Tein itse pitzaa ekan kerran ja oli kalliimpaa kuin pizzeriasta haettu
Eihän tässä ole mitään tolkkua. Äiti sanoi aina että tee itse tulee halvemmaksi, mutta ei tule enää. Vai onko syy että kävin väärässä kaupassa ostamassa 00-jauhot, mozzarellat, parmesaanit ym... En kyllä enää ikinä vaan haen sen 7,5 euron pizzan pizzeriasta
Kommentit (82)
Niin no jäihän siitä tietty aineksia toiseenkin pitzaan että sikäli mikäli en menettänyt rahaa. AInoa että ei tee pitzaa sitten mieli kuin ehkä viikon päästä taas.
Laske kuinka monta pizzaa saat tehtyä noista tarvikkeista ja suhteuta sitten valmiiseen hintaan.
Huomannut saman. Kun erikseen ostat kaikki tarvikkeet niin kalliiksi tulee. Eikä me normit päästä mihinkään tukkuihin…..
Älä laita file mignonia täytteeksi vaan halvinta jauhokinkkua nii nkuin pizzeriatkin.
Tosin täytteitäkin on enemmän ja laadukkaampia.
Vierailija kirjoitti:
Huomannut saman. Kun erikseen ostat kaikki tarvikkeet niin kalliiksi tulee. Eikä me normit päästä mihinkään tukkuihin…..
Tukut eivät ole halpoja.
Vierailija kirjoitti:
Niin no jäihän siitä tietty aineksia toiseenkin pitzaan että sikäli mikäli en menettänyt rahaa. AInoa että ei tee pitzaa sitten mieli kuin ehkä viikon päästä taas.
Mitään muuta kuin pizzaahan ei voi jauhoista, juustosta ja täytteistä x, y ja z tehdä. Eiku.
Tuoreempia aineksia on itse tehdyssä pizzassa.
Enkä mä noin halpoja pizzoja ostaisi mistään.
Laatua ennen kaikkea pitää olla.
Saahan sitä ainaskin kaksi pellillistä tehtyä omista aineksista... ja eikös niitä aineksia jäänyt ylikin?
Tee toinen pizza niistä aineksista myöhemmin.
En saa pizzeriasta läheskään yhtä hyvää pizzaa kuin itse tekemäni. Pitäisi mennä ihan italialaiseen ravintolaan ja silloin pizzalla onkin jo hintaa. Eli halvemmaksi tulee tehdä itse oikeasti hyvä pizza. Jos mulla menee 25€ pizzatarvikkeisiin rahaa niin saan tehtyä sillä hinnalla 4-6 oikeasti hyvää maittavaa pizzaa. Tulee halvemmaksi kuin pizzeriassa.
Täytteet maksaa eri lailla jos ostaa kerralla pikkupurkin tai saavillisen.
Itselle tietysti ostaa vielä sitä parasta laatua mitä raaskii. Pizzeria ostaa halvinta kuraa.
Tä?
3*400g 10% jauhelihaa 11,4€
Yrittisuolaa, 30g 0,5€
Jauhoja 0,4kg, 0,4€
2 pussia 150g Emmental raastetta. 2,60
Ananaspurkki 0,85€
Öljyä luraus 0,1€
Pussihiiva, 0,2€
Suolaa tl ja sokeria rl
oreganoa 0,05€
Kokonaisuus maksaa 16,10€
Tästä saa kaksi levyllistä pitsaa eli 8 hlöä syö mahansa täyteen.
2€/ annos.ja maistuu ja aina voi laittaa pakkaseen ja lämmittää tarvittaessa.
Mnun oma tekemä pitsa maksaa 70 euroa. Teen sitä harvoin.
Useimmissa pizzeriapizzoissa ei ole parmigianoa eikä edes mozzarellaa vaan jotain halvinta pizzajuustoa. Jos on paremmat täytteet niin hintakin on pitkälle yli kympin.
Vierailija kirjoitti:
Tä?
3*400g 10% jauhelihaa 11,4€
Yrittisuolaa, 30g 0,5€
Jauhoja 0,4kg, 0,4€
2 pussia 150g Emmental raastetta. 2,60
Ananaspurkki 0,85€
Öljyä luraus 0,1€
Pussihiiva, 0,2€
Suolaa tl ja sokeria rl
oreganoa 0,05€
Kokonaisuus maksaa 16,10€
Tästä saa kaksi levyllistä pitsaa eli 8 hlöä syö mahansa täyteen.
2€/ annos.ja maistuu ja aina voi laittaa pakkaseen ja lämmittää tarvittaessa.
Missään kaupssa ei myydä paria hippua oreganoa. On ihan pakko ostaa koko purkki. Sama suolan ja muun kanssa.
Omien kokeilujeni perusteella tärkeintä on juuston laatu.
Muuten voi käyttää mitä vain jauhoja, ja melkein mitä vain täytteitä, kunhan paistolämpötila on oikea.
Vierailija kirjoitti:
Tä?
3*400g 10% jauhelihaa 11,4€
Yrittisuolaa, 30g 0,5€
Jauhoja 0,4kg, 0,4€
2 pussia 150g Emmental raastetta. 2,60
Ananaspurkki 0,85€
Öljyä luraus 0,1€
Pussihiiva, 0,2€
Suolaa tl ja sokeria rl
oreganoa 0,05€
Kokonaisuus maksaa 16,10€
Tästä saa kaksi levyllistä pitsaa eli 8 hlöä syö mahansa täyteen.
2€/ annos.ja maistuu ja aina voi laittaa pakkaseen ja lämmittää tarvittaessa.
Teidän mahat ei tiedä mitä on olla täysi. Eipä kyllä tiedä sitäkään mitä on hyvä pitsa.
Vierailija kirjoitti:
Itse tehty on vähän eri asia kuin pizzerian köyhillä täytteillä. Ja itse voi tehdä edullisesti myös, ihan riippuu täytteistä. Jauhoja ei mene pohjaan paljoa.
Jos mä teen lapsille niin siihen tulee tyyliin pohjan päälle ketsuppia, jauhelihaa/kinkkua ja juustoa. Ja iso pelti riittää pariksi päiväksi.
Yöh, tuota nyt ei pitsaksi voi kutsua edes piloillaan. Eikö ihme, vaikka riittäisi koko viikoksi...
Jos pizzaa tekee kotona sen yhden ainoan kerran, niin tulee kalliimmaksi ostaa ainekset. Eikä kotiuuni pysty samaan kuin ravintoloiden pizzauunit, joten lopputuloskin on heikompi.
Jos taas useammin tekee kotona, niin sitten voi kannattaakin tehdä kotona. Jauhopussi kestää pitkään ja täytteiksi voi soveltaa vaikka edellispäivän rääppeet. Esim. grillibroilerin jämät, jääkaappiin unohtunut BBQ-kastike, punasipuli, juuston jämät. Uutena ostettuna nuokin tulisivat jo kalliiksi.
Pizzaa on kyllä kiva tehdä kotona mutta se on enemmän joku illanistujais- tai mättöpäiväaktiviteetti jolloin päälle voi laittaa noloimmat överitäytteet tai päivänvaloa kestämättömät makuyhdistelmät joita ei pizzeriasta kehtaa tilata.
Itse tehty on vähän eri asia kuin pizzerian köyhillä täytteillä. Ja itse voi tehdä edullisesti myös, ihan riippuu täytteistä. Jauhoja ei mene pohjaan paljoa.
Jos mä teen lapsille niin siihen tulee tyyliin pohjan päälle ketsuppia, jauhelihaa/kinkkua ja juustoa. Ja iso pelti riittää pariksi päiväksi.