Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

Onnistuuko jauhelihan sulatus laittamaan sen kuumaan veteen kattilaan

Vierailija
24.04.2015 |

Unohdin ottaa jauhelihan yöllä sulamaan ja sulamista pitäisi nyt tavalla tai toisella nopeuttaa. Onnistuuko se laittamaan kattilan täyteen kuumaa vettä ja laittamalla jauhelihan sinne lillumaan vai kärsiikö laatu/maku jotenkin?

Mikrossa en sulata, koska tulos on aina paskaa.

Kommentit (28)

Vierailija
1/28 |
24.04.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

Laske tiskialtaaseen niin kuumaa vettä kun kraanasta tulee. Laita jauheliha pakastepussiin, pussi solmuun ja upotat sen veteen. Kääntele välillä, jotta sulaa joka puolelta.Ei ala kypsyä niinkun mikrossa.

Vierailija
2/28 |
24.04.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

Iske suoraan pannulle ja käristä

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/28 |
24.04.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

Minä sulatan aina vedessä, mielummin kylmässä. Pari tuntia menee, ehkä.

Vierailija
4/28 |
24.04.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

Sehän imee sen veden ja hajoaa sinne. Paketteineen olen lavuaarissa sulattanut niin että pohjalla kuumaa vettä.

Vierailija
5/28 |
24.04.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

Joo paketissa ehdottomasti? VOI miten söpöä kun nuoret aikuiset itsenäistyvät ja heillä on koko maailma vastaamassa pikkuisiin askarruttaviin asioihin!

Vierailija
6/28 |
24.04.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

Mun mielestä ei oo kovinkaan houkuttelevaa jauheliha sen jälkeen kun on sulatettu vedessä. Vettyy ja näyttää oudolta. Makukaan ei oo kovin hyvä mun mielestä. Mies tekee välillä noin, kun ei viitsi ottaa ajoissa sulamaan.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/28 |
24.04.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

Paketissa tietenkin, ei kai kukaan lihamönttiä sellaisenaan upota veteen???

Vierailija
8/28 |
24.04.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

 Minä sulatan mikrossa, teho täydellä ja noin minuutti käännä sittten ympäri.Helppoa  sitten toinen puoli ja sama aika noin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/28 |
24.04.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ehdottomasti paketissa ja kylmässä vedessä.

Vierailija
10/28 |
24.04.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

[quote author="Vierailija" time="24.04.2015 klo 14:40"]

Paketissa tietenkin, ei kai kukaan lihamönttiä sellaisenaan upota veteen???

[/quote]

Kaupassa jauhettu ja pakattu, ei siis vesitiivis valmispakettien tapaan. Eikä jostain pakastepussista saa niin vesitiivistä, ettei pussiin pääse vettä ollenkaan.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
11/28 |
24.04.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

miksette pakasta pakastepussissa, j-liha pussiin ja painelee sen ihan lättänäksi. Sellainen lätty ei vie pakastimessa juurikaan tilaa, jäätyy ja sulaa nopeasti.

Vierailija
12/28 |
24.04.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

[quote author="Vierailija" time="24.04.2015 klo 14:35"]

Mun mielestä ei oo kovinkaan houkuttelevaa jauheliha sen jälkeen kun on sulatettu vedessä. Vettyy ja näyttää oudolta. Makukaan ei oo kovin hyvä mun mielestä. Mies tekee välillä noin, kun ei viitsi ottaa ajoissa sulamaan.

[/quote]

Miten se vettyy? ei kai kukaan ilman pussia kippaa jauhelihaa veteen! Sulaa kohtuullisen nopeasti kylmässäkin vedessä, ei lihaa ole pakko esikypsentää kuumalla vedellä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
13/28 |
24.04.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

[quote author="Vierailija" time="24.04.2015 klo 14:43"][quote author="Vierailija" time="24.04.2015 klo 14:40"]

Paketissa tietenkin, ei kai kukaan lihamönttiä sellaisenaan upota veteen???

[/quote]

Kaupassa jauhettu ja pakattu, ei siis vesitiivis valmispakettien tapaan. Eikä jostain pakastepussista saa niin vesitiivistä, ettei pussiin pääse vettä ollenkaan.
[/quote]
Minigrip-pussista saa tiiviin. Ja saat kyllä normipussistakin, kun vedät siihen tiukan solmun. Laita se sulamaan veteen erilliseen astiaan, vaikka leivontakulhoon jossa on puhdasta vettä, niin ei tarvitse liottaa sitä likavedessä altaassa.

