Kauanko 1 kg lohifilee uunissa?
Hitto että tuli turhan iso köntti ostettua :) Kauanko pidän 175 asteisessa uunissa?
Kommentit (40)
Just yksi kokki vinoili telkkarissa siitä, miten ruokaohjeissa aina käsketään pitämään kalaa uunissa tuplasti sen mitä se oikeasti tarvitsee :)
Veikkaisin reilua puolta tuntia, mutta katso välillä ettei se kuivu.
Lohi on niin rasvaista kalaa, ettei se ihan hevillä kuivu ja minä ainakin syön mieluummin ihan tosi kypsää ja itsekseen murenevaista, kuin sellaista just ja just kypsää. Pitäisin tunnin.
Pitäisin 200-asteessa 25minuuttia, jonka jälkeen lepuutusaika n 10 min.
Vierailija kirjoitti:
tunti / 100 grammaa on nyrkkisääntö
🤣🤣 Meinaakko paistaa 10tuntia 1kg kallaa?
Päällikkö kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
tunti / 100 grammaa on nyrkkisääntö
🤣🤣 Meinaakko paistaa 10tuntia 1kg kallaa?
Alapeukkua tuosta tyhmästä murteesta!
Kala on valmis kun valkuaiset nousee pintaan.
Ettekö te osaa yhtään mitään?
Sinccis
Luultavasti yli 30 min.
Vierailija kirjoitti:
Puolisen tuntia, laittaisin pikkusen kuumempaan.
Jos ei halua kuivaa kalaa, 175 astetta on hyvä
Mulla oli tänään kilon filee uunissa 200° ja 25min. Oli kypsää ja vähempikin olisi varmasti riittänyt.
Vierailija kirjoitti:
Päällikkö kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
tunti / 100 grammaa on nyrkkisääntö
🤣🤣 Meinaakko paistaa 10tuntia 1kg kallaa?
Alapeukkua tuosta tyhmästä murteesta!
Ilimiselevästi raahen murretta.
125 asteises uunissa kunnes sisälämpötila paksuimmalt kohalta on 42 astetta. Noin tunti menee.
Vierailija kirjoitti:
Kala on valmis kun valkuaiset nousee pintaan.
Ettekö te osaa yhtään mitään?
Sinccis
Luultavasti yli 30 min.
Ei ei ei. Tämähän se on yleisin tapa on paistaa kalaa, mutta.. Mitäs jos itsekin opettelisit uuden tavan paistaa kalaa uunissa, että valkuaiset pysyy paikallaan?
150 astetta ja 20-25 minuuttia. Tuoreen kalan voi jättää hieman läpinäkyväksi. Liha jatkaa kypsymistä, kun sen ottaa pois uunista. Antaa vetäytyä rauhassa vielä kymmenisen minuuttia ja eikun syömään. Mehevää kalaa ja valkuaisetkin vielä paikallaan.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Kala on valmis kun valkuaiset nousee pintaan.
Ettekö te osaa yhtään mitään?
Sinccis
Luultavasti yli 30 min.
Ei ei ei. Tämähän se on yleisin tapa on paistaa kalaa, mutta.. Mitäs jos itsekin opettelisit uuden tavan paistaa kalaa uunissa, että valkuaiset pysyy paikallaan?
150 astetta ja 20-25 minuuttia. Tuoreen kalan voi jättää hieman läpinäkyväksi. Liha jatkaa kypsymistä, kun sen ottaa pois uunista. Antaa vetäytyä rauhassa vielä kymmenisen minuuttia ja eikun syömään. Mehevää kalaa ja valkuaisetkin vielä paikallaan.
Mutta kun se on parasta kun valkuaiset narskuu hampaissa.
Nro 1.
Sinccis
tunti / 100 grammaa on nyrkkisääntö