetuksi. Rasvahappokoostumus muuttuu. Ihan sama käyttää halvinta kuumapuristettua paistamiseen.
Sitä on eri laatuisina. Eihän kylmäpuristettua rypsiöljyäkään käytetä paistoöljynä.
Joku suomalainen nainen käynyt muualla öljyjä tutkimassa ja suomeen palattua kertoi että oliiviöljy käy paistamiseen. Varmaan löydätte googlaamalla tuosta asiasta lehtijuttuja.
Samaa asiaa on kysytty Redditissä.
"I normally have two bottles of Extra Virgin Olive Oil: a cheap one bought at supermarket, which Iuse to cook (but not fry), and a "good" one bought at local producers (I live in an area where it is common for people to produce their own olive oil and sell it), which I use for bruschetta, salads etc... For fry I mormally use sunflower oil."
https://www.reddit.com/r/italy/comments/3s2lpp/what_kinds_of_oil_do_ita…
Tämä asiantuntija kertoo totuuden
https://www.iltalehti.fi/ruoka-artikkelit/a/62f78587-4894-4930-8b58-c7e…
Oliiviöljy oli varmaan kallista, niin äiti sanoi, että ei sovi paistamiseen jotta kestäisi pitempään
Voi voi kädettömiä ihmisiä. Neuvot kysytään ja otetaan hoopimmalta nettiseikkailijalta, vaikka verkko on täynnä tietoa.
Onhan se siemenöljyjä parempaa mutta voi ja laardi sekä muut eläinrasvat ovat huomattavasti terveellisempiä.
Vierailija kirjoitti:
Onhan se siemenöljyjä parempaa mutta voi ja laardi sekä muut eläinrasvat ovat huomattavasti terveellisempiä.
Oliiviöljy kannattaa aina valita, eikä eläinrasvoja.
Mikä on oliiviöljyn tarkoitus ylipäänsä? Tuoko se makua vai mitä?
Vierailija kirjoitti:
Mikä on oliiviöljyn tarkoitus ylipäänsä? Tuoko se makua vai mitä?
Tuo elinvuosia.
Oliiviöljy on niin kallista nykyään, etten osta sitä edes salaattiin. Luulin, että kaikki tuloluokat ovat rahapulassa nykyään, mutta ei näköjään.
Paistamiseen käytetään kanistereissa myytävää "loppuöljyä". Se on viimeisimmässä puristuksessa saatua hyvin mietoa öljyä. Aasialaiseen ruokaan tarvitaan korkeaa kuumuutta kestäviä öljyjä samoin friteerauksessa.
Vierailija kirjoitti:
Oliiviöljy on niin kallista nykyään, etten osta sitä edes salaattiin. Luulin, että kaikki tuloluokat ovat rahapulassa nykyään, mutta ei näköjään.
Eihän se maksa paljoa.
Pirkka extra virgin maksaa alle 5€ ja kestää koska oliiviöljyä ei tarvitse lotrata.
Vierailija kirjoitti:
Oliiviöljy on niin kallista nykyään, etten osta sitä edes salaattiin. Luulin, että kaikki tuloluokat ovat rahapulassa nykyään, mutta ei näköjään.
Kyllä maksan mieluummin oliiviöljystä kuin että joutuisin päivittäin syömään jotain lääkkeitä jatkuvasti ja elämäni loppuun asti.Oliiviöljy on terveellistä.Lisäksi erinomaisen maukasta.
Käyttääkö eteläeurooppalaiset paistamiseen muuta kuin extraneitsytoliiviöljyä?