Vierailija
14/28 |
24.04.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

[quote author="Vierailija" time="24.04.2015 klo 14:43"]

[quote author="Vierailija" time="24.04.2015 klo 14:40"]

Paketissa tietenkin, ei kai kukaan lihamönttiä sellaisenaan upota veteen???

[/quote]

Kaupassa jauhettu ja pakattu, ei siis vesitiivis valmispakettien tapaan. Eikä jostain pakastepussista saa niin vesitiivistä, ettei pussiin pääse vettä ollenkaan.

[/quote]

MITÄ MINÄ LUIN??? Pakastepussi on vesitiivis, jos et tee siihen reikää. Jätä se pussinsuu vedenpinnan yläpuolelle, silloin on ihan sama vaikka jättäisit pussin auki!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
15/28 |
24.04.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

[quote author="Vierailija" time="24.04.2015 klo 14:50"][quote author="Vierailija" time="24.04.2015 klo 14:35"]

Mun mielestä ei oo kovinkaan houkuttelevaa jauheliha sen jälkeen kun on sulatettu vedessä. Vettyy ja näyttää oudolta. Makukaan ei oo kovin hyvä mun mielestä. Mies tekee välillä noin, kun ei viitsi ottaa ajoissa sulamaan.

[/quote]

Miten se vettyy? ei kai kukaan ilman pussia kippaa jauhelihaa veteen! Sulaa kohtuullisen nopeasti kylmässäkin vedessä, ei lihaa ole pakko esikypsentää kuumalla vedellä.
[/quote]
Pakastepussit vuotaa jostain syystä, jos niissä sulattaa jotain.

Vierailija
16/28 |
24.04.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

[quote author="Vierailija" time="24.04.2015 klo 14:52"]

[quote author="Vierailija" time="24.04.2015 klo 14:50"][quote author="Vierailija" time="24.04.2015 klo 14:35"] Mun mielestä ei oo kovinkaan houkuttelevaa jauheliha sen jälkeen kun on sulatettu vedessä. Vettyy ja näyttää oudolta. Makukaan ei oo kovin hyvä mun mielestä. Mies tekee välillä noin, kun ei viitsi ottaa ajoissa sulamaan. [/quote] Miten se vettyy? ei kai kukaan ilman pussia kippaa jauhelihaa veteen! Sulaa kohtuullisen nopeasti kylmässäkin vedessä, ei lihaa ole pakko esikypsentää kuumalla vedellä. [/quote] Pakastepussit vuotaa jostain syystä, jos niissä sulattaa jotain.

[/quote]

Ei vuoda, jos pussissa ei ole vikaa. Osta kunnollisia paksuja pakastuspusseja ei niitä rullassa olevia "hedelmäpussi"-materiaalista tehtyjä. On pakasteita sulatettu jo ennen mikroaaltouunien keksimistä ja yksi käyttökelpoisimmista tavoista on muovipussi vedessä.

Vierailija
17/28 |
24.04.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

[quote author="Vierailija" time="24.04.2015 klo 14:52"][quote author="Vierailija" time="24.04.2015 klo 14:50"][quote author="Vierailija" time="24.04.2015 klo 14:35"]

Mun mielestä ei oo kovinkaan houkuttelevaa jauheliha sen jälkeen kun on sulatettu vedessä. Vettyy ja näyttää oudolta. Makukaan ei oo kovin hyvä mun mielestä. Mies tekee välillä noin, kun ei viitsi ottaa ajoissa sulamaan.

