Ruokalaskun puolitus
Pystyisitkö puolittamaan kuukauden ruokalaskusi nyt kun hinnat nousseet? Jos oikein tarkkaan suunnittelee ruoat, määrät, hintavertailut ja tekee ruoasta vain elinehdon ei nautiskelun niin ehkä pystyisi.
Kivaahan se ei ole mutta olisiko se kuitenkaan pahasta? Jotenkin tuntuu että eiköhän tämä mässäily&wolttailu ole tässä maailmassa jo nähty.
Kommentit (75)
Luultavasti kyllä. Vaatisi vain vähän enemmän suunnittelua ja kaiken "ylimääräisen" pois jättämistä. Asutaan sen verran kaukana kaupungista, että tänne ei edes woltit ja muut kuljeta, niin harvemmin syödään muuta kuin kotiruokaa.
Vierailija kirjoitti:
Soijarouhe, herneet on avainsanoja.
Aivan, niiden syöminen kannattaa lopettaa. Halpaahan ne on, mutta lisäävät vain nälkää, joten parempi panostaa ravintopitoiseen ruokaan, jota kuluu vähän.
Pahoin pelkään, että tämä vaikeuttaa terveellistä syömistä entisestään. Jos ei ole rahaa, niin ostaa sitä halvinta moskaa mitä kaupasta löytyy.
Helposti. Olen lapsena elänyt jopa nälässä. Nyt ei tarvitse hintoja katsoa, siltikään en osta kalleinta.
Meitä on kaksi aikuista ja 500e. varattu ruokaan/kk. Ei saada niin paljon menemään. Jää säästöön.
Asumme lähellä markettia joka on auki 24h joten siellä voisi iltasella käydä -60% tuotteita ostamassa. Nyt ostetaan usein -30%
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Soijarouhe, herneet on avainsanoja.
Aivan, niiden syöminen kannattaa lopettaa. Halpaahan ne on, mutta lisäävät vain nälkää, joten parempi panostaa ravintopitoiseen ruokaan, jota kuluu vähän.
Esim. hernerouheessa on enempi proteiiinia kuin jauhelihassa ( jota suuri osa suomalaisia käyttää, vaikka kukaan palstalla ei)
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Soijarouhe, herneet on avainsanoja.
Aivan, niiden syöminen kannattaa lopettaa. Halpaahan ne on, mutta lisäävät vain nälkää, joten parempi panostaa ravintopitoiseen ruokaan, jota kuluu vähän.
Esim. hernerouheessa on enempi proteiiinia kuin jauhelihassa ( jota suuri osa suomalaisia käyttää, vaikka kukaan palstalla ei)
Mitä ruokaa hernerouheesta voi tehdä? Meillä joskus oli pussillinen, mutta jäi käyttämättä.
Vierailija kirjoitti:
Pahoin pelkään, että tämä vaikeuttaa terveellistä syömistä entisestään. Jos ei ole rahaa, niin ostaa sitä halvinta moskaa mitä kaupasta löytyy.
Ei välttämättä, kasvisruokaa vaan enemmän lihan sijaan. Ja valmisruuat kun jättää pois niin säästyy jo pitkä penni.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Soijarouhe, herneet on avainsanoja.
Aivan, niiden syöminen kannattaa lopettaa. Halpaahan ne on, mutta lisäävät vain nälkää, joten parempi panostaa ravintopitoiseen ruokaan, jota kuluu vähän.
Kannattaa panostaa siihen että ymmärtää, ettei lihan mättäminen kaksin käsin ole ainut tapa täyttää vatsaansa. Niin meille on vakuutettu vuosikaudet, joten psykologinen muutos on iso.
Kyllä se tarkoittaisi opiskelijana ateriakokojen rajaamista aika pieniksi. No kai siinä ainakin laihtuu sitten, kun ei ole varaa syödä niin että edes suositeltu kalorisaanti täyttyisi...
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Soijarouhe, herneet on avainsanoja.
Aivan, niiden syöminen kannattaa lopettaa. Halpaahan ne on, mutta lisäävät vain nälkää, joten parempi panostaa ravintopitoiseen ruokaan, jota kuluu vähän.
Esim. hernerouheessa on enempi proteiiinia kuin jauhelihassa ( jota suuri osa suomalaisia käyttää, vaikka kukaan palstalla ei)
Varmaan onkin, mutta elimistö ei pysty sitä kasvisproteiinia hyödyntämään eikä herneet pidä nälkää. Halvassa lihassa on paljon muutakin ravintoa kuin proteiini ja pitää kylläisenä pidempään kuin herne. Joten edullisemmaksi tulee ravintopitoinen liha kuin herne.
