Kumpaa makkaraa grillaat nieluummin, ns. jauhomakkaraa vai tosi lihaisaa?
Minusta jauhomakkarat on parhaita, poprilli ja atrilli, ja oikein mustua saavat rauhassa, ni ai että. Niitä lihaisia wilhelmejä yms en edes syö, ei oo hyvää.
Kommentit (150)
Campingia. Vittuilua olen saanut osakseni, mutta pidän pääni.
Lihaisia ehdottomasti. Leipä syödään erikseen.
Ostan yleensä semmoisia makkaroita, joissa lihapitoisuus 75 % ylöspäin ja jääkaapissa olevissa nakeissa se lihapitoisuus näkyisi olevan 90 %. Makkarat tehdään lihasta ja leivät jauhoista. Tavallisesti suosin kuorettomia makkaroita kuten Grillibalkania ja IIvaria. Kiertoilmauunissa makkarat saa paistettua huomattavasti tasaisemmin kuin elävällä tulella grillissä.
Lihaisia, en halua mitään jauhoja.
Jauhomakkaraa, Atrian hiillosmakkara parasta. Se kypsyy grillatessa meheväksi ja maukkaaksi, suorastaan suussa sulavaksi. Lihaisat makkarat kuivuvat käppäräksi ja niissä on kovia vastenmielisiä jänteitä.
Punaisen lihan syön mielummin naudan ja possun sisäfileenä.
Wilhelm chili-sulatejuusto on parasta.
Vierailija kirjoitti:
Lihaisia ehdottomasti. Leipä syödään erikseen.
Missä leivässä mahtaa olla perunajauhoa?
Mä grillaan vain raakanakkaroita.
Lihaisten ero johtuu siitä että ne on vedetty isomman seulan läpi. Samoja perkuutähteitä mutta wt tykkää "miehisestä ruuasta".
Jauhoisia ja mielellään avotulella, nuotiolla tikun nokassa, sen muutaman kerran minkä kesän aikana paistan. Mustunut HooKoon Sininen kala/marjareissulla nuotiolla, aijai
Jos haluan leipää niin käytän leivänpaahdinta.
Vain ns. raakamakkaroita. Ne taitaa siis kuulua noihin lihaisampiin.
Niiden grillaaminen on vähän erilaista. Lämpö pitää olla matalampi ja niitä kypsennetään pidempään aika usein käännellen. Muuten palavat pinnalta ja ovat raakoja sisältä.
Vierailija kirjoitti:
Mä grillaan vain raakanakkaroita.
Mitäs ne mahtaa olla? Jotain vegaaniversioita?
Joo kyllä hiillosmakkaraa pitää välillä paistaa nuotiossa.
Jauhomakkara jossa on paljon mustia hiiltyneitä kohtia ja päälle paljon turun sinappia. Ruokajuomaksi maitoa.
Se "jauho" on jauhettua nahkaa ja muuta teurastavaraa.
Vierailija kirjoitti:
Jos haluan leipää niin käytän leivänpaahdinta.
Kerro meille, mitä leipään liittyvää niissä jauhomakkaroissa mahtaa olla? Odotamme mielenkiinnolla.
Vierailija kirjoitti:
Jos haluan leipää niin käytän leivänpaahdinta.
Täällä puhuttiin makkaroista eikä leivistä. Käytkö jotenkin hitaalla?
Vierailija kirjoitti:
Jauhomakkaraa, Atrian hiillosmakkara parasta. Se kypsyy grillatessa meheväksi ja maukkaaksi, suorastaan suussa sulavaksi. Lihaisat makkarat kuivuvat käppäräksi ja niissä on kovia vastenmielisiä jänteitä.
Punaisen lihan syön mielummin naudan ja possun sisäfileenä.
Ne lihaiset makkarat kannattaa paistaa niin että niihin tehdään syvä poikittainen viilto, jolloin ne varmasti kypsyvät kunnolla ja ne kannattaa kääntää kerran ympäri.
Jauhomakkaraa, ehdottomasti. Campingia on pakko saada pari kertaa kesässä. Ne laatumakkarat ei oikein putoa. Toki useimmiten grillaan kokolihaa ja kasviksia.