Porkkana-ja lanttulaatikko, ostatko soseen valmiina vai keitteletkö itse+soseutat?
Mitä lisäarvoa saa porkkanan ja lantun kuorimisesta, pilkkomisesta, keittämisestä ja soseuttamisesta itse?
Kommentit (82)
Kyllähän se halvemmaksi tulis (kuulemma) tehdä itse mutta en koe, että se joku 4e mitä laatikoihin menee on liikaa siihen nähden mikä työ ja aika on tehdä itse.
Ehkä eri asia, jos ruokkis kymmeniä ihmisiä.
Kaupan laatikot on paremman makuisiakin.
Soseiden kilohinta on nelisen euroa, juureksia saa eurolla tai puolellatoista kilo. Toki siinä soseuttaessa syntyy hävikkiä, eikä hommaan kannata ryhtyä jos vihaa keittelyä ja kuoriskelua. Mutta jos tykkää joulukokkauksista ja on säästäväinen, niin miksipä ei.
Yleensä keittelen, pääsee paljon halvemmalla.
En osta valmiina. Itse kuorimalla saat varmasti sellaista mitä haluat. Esim jos lanttuun on jäänyt sitä vihreään laatikosta tulee kitkerää. Lantussa on myös ns puumaisia kohtia enkä halua niitäkään laatikkoon. Niin ja saa vain sitä lanttusosetta, eikä maissi/perunatärkkelystä ja suolaa
Vierailija kirjoitti:
Ostan valmiita , saarioisen , parempia kun oma tekemäni tekeleet .
Niin mäkin ostan.
Pari rasiaa ostettuna tulee loppupeleissä paljon halvemmaksi, kuin jos tekisit koko höskän alusta alkaen itse.
Kaupan laatikot on ihan hyviä voissa paistettuna.
Keitän lantut itse, on ihana keittämisen aikana koukkia haarukalla palasia kattilasta ja syödä. Niin hyvää! Porkkanalaatikkoa en tee.
Sain jo joululaatikot pakastimeen leipäjonosta. Muuten ostaisin valmiina, vaikka vähävarainen olenkin. Oon joskus koittanut itse, mutta järkyttävä työ eikä niistä ikinä ole edes tullut hyviä.
Peruna-porkkana-ja lanttulaatikkoa menee jouluna yksi pieni rasia kutakin joten sen takia en viitsi itse tehdä. Meitä on kaksi aikuista.
Valmiin tuotoksen maku on erilainen valmismössöstä kuin itse lantusta kuorien.
Teen lanttulaatikon niin rutiinilla mummini ikivanhalla ohjeella, etten koe sitä hirveänä työnä. Lantut keitetään pehmeiksi, survotaan, heitetään joukkoon siirappia, kermaa, kananmuna, korppujauhoja ja ripaus muskottipähkinää ja valkopippuria. Laitetaan pienehköihin uunivuokiin, pikkulusikalla painellaan aaltoja pinnalle, ripaus korppujauhoja ja pieniä voinokareita päälle ja uuniin paistumaan. Hyvää tulee!
Vierailija kirjoitti:
Kyllähän se halvemmaksi tulis (kuulemma) tehdä itse mutta en koe, että se joku 4e mitä laatikoihin menee on liikaa siihen nähden mikä työ ja aika on tehdä itse.
Ehkä eri asia, jos ruokkis kymmeniä ihmisiä.Kaupan laatikot on paremman makuisiakin.
Vai niin, kukin tekee mitä osaa.
Minä saan laatikoista parempia kuin kaupan tuotteet.
Kaupan lanttusose on tehty kuorineen keitetyistä lantuista, karvasta kuin mikä
Lanttulaatikkoa en tee kun ei sitä oikein kukaan syö. Porkkanalaatikon teen itse alusta asti. Ei ole kova homma kuoria porkkanat ja keittää ne. Myös peruna ja bataattilaatikot teen itse. Ei ole kova homma noissa ja saa maultaan juuri sellaisen kuin itse haluaa. Ei se mitään lisäarvoa tuo vaan näin mä vain haluan tehdä.
Mikä ongelma muiden laatikot on ap:lle? Ei mua ainakaan kiinnosta tekeekö muut alusta asti itse, ostaako valmiin soseen vai ostaako kokonaan valmiit laatikot.
Vierailija kirjoitti:
Teen lanttulaatikon niin rutiinilla mummini ikivanhalla ohjeella, etten koe sitä hirveänä työnä. Lantut keitetään pehmeiksi, survotaan, heitetään joukkoon siirappia, kermaa, kananmuna, korppujauhoja ja ripaus muskottipähkinää ja valkopippuria. Laitetaan pienehköihin uunivuokiin, pikkulusikalla painellaan aaltoja pinnalle, ripaus korppujauhoja ja pieniä voinokareita päälle ja uuniin paistumaan. Hyvää tulee!
Ei suolaa?
Vierailija kirjoitti:
Teen lanttulaatikon niin rutiinilla mummini ikivanhalla ohjeella, etten koe sitä hirveänä työnä. Lantut keitetään pehmeiksi, survotaan, heitetään joukkoon siirappia, kermaa, kananmuna, korppujauhoja ja ripaus muskottipähkinää ja valkopippuria. Laitetaan pienehköihin uunivuokiin, pikkulusikalla painellaan aaltoja pinnalle, ripaus korppujauhoja ja pieniä voinokareita päälle ja uuniin paistumaan. Hyvää tulee!
Arvasin, että alapeukkuja tulee, kun kertoo, miten tekee jonkun ruuan. Taattua av:ta.
Jaahas...emännät taas vauhdissa keittiöissään.
Ja miehet saa kitkuttaa puutteessa. Että me miehet vihataan jouluhösötystä.
Onneksi kaikki naiset ei tohota:)
Vierailija kirjoitti:
Soseiden kilohinta on nelisen euroa, juureksia saa eurolla tai puolellatoista kilo. Toki siinä soseuttaessa syntyy hävikkiä, eikä hommaan kannata ryhtyä jos vihaa keittelyä ja kuoriskelua. Mutta jos tykkää joulukokkauksista ja on säästäväinen, niin miksipä ei.
Kuoriskelu?
Vierailija kirjoitti:
Kaupan laatikot on paremman makuisiakin.
No ei kyllä todellakaan ole mun maistamat kaupan laatikot parempia kuin mun itse tai jonkun muut tekemät laatikot. Kaupan perunalaatikko ei ole sinnepäinkään koska täälläpäin siihen laitetaan reilusti siirappia mikä taas jossakin päin Suomea on kamala virhe. Töissä maistoin valmista porkkanalaatikkoa eikä se kyllä hääviä ollut.
Vierailija kirjoitti:
Teen lanttulaatikon niin rutiinilla mummini ikivanhalla ohjeella, etten koe sitä hirveänä työnä. Lantut keitetään pehmeiksi, survotaan, heitetään joukkoon siirappia, kermaa, kananmuna, korppujauhoja ja ripaus muskottipähkinää ja valkopippuria. Laitetaan pienehköihin uunivuokiin, pikkulusikalla painellaan aaltoja pinnalle, ripaus korppujauhoja ja pieniä voinokareita päälle ja uuniin paistumaan. Hyvää tulee!
Ei tuo mikään mummisi ohje ole. Löytyy ihan Pirkkalehdenkin sivuilta.
Joutessani keittelin porkkanat, kun niitä sattui olemaan. Joskus ostan soseen. Teen laatikon mannaryyneistä, en riisistä. Lanttulaatikkoa ostan valmiin rasian.
Ostan valmiita , saarioisen , parempia kun oma tekemäni tekeleet .