Miten teen pehmoista ja maukasta pullaa?
Kun mun pullasta tulee aina melkein sämpylää. Mautonta ja kuivakkaa (tiivistä?). Ja jos vaikka tuoreena olisikin melkein hyvä niin seuraavana päivänä ei enää yhtään.
Kommentit (49)
Jätä taikina niin löysäksi kuin mahdollista.
Laita jauhoja vähitellen, ja tsekkaile, niin ei tule kuiva taikina. Ja rasvaa tarpeeksi. Monet tekevät sellaista "kevytpullaa" ja kitsastelevat voissa. Pulla on herkku, ja niiden kanssa järki kädessä, varsinkin jos on painonhallintaongelmia. Mutta sen täytyy maistua makoisalle ja olla kaikkea muuta kuin kuivaa känttyä. Korput erikseen.
Laita pullaan tarpeeksi sokeria ja suolaa sekä voita. Löysä taikina toimii paremmin kuin tiivis. Leipomisessa on aina jotain mystistä, ihan samalla reseptillä tehtynä joskus lopputulos on parempi kuin joku toinen kerta. Viimeksi leipomani pulla oli parasta, mitä ikinä olen saanut aikaiseksi vaikka tein kaiken samalla tavalla kuten aiemmin.
Liikaa jauhoja.
Taikinan tulee vielä tarttua vähän käsiin, vaikka sellainen ihana, kiinteä pallo, joka ei tartu edes kulhoon, on niin kiva tehdä!
Tuoreet jauhot. Kuivavat säilytyksessä.
Jauhoja ei kannata lisätä vähitellen, koska viimeiseksi lisättyihin jauhoihin ei sitten tule tarpeeksi sitkoa.
Oikeaa voita ja punaista maitoa. Ja vaivaa taikinaa niin kauan että irtoaa kulhon reunoista ja sormista, eli ihan jäätävän kauan ja että olkapää irtoaa vartalosta. Mutta näin saan pullat onnistumaan.
Tarpeeksi rasvaa. Kananmuna kannattaa jättää pois.
Kiitos. Tuli kyllä melko risteäviä ohjeita. Täytyy siis kai kokeilla noita kaikkia keinoja. Kohti maukkaita pullia...
Ap
Tarpeeksi kardemummaa ja voita taikinaan, tulee makua.
Vaivaan taikinaa mahdollisimman vähän. Pidän enemmän sellaisesta pehmeästä pullasta eli sekoitan taikinan vain sen verran että sen koostumus tasaantuu, ei edes tarvitse irrota kulhosta (usein silloin on jo liikaa jauhoja)
Miksi ohjeissa aina oikein korostetaan vaivausta, kun se näyttää olevan sekä pullan että hyvän hiivaleivän kauhistus ja taatusti saa tiivistä ja kuivaa vaivaamalla! Toinen nou nou on jauhojen vähittäinen lisäys.
Ei munaa. Uskaltaa jättää taikina kohoamaan kohtuu löysänä, leipoessa muotoon on tarvittaessa helpompi vähän lisätä jauhoja kuin poistaa.
Tarpeeksi sokeria ja suolaa. Hiiva syö näitä. Löysä taikina ja veteen mutta voilla tehty on omaan makuuni paras. Maitoon tehdystä tulee tosi helposti jotenkin kova.
Kookosmaito tekee kyllä ihmeitä pullalle. Tulee tosi pehmoisia ja ihanan pehmeä maku.
Olisit laittanut kuvauksen miten teet pullaa. Olisi ollut helpompi selvittää missä kohdassa menee pieleen.
Voita kunnolla niin pullasta tulee hyvää. Se on se juttu.
Sokeria pitää olla, koska hiiva ei toimi muuten. Ja mieluummin tuoretta hiivaa. Kuivahiivaa käytän vain sämpylätaikinaan.
Oikeaa voita, punaista maitoa ei munaa ja löysä taikina. Kohotukset.
Pehmoista sisälmykset ulos, ja Maukalle sanot, että "hiljaa, nyt vatkataan munaa!"
Mä teen kaikkien ohjeiden vastaisesti niin että vaivaan mahdollisimman vähän. En laita munaa enkä maitoa vaan teen veteen ja monesti kohotankin vain kerran. Erittäin hyvää, pehmeää ja ilmavaa pullaa.