Miksi lihapulla/lihamureketaikinaan tulee korppujauhoja?
Kommentit (43)
Eikö korppujauho pidä lihapullataikinan paremmin kasassa?
Vierailija kirjoitti:
Eikö korppujauho pidä lihapullataikinan paremmin kasassa?
Eikö kananmuna tee sen?
Isomman määrän saa lihapullia näin, lamasuomi. Koostumus ja maku pilalla, mutta rahaa säästyy
Parempi jättää pois. Pelkällä jauhelihalla saa parhaat, ei tarvitse edes munaa.
Luulen, että se on alunperin yleistynyt lähinnä kuivan leivän jatkopaikkana ja että ruoka ois halvempi tehä (pula-aika tai jotain)
Kyllä se siihen käy mutta ei kannata laittaa liikaa. Yleensä ohjeissa on aina liikaa ja se maku tulee sieltä ällösti läpi.
Vierailija kirjoitti:
En ole koskaan tätä ymmärtänyt.
En jatka lihojani jauhoilla, turhaa tärkkelystä ja hiilaria vaan. Liha lihana ja mausteita joukkoon. Hyvät tulee pihvit ja pyörykät, kestävät koossa ja maistuvat koko perheelle.
Lihapulliin ei tarvitse laittaa korppujauhoja tai edes kananmunaa!
Itse teen lihapullat pelkästä lihasta ja pieneksi pilkotusta sipulista ja paprikasta. Paistan uunipellillä 220 asteessa.
Hyviä tulee noinkin.
Niin, tarkoitus sillä korppujauhoilla on sitoa munan kanssa pullat tiiviiksi paketiksi. Jos ei munaa niin hajoavat paistettaessa. Ja jos vain munaa niin kuva on liian kostea/limainen taikinaksi.
Älä pistä liikaa korppujauhoa, silloin tulee paras. Ja kunnolla sipulia ja mausteita.
Vierailija kirjoitti:
Niin, tarkoitus sillä korppujauhoilla on sitoa munan kanssa pullat tiiviiksi paketiksi. Jos ei munaa niin hajoavat paistettaessa. Ja jos vain munaa niin kuva on liian kostea/limainen taikinaksi.
Älä pistä liikaa korppujauhoa, silloin tulee paras. Ja kunnolla sipulia ja mausteita.
Siis liha, ei kuva 😂👍
Jos kananmunia käyttää liikaa, niin se maistuu läpi. Kananmuna kyllä riittää sen sitomaan, periaatteessa öljykin hoitaisi saman homman, mutta kuten mainittuna koostumus. Itse lisään siihen myös maku.
Sinkkumies
Hyvin se haluttu muoto säilyy ilmankin korppujauhoja tai kanamunaa. Ihan tosi. Pistäkääs kokeillen.
Jauheliha ei tarvitse mitään sitomaan, pysyvät kasassa täysin hyvin ilman mitään munia tai jauhoja :) Kokeilkaa! Veikkaan ettei useimmat enää koskaan tee lihapullia korppujauhojen ja munien kanssa sen jälkeen :)
Korppujauho sitoo lihanestettä, jolloin pullista tulee sekä meheviä että mureita.
Te jotka ETTE käytä munaa tai korpparia, laitatteko kermaviiliä/kermaa/ranskankermaa?
Eikä tule löllöä pyöriteltävää jos laittaa vaikkapa kermaviiliä?
Ilman korppujauhoja lihapullista tulee kovempia ja kuivempia.
Teen allergiselle pelkästä lihasta. Paremmin mehebyyden saa pysymään silloin pihvinä. Ohut kuin Mäkkärin hampurilaispihvi.
Laitan vähän kaurahiutaleita kuohukerman sekaan ja kuulotettua sipulia, suolaa, mustapippuria, sinappia.
Tulee hyviä pihvejä ja pullia.
Vierailija kirjoitti:
Eikö korppujauho pidä lihapullataikinan paremmin kasassa?
Ei
Samasta määrästä lihaa saa isomman määrän ruokaa ja koostumus on erilainen.