Mitä rasvaa teillä käytetään leivän päällä?
Neuvolassa sain perjantaina osakseni paheksuntaa, kun sanoin että meillä käytetään leipärasvana (leipää syödään aika vähän) voita tai oivariinia. Voita käytetään myös paistamiseen öljyn ohella. Pitäisi kuulemma vaihtaa kasvismargariiniin, jota tällä hetkellä emme käytä lainkaan. Tehdäänpä gallup: Mitä rasvaa teidän perheessänne käytetään leivän päällä?
Kommentit (57)
Neuvolassa kannattaa aina sanoa, että olet tutustunut huolellisesti Pohjois-Karjala -projektin tuloksiin ja että noudatatte pilkuntarkasti lautasmallia jokaisella aterialla. Ruokavalion pitää myös sisältää runsaasti kaurapuuroa ja leipää, sekä tietenkin perunoita. Paljon perunoita, sillä peruna se suomalaisen tiellä pitää! Ruokajuomana nautitaan jokaisella perunapitoisella aterialla luonnollisesti rasvatonta ja erittäin ravitsevaa kurria, jotta lasten luusto voi kehittyä. Ohella nautittavan ranskanpullan päälle levitetään ohut kerros Benecolia.
Tämän kun siellä sanoo, niin saa kotona laittaa ihan millaista ruokaa tykkää, eikä kukaan valita.
Vierailija kirjoitti:
Neuvolassa kannattaa aina sanoa, että olet tutustunut huolellisesti Pohjois-Karjala -projektin tuloksiin ja että noudatatte pilkuntarkasti lautasmallia jokaisella aterialla. Ruokavalion pitää myös sisältää runsaasti kaurapuuroa ja leipää, sekä tietenkin perunoita. Paljon perunoita, sillä peruna se suomalaisen tiellä pitää! Ruokajuomana nautitaan jokaisella perunapitoisella aterialla luonnollisesti rasvatonta ja erittäin ravitsevaa kurria, jotta lasten luusto voi kehittyä. Ohella nautittavan ranskanpullan päälle levitetään ohut kerros Benecolia.
Tämän kun siellä sanoo, niin saa kotona laittaa ihan millaista ruokaa tykkää, eikä kukaan valita.
Unohdit ranskanleivän päältä ohuen siivun Polar 5% juustoa
Ehkä neuvolasta pitäisi kysyä, miksi voita pitäisi karttaa.
Silloin harvoin kun syön leipää, leivän päällisistä tulee tarpeeksi rasvaa (yleensä vähintään juustoa siinä päällä), se riittää.
Koulukeittiöissä käytetään ruokalistassa leivän päälle laitettavasta levitteestä termiä "ravintorasva". Jos jostain ruuasta täytyy käyttää noin epämääräiseltä kuulostavaa nimeä, niin en lähtökohtaisesti haluaisi itse mokomaa syödä, enkä soisi lastenikaan sellaista laittavan suuhunsa.
Vierailija kirjoitti:
Ehkä neuvolasta pitäisi kysyä, miksi voita pitäisi karttaa.
Kovaa rasvaa on neuvottu välttämään vuosikaudet.
Meillä normaali Oivariini tai oliiviöljy-merisuola Oivariini. Itse tykkään laittaa jotain tapenadea, hummusta ja nyt mulla oli juuri kokeilussa valkosipulinmakuinen cashewlevite. Ei olla kovia leivänsyöjiä, lähinnä tehdään pari kertaa kuukaudessa sämpylöitä ja joskus karjalanpiirakoita.
Pelkkä juusto, hummus tai avokado.
Minä laitan yleensä leivän päälle hummusta, puoliso käyttää jotain Benecolia tms. Paistamiseen vaihdellen rypsi- ja oliiviöljyä.
Vaihtelee. Oivariinia tai jotain muuta, en ole vielä löytänyt täydellistä leivänpäällysmargariinia, joka olisi sekä suht terveellistä, hyvänmakuista eikä sisältäisi palmuöljyä. Vinkkejä saa esittää. En kyllä syö leipää niin paljon, että suuremmin haittaisi vaikka se ei olisi maailman terveellisintä.
Oliiviöljyssä paistan ruuat, paitsi tietyt ruuat (kokolihapihvit ym. joita syömme tosin harvoin) voissa.
Kuka puputtaa jotain leipää vuonna 2021? O_o
Muista leivänpäällysteistä tulee ihan riittävästi makua, en ihan ymmärrä miksi siihen pitäisi vielä laittaa rasvaa. Kummallinen tapa josta hankkiuduin heti eroon kun muutin omilleni.
Yleensä ei mitään koska leipää syödään vain ruoan kanssa eikä se siinä kaipaa levitteitä eikä päällysteitä. Mutta jos joskus harvoin syön leipää välipalana, kastan sitä oliiviöljyn ja etikan sekoitukseen, jossa joskus on myös silputtuja yrttejä ja valkosipulimurskaa.
Kävin 50 v terveystarkastuksessa ja maksa, kolesteroli ja muut veriarvot oli huippuluokkaa. Lääkäri kyseli ravintotottumuksista ja sanoin että voita ja kermaa käytän päivittäin. Eipä voinut paasata kun ylipainoakaan ei juuri ole.
Vierailija kirjoitti:
Muista leivänpäällysteistä tulee ihan riittävästi makua, en ihan ymmärrä miksi siihen pitäisi vielä laittaa rasvaa. Kummallinen tapa josta hankkiuduin heti eroon kun muutin omilleni.
Minä taas en ymmärrä muita leivänpäällisiä. Ruoka ruokana, ja leipä voin kanssa.
Oivariinia. En ole vielä maistanut hyvän makuista margariinia.