Kun suositellaan säännöllistä marjojen syömistä niin missä muodossa saat marjoja käytettyä? Mustikkaa, mansikkaa jne. Minkä kanssa?
Miten saat marjoja syötyä suositusten mukaan. Varsinkin tähän vuodenaikaan ovat pakasteena.
Miten käytät niitä? Kaipaan ideoita.
Kommentit (117)
Aamupuuro, suolaa, marjoja, maapähkinävoita avot
Sellainen berries-purkki, täysmehuna jne
Jäisinä suoraan pakasterasiasta, etenkun viinimarjat on jäisinä hyviä.
Rahkan seassa. Kiisselissä. Jukurtin kanssa. Kakkujen täytteenä (mansikkaa, puolukkaa ja aroniaa jäisinä sauvasekottimella soseeksi ja täytekakun täytteeksi). Marjapiirakoissa. Smoothieissa.
Aamupuuron kanssa on todella hyvää. Mustikoita päälle ja ääntä kohti.
Mansikoita pieni annos kulhoon ja antaa sulaa. Makea jälkiruoka ihan sellaisenaan ilman valmisteluja.
Käytän marjoja smoothieen, mehuun, jugurtin kanssa, kiisseleihin, marjapuuroihin, leivonnaisiin, marjakastikkeisiin, salaatteihin, tuoreena sellaisenaan, hilloihin jne.
Syön joka aamu pari desiä S-Marketin rasvattoman, laktoosittoman rahkan kanssa mustikoita, puolukoita, lakkoja tai vadelmia. Mansikoita ei nyt ole, kun pakkaseen ei mahtunut. Ostan sitten, kun nämä joskus maaliskuun loppupuolella loppuvat. Itse kerättiin kaikki marjat kun asutaan pienessä kylässä, marjamaiden ympäröimänä. Lakat kerättiin Kainuusta lomareissulla. Mummo 77
Vierailija kirjoitti:
Syön joka aamu pari desiä S-Marketin rasvattoman, laktoosittoman rahkan kanssa mustikoita, puolukoita, lakkoja tai vadelmia. Mansikoita ei nyt ole, kun pakkaseen ei mahtunut. Ostan sitten, kun nämä joskus maaliskuun loppupuolella loppuvat. Itse kerättiin kaikki marjat kun asutaan pienessä kylässä, marjamaiden ympäröimänä. Lakat kerättiin Kainuusta lomareissulla. Mummo 77
Kelpaa nauttia talven yli! Ihailtavaa
Jos syön makeaa syön usein myös samaan aikaan mustikoita tai mansikoita, koska se lieventää verensokerin piikkiä. Esim jäätelön kanssa aina ja ovat tietysti hyviäkin niin.
Marjat ovat ihania! Menisi vaikka sellaisenaan. Mutta lisäksi esim. smoothien, puuron joukkoon, jogurtin sekaan.
Suosituksista en tiedä, mutta kaurapuuron ja jogurtin sekaan laitan aina marjoja.
40g pakastepuolukoita ja 40g pakastemustikoita. Sulatetaan ja sotketaan maustamattoman maitorahkan joukkoon kera chiasiementen ja ruokalusikallisen sokeritonta mehutiivistettä. Ja pala ruisleipää siihen kaveriksi. Tämmöisen setin syön päivittäin aamu- ja iltapalaksi.
Teen smoothieta johon tulee jäisiä marjoja. Myös pakastettua lehtikaalta ym.
🇺🇦🇮🇱
Vierailija kirjoitti:
Jos syön makeaa syön usein myös samaan aikaan mustikoita tai mansikoita, koska se lieventää verensokerin piikkiä. Esim jäätelön kanssa aina ja ovat tietysti hyviäkin niin.
Tämä on muuten totta. Ruoka sulaa tasaisemmin ja vaniljajäätelö mustikoilla tai mansikoilla on myös hyvä jälkiruoka.
Syön vajaan kourallisen mustaherukoita puoliksi sulaneina. Se on vähän niinkuin jälkiruoka. Ehkä näin keski-ikäistyneenä tuo hapokkuus ei ole ongelma.
Aroniatkin muuten menevät jäisinä, ne kun eivät maistu niin happamilta, kun eivät ehdi sulaa. Niitä tosin syön kerralla vain muutaman.
Vierailija kirjoitti:
Onko tomaatti marja?
En muista, mutta avokado on. En tosin laske sitä mukaan näissä ruokakeskusteluissa. Jos puhutaan kasvitieteestä, sitten sen voi hyvinkin mainita.
Tänään söin pitkästä aikaa mustikoita ja talkkunaa eli yhteen sekoitettuna mustikkapöperöä.
Marjoja pakasteesta, banaani ja kauramaito, tehosekoitus. Mansikoitten hyvä vähän sulaa ennen tehosekoittamista.
Maustamattoman ab-jogurtin kanssa on oikeaa herkkua. Voi laittaa vaikka suoraan pakkasesta ja odottaa hetken.