[/quote]

Miten se vettyy? ei kai kukaan ilman pussia kippaa jauhelihaa veteen! Sulaa kohtuullisen nopeasti kylmässäkin vedessä, ei lihaa ole pakko esikypsentää kuumalla vedellä.
[/quote]
Pakastepussit vuotaa jostain syystä, jos niissä sulattaa jotain.
[/quote]
miten olis 2 pussia päällekkäin? Vai menikö jo liian haastavaksi?
N19

Vierailija
18/28 |
24.04.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

[quote author="Vierailija" time="24.04.2015 klo 15:01"][quote author="Vierailija" time="24.04.2015 klo 14:52"]

[quote author="Vierailija" time="24.04.2015 klo 14:50"][quote author="Vierailija" time="24.04.2015 klo 14:35"] Mun mielestä ei oo kovinkaan houkuttelevaa jauheliha sen jälkeen kun on sulatettu vedessä. Vettyy ja näyttää oudolta. Makukaan ei oo kovin hyvä mun mielestä. Mies tekee välillä noin, kun ei viitsi ottaa ajoissa sulamaan. [/quote] Miten se vettyy? ei kai kukaan ilman pussia kippaa jauhelihaa veteen! Sulaa kohtuullisen nopeasti kylmässäkin vedessä, ei lihaa ole pakko esikypsentää kuumalla vedellä. [/quote] Pakastepussit vuotaa jostain syystä, jos niissä sulattaa jotain.

[/quote]

Ei vuoda, jos pussissa ei ole vikaa. Osta kunnollisia paksuja pakastuspusseja ei niitä rullassa olevia "hedelmäpussi"-materiaalista tehtyjä. On pakasteita sulatettu jo ennen mikroaaltouunien keksimistä ja yksi käyttökelpoisimmista tavoista on muovipussi vedessä.
[/quote]
No me on aina käytetty noita pakastepusseja. Yöksi laittaa muovipussissa jauhelihaa lautaselle ja jääkaappiin, niin se lautanen on kudosnesteessä.

Vierailija
19/28 |
24.04.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vastaavassa tilanteessa käytän suojana kondomia, solmittuna. On tiivis.

Vierailija
20/28 |
24.04.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

[quote author="Vierailija" time="24.04.2015 klo 15:06"]

[quote author="Vierailija" time="24.04.2015 klo 15:01"][quote author="Vierailija" time="24.04.2015 klo 14:52"] [quote author="Vierailija" time="24.04.2015 klo 14:50"][quote author="Vierailija" time="24.04.2015 klo 14:35"] Mun mielestä ei oo kovinkaan houkuttelevaa jauheliha sen jälkeen kun on sulatettu vedessä. Vettyy ja näyttää oudolta. Makukaan ei oo kovin hyvä mun mielestä. Mies tekee välillä noin, kun ei viitsi ottaa ajoissa sulamaan. [/quote] Miten se vettyy? ei kai kukaan ilman pussia kippaa jauhelihaa veteen! Sulaa kohtuullisen nopeasti kylmässäkin vedessä, ei lihaa ole pakko esikypsentää kuumalla vedellä. [/quote] Pakastepussit vuotaa jostain syystä, jos niissä sulattaa jotain. [/quote] Ei vuoda, jos pussissa ei ole vikaa. Osta kunnollisia paksuja pakastuspusseja ei niitä rullassa olevia "hedelmäpussi"-materiaalista tehtyjä. On pakasteita sulatettu jo ennen mikroaaltouunien keksimistä ja yksi käyttökelpoisimmista tavoista on muovipussi vedessä. [/quote] No me on aina käytetty noita pakastepusseja. Yöksi laittaa muovipussissa jauhelihaa lautaselle ja jääkaappiin, niin se lautanen on kudosnesteessä.

[/quote]

Se vesi kyllä yleensä tulee siitä, että huoneilmasta tiivistyy kosteutta siihen ulkopinnalle, eikä sen takia, että pussi vuotaa. Ikinä ei ole kudosnesteet itsellä ainakaan pussin läpi pihalle tullut. Vielä helpompi todeta tämä, jos sulattaa kalaa. Se neste mikä lautaselle jää ei tuoksu yhtään miltään eli ei siis ole kalasta peräisin. Toki pussin pitää olla ehjä..

Ja mitä AP'n kysymykseen tulee, niin jos on pakko hätäsulattaa, niin pussiin mahdollisimman tiiviisti ja kylmään veteen. Paketissa ei kannata, kun se ilma/suojakaasu lihan ympärillä eristää ja hidastaa sulamista. Mikrossa tai kuumassa vedessä ei kannata, koska silloin alkaa kypsyminenkin samalla ja rakenne ja maku voi kärsiä.

Kirjoita seuraavat numerot peräkkäin: kahdeksan kuusi yksi