En varmaan puolitettua, mutta saa karsittua. Eli toisinsanoen pitää palata samanlaiseen ruokailuun kuin mitä omassa lapsuudessa syötiin. Vähemmän lihaa, kauden kasvikset käyttöön, hävikin hyödyntäminen, suunnitelmallisuus, aletuotteiden hyödyntäminen, leipominen, lisukkeeksi raastesalaatit ym.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Soijarouhe, herneet on avainsanoja.
Aivan, niiden syöminen kannattaa lopettaa. Halpaahan ne on, mutta lisäävät vain nälkää, joten parempi panostaa ravintopitoiseen ruokaan, jota kuluu vähän.
Esim. hernerouheessa on enempi proteiiinia kuin jauhelihassa ( jota suuri osa suomalaisia käyttää, vaikka kukaan palstalla ei)
Varmaan onkin, mutta elimistö ei pysty sitä kasvisproteiinia hyödyntämään eikä herneet pidä nälkää. Halvassa lihassa on paljon muutakin ravintoa kuin proteiini ja pitää kylläisenä pidempään kuin herne. Joten edullisemmaksi tulee ravintopitoinen liha kuin herne.
Joo, ja sitä ravintoa on aivan liikaa. Yli puolet suomalaisista on ylipainoisia.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Soijarouhe, herneet on avainsanoja.
Aivan, niiden syöminen kannattaa lopettaa. Halpaahan ne on, mutta lisäävät vain nälkää, joten parempi panostaa ravintopitoiseen ruokaan, jota kuluu vähän.
Kannattaa panostaa siihen että ymmärtää, ettei lihan mättäminen kaksin käsin ole ainut tapa täyttää vatsaansa. Niin meille on vakuutettu vuosikaudet, joten psykologinen muutos on iso.
Kannattaa ymmärtää, että lihaa EI TARVITSE mättää kaksin käsin vatsaa täyttääkseen. Kasviksia JOUTUU syömään vatsan täyteen ja silti kohta on taas nälkä.
Pystyisin todella helposti. Nyt tullut ostettua kaikkia herkkuja kaupasta. Puhdas ruoka ei valmiita eineksiä. Normaalia arki ruokia ja puuroja lisäämällä kauppa lasku varmasti huomattavasti pienempi. Suunnittelu, valmistettava määrä ruokaa, hintavertailu avainsanoja. Sinkku talous. Ravintola- alan koulutus joten koulutuksesta hyötyä.
Joo kyllä meinaan kattoo nyt tarkemmin mitä ruokaa sitä ostaa, ja mun mielestä aikunen viiskymppinen, ei tarvi syödä ruokaa ku kerran päivässä, niinku ns. Oikeeta ruokaa, ku mun mies syö kunnon ruokaa 2 kertaa päivässä
Miksi ihmeessä ruokakulut pitäisi puolittaa??
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Soijarouhe, herneet on avainsanoja.
Aivan, niiden syöminen kannattaa lopettaa. Halpaahan ne on, mutta lisäävät vain nälkää, joten parempi panostaa ravintopitoiseen ruokaan, jota kuluu vähän.
Esim. hernerouheessa on enempi proteiiinia kuin jauhelihassa ( jota suuri osa suomalaisia käyttää, vaikka kukaan palstalla ei)
Varmaan onkin, mutta elimistö ei pysty sitä kasvisproteiinia hyödyntämään eikä herneet pidä nälkää. Halvassa lihassa on paljon muutakin ravintoa kuin proteiini ja pitää kylläisenä pidempään kuin herne. Joten edullisemmaksi tulee ravintopitoinen liha kuin herne.
Ei kukaan pelkkää hernettä syökään . Kyllä sen lisäksi laitetaan muutakin. Esim. oliivi- tai rypsiöljyä. Ja kasvisruokaan tottakai pitää perhtyä, mutta ei pelkkää lihaakaan syömällä kukaan terveenä pysy
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Soijarouhe, herneet on avainsanoja.
Aivan, niiden syöminen kannattaa lopettaa. Halpaahan ne on, mutta lisäävät vain nälkää, joten parempi panostaa ravintopitoiseen ruokaan, jota kuluu vähän.
Kannattaa panostaa siihen että ymmärtää, ettei lihan mättäminen kaksin käsin ole ainut tapa täyttää vatsaansa. Niin meille on vakuutettu vuosikaudet, joten psykologinen muutos on iso.
Kannattaa ymmärtää, että lihaa EI TARVITSE mättää kaksin käsin vatsaa täyttääkseen. Kasviksia JOUTUU syömään vatsan täyteen ja silti kohta on taas nälkä.
Joo, osalla ihmisistä tuntuu olevan.
Soijarouhe, herneet on avainsanoja.