Mitähän sitä söisi Uutena vuotena ??
ei texmexiä eikä nakkeja/perunasalaattia. Ei myöskään mitään hienoa ruokaa... sellaista mistä lapset ja aikuiset tykkää. Ideoita ?
Kommentit (12)
- marinoituja oliiveja
- aurinkokuivattuja tomaatteja
- friteerattuja mustekalanrenkaita
- valkohomejuustotäytteisiä herkkusienenlakkeja
- bruschetta
- choritzoa
- manchegoa
- lohkoperunoita ja aiolia
- hunajamelonia
Juomaksi tietysti cavaa.
Katsopa tämän päivän Hesarin D-osasta reseptejä!
Kyse siis on Välimeren alueen alkupalapöydästä, jossa on arabivaikutteita.
Valmiina voit ostaa mm. dolmades-kääryleitä. Kyproslainen juusto grillattuna kuuluu myös asiaan, sitä saa hyvästä marketista juustotiskistä. Oliiveja, hummustahnaa, lihapullia. Tabbouleh-salaatti on hyvä lisä, siis sellaista bulgur-vehnän kera tehtyä salaattia (joukkoon voi panna myös couscousia, jos bulguria ei ole).
Nämä jutut kuulostavat eksoottiselta, mutta maistuvat hyvin lapsillekin. Eivät ole " oudon näköisiä" , eivätkä liian tulisia.
Mutta hiukan hienompaa kuitenkin kuin arki-lasagnet yms.
Meillä aikuiset syövät mätiä ja uuniperunoita sekä katkarapu-avocadosalaattia. Lapset niitä nakkeja... Hornetteja?
Tuohon meze juttuun ei taida vaan saada Oulusta tarvikkeita...ja kun ei tule Hesaria niin ei ole ohjeitakaan. Mutta hyvältä kuulosti.
2 tai mikä olitkaa: miten laitat ne rosmariinifileet ?
Ostetaan yksi sisäfile, kasa uuniperunoita, pistetään pata keskelle pöytää ja erilaisia kastikkeita ympärille. Salaatti lisukkeeksi.
Erittäin hyvää, helppoa ja hauskaa syötävää myös lapsille.
Niin mitä te laitatte sinne fondue pataan muuta kuin lihan suikaleita?
Teen siten että lohkon perunat uunipellille, jossa oliiviöljyä, (valkosipulia), suolaa ja rosmariinia. Pyörittelen.
Kanafileet ostan mieluiten valkosipulimarinoituna tai ilman marinadeja, (pyyhin ylimääräiset marinadit pois), käytän nopeasti kuumalla pannulla jotta tulee väriä pintaan. Sitten lisään suolaa ja rosmariinia sekä hieman curryä (ja valkosipulia ellei marinoitu). Laitan perunoiden seuraksi uuniin noin vartin perunoita myöhemmin. Valmistuu sitten kaikki yhtäaikaa.
Joskus laitan fileiden väliin palan halloumi-, feta- tai aurajuustoa ja vetäisen hammastikulla kiinni. (Lapset tosin pitävät muuten juustoista mutta kanan ottavat mieluummin ilman sitä ;))
Jotenkin näin.
t. kakkonen tai mikälie
Söin muuten kerran Ranskassa aika herkullisen fonduen, joka oli tehty punkulla maustettuun lihaliemeen, eikä siis öljyä lainkaan. Liemestä tuli kaiken lihan lilluttamisen jälkeen aika namia. Sitäkin olisi joskus hauska kokeilla kotona.
Vierailija:
Niin mitä te laitatte sinne fondue pataan muuta kuin lihan suikaleita?
tuore salaattia,täytettyjä herkkusieniä,patonkia ja jälkkäriksi juustokakkua.