Otimme koiran eläinsuojeluyhdistykseltä, nyt hullu työntekijä uhkaa hakea koiran pois :o

Vierailija

Kyse siis koira, joka tuli meille luovutusikäisenä. Kaikki mennyt oikein mainiosti, koirasta pidetään hyvää huolta.
Uploasin facebookiin videon, jossa koira juoksee iloisena (vapaana) mökillämme.

Tämä kyseinen henkilö tuli videoon vaahtoamaan, että onko alue aidattu. Vastasin, että ei ole, mutta hyvin on aina pysynyt irti ja tottelee hienosti.

Alkoi sitten raivoamaan, että eläinsuojeluyhdistyksen luovutussopimuksessa lukee, ettei yhdistyksen koiria saa missään tilassa pitää vapaana. Niinhän siellä seisoo, mutta minusta tuossa ei ole meidän tapauksessamme mitään järkeä.

Ymmärtäisin jos kyse olisi aikuisena luovutetusta koirasta, metsästysviettisestä koirasta tai muuten vaan koirasta, johon ei voi mitenkään luottaa. Meillä koira on kuitenkin ihan pienestä asti ollut säänöllisesti vapaana, luotan koiraan 100% koska olen omin silmin todistanut, ettei lähde edes jänisten perään.

Pahoittelin ja sanoin tämän hänellekin, mutta nyt uhkaa hakea koiran pois, koska olemme rikkoneet toistuvasti luovutussopimuksen sääntöä.
Luovarissa kielletään myös sitomasta koiraa mihinkään, flexin käyttö sekä koirapuistoon vieminen. En ajatellut että kukaan oikeasti valvoo noin absurdeja sääntöjä. Ainiin, ja on velvollisuus pitää vähintään yksi (1) yhdistyksen työntekijä facebook-kaverina, ilmeisesti juurikin sen takia, että päästään kyttäämään.

Ihanko oikeasti koiralle on parempi, että se viedään eläinsuojeluyhdistykselle säilöntään ja tuputetaan uuteen kotiin, kuin että se elää meidän kanssamme, jossa koirakin nyt saa nauttia vapaudestakin turvallisella alueella?

Olen ihan sanaton.

Sivut

Kommentit (215)

Vierailija

Huh, meidän kaupungin eläinsuojeluyhdistyksellä on outoja sääntöjä, mutta ei mitään tuollaista. :D

Koiraa ottavilla ei saa olla kuluneet puulattiat, ettei koira satuta itseään lattiaan. Mitä tuo sitten tarkoittaakaan, tuskin kukaan pitää niin mätiä lattioita, että niihin voisi kukaan itseään teloa.

Vierailija

Täällä pitäisi asentaa ikkunoihin ja parvekkeelle (vaikka olisi lasitettu) verkot että saa adoptoida yhdistykseltä kissan. Joo, eipä ole jaksettu alkaa asentelemaan.

Vierailija

Vierailija kirjoitti:
Siis ei flexiä? Mit vit?

Varmaan siksi, kun kaikista hulluimmat koiraharrastajat ovat sitä mieltä että flexit ovat saatanasta ja ne pitäisi polttaa roviolla. Ja siis hullut harrastajathan noita yhdistyksiä pyörittää.

Vierailija

Ei noihin eläinsuojeluyhdistyksiin kannata olla koskaan missään yhteydessä tai etenkään ottaa sieltä lemmikkiä. Mitään muuta niistä ei saa kuin riesaa.

Vierailija

Voi ei mitä kukkahattutätejä löytyy! Nämä kaupunkilaistuneet "eläinihmiset" eivät oikein ymmärrä mitä eläimet oikeasti tarvitsevat.. Eli juurikin mahdollisimman paljon vapautta..

No ehkä kyseessä on vain tämä yksi ihmetäti ja siitä ei toivottavasti ole teille enempää harmia. Ärsyttää ihan sun puolesta..374

Vierailija

No kuulostaa kyllä aika älyttömältä. Ymmärrän säännöt kissojen kohdalla, jotka eivät nyt tule luokse kuin halutessaan ja siksi voivat ajatua tilanteeseen, josta ne pelastettiin alun alkaenkin. - Jos koira on koulutettu, tulee käskystä yms. nostaisin tarvittaessa isomman metelin tilanteesta. - Media voisi olla kiinnostunut ja kyllä potkaisisin työntekijän ulos facebook - kavereista. Eihän tuollaista sääntöä oikeasti kai missään ole. 

Mikä yhdistys on kyseessä?

Vierailija

Ei tarvitse välittää tuosta sopimuksesta, lain mukaan koira rinnastetaan tavaraan ja sinä omistat sen. Korkeintaan eläinsuojeluviranomainen voi tulla katsomaan koiraa (jos joku tekee ilmoituksen) ja toteaa että se voi hyvin, end of story. Poista se yhdistyksen työntekijä facebookista ja laita esto niin saat olla rauhassa.

Vierailija

Olen joskus lukenut eri yhdistyksien luovutussopimuksia ja mietin, että haluaako ne oikeasti luovuttaa niitä eläimiä mihinkään.

Siis tietty hyvä että vähän katsotaan, mutta yleensä ne luovutushinnatkin ovat jo niin korkeat, ettei kukaan sieltä taatusti ota hetken mielijohteesta. :D

Vierailija

Vaikka sopimuksessa lukisi mitä, ei kohtuuttomia ehtoja tarvitse noudattaa. Ja tässä on ihmeellisiä ehtoja lueteltu useampiakin.
Eläinsuojeluyhdistys ei voi yhtikäs mitään -laki on se joka määrää.

Vierailija

Minkä eläinsuojeluyhdistyksen luovutussäännöissä sanotaan: "velvollisuus pitää vähintään yksi (1) yhdistyksen työntekijä facebook-kaverina"? Ei voi pitää paikkaansa, tai jos pitää on kukkahatuilla kyttääminen päässyt todellakin lapasesta.

Sivut

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat