Lohen ruotoja otin eilen pakasteesta sulamaan - miten teen kalaliemen?
Varmaankin löytyy googlettamalla, mutta neuvokaa minua silti.
Kommentit (6)
Ne olisi voinut heittää kiehumaan jäisinäkin, ei tarvitse sulattaa.
Lohko sipulia ja laita ruodot kylmään veteen. Lisää maustepippureita ja suolaa, jos on pakkasessa tillinvarsia niin vaikka niitäkin sekaan. Keitä
Märätät ne lohen ruodot, otit sulamaan, kun jäisenä pitäisi kattilaan panna. Voipi tulla haiseva soppa.
Vierailija kirjoitti:
Lohi on ongelmajätettä, mut voit keitellä hyvät liemet muista kaloista.
Jos teet lohikeittioa voit käyttää lohenruotoja, muuten kalaliemi tehdään valkoisten kalojen ruodoista. Piikkikampela ja muut litteät kalat parhaita, kuha toimii myös. Siika on jo liian rasvaista, eli jätä siianruodot kauppaan.
Tottakai lohen ruodoista tulee hyvä kalaliemi. Laita vastaisuudessa ruodot jäisinä kiehuvaan veteen. Mausteeksi sipuia ja maustepippuria. Kaksikymmentä minuuttia keittelyä ja sitten siivilöit. Varsinaista kalasoppaa varten lisäät perunaa, porkkanaa, ripaus tilliä ja tietenkin kalanpalat.
Jos olet valkosipulin ystävä, aloita siitä eli voita ja valkosipulit ja ruodot pataan, ripaus suolaa, tilliä ja muita mausteita, joista pidät. Anna porista hetki liedellä. Lisää sitten vettä ja siirrä pata uunin ja anna muhia. Maistele välillä, mausta lisää, jos tarpeen. Kirkkaan kalaliemen vaihtoehtona on tietysti suurustettu liemi, esim. vehnäjauhoja ja kermaa tai maitoa, sekoitetaan hyvin ja nauhana pataan ja sekoitetaan. Vielä yksi vaihrtoehto on vatkata kananmuna liemikulhossa ja kaataa kuuma kalaliemi samalla vatkaten joukkoon. Aina päälle tuoretta tillisilppua, ruohosipulisilppua, voinokare jne.
Lohi on ongelmajätettä, mut voit keitellä hyvät liemet muista kaloista.