Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

Miten suurustaa ruskea kastike ilman jauhoja?

Vierailija
02.07.2016 |

Eli siis en voi käyttää viljoja (vehnä, ohra, ruis, kaura), mutta aina välillä kaipaan sitä tavallista ruskeaa kastiketta. Millä sen suurustaa kun jauhot ovat kiellettyjä? Gluteeniton ei käy.

Onnistuisko soijajauhoilla? Kookosjauhoista jostain luin, että niillä vois tehdä, mutten pidä yhtään kookoksen mausta.

Kyse siis siitä ruskeasta kastikkeesta, johon normaalisti tulisi voita, vehnäjauhoja ja vettä ja lihaa.

Kommentit (43)

Vierailija
1/43 |
02.07.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Maizena?

Vierailija
2/43 |
02.07.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Juusto tai smetana

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/43 |
02.07.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kananmunan keltuaisella onnistuu.

Vierailija
4/43 |
02.07.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kun kerran tein ruskeasta Maizenasta, en ole entiseen palannut. Sata kertaa helpompaa ja nopeampaa ja onnistuu aina

Vierailija
5/43 |
02.07.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Maissitärkkelys (maizena) lienee helpoin vaihtoehto.

Vierailija
6/43 |
02.07.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Minäkin käytän tuota ruskeaa maizenaa nykyään. Helppoa ja nopeaa. Maizena on siis maissijauhoa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/43 |
02.07.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Nää maissijauhon käyttäjät eivät osaa laittaa ruokaa, menevät siitä, mistä aita on matalin. Sääli.

Vierailija
8/43 |
02.07.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Jos teet joskus vaikka pihvejä, säästä kare, laita uuniin, keitä juureksien kanssa 12 tuntia.  Siivilöi, se on peruskastike.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/43 |
02.07.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Siis eikö ruskean kastikkeen (johon btw ei kuulu lihaa, mutta voi lisätä ja luoda esim jauhelihakastikkeen) idea ole että jauhot ruskistetaan, mistä tulee se maku ja väri... Tosin muita jauhoja nyt ei hirveästi ole tultu käytettyä kuin vehnää niin en muusta tie itse.

Opettele vaan tekeen jotain kermapohjaista vastaavaa ja emt mausta vaikka soijakastikkeella ja tomaatilla.

Vierailija
10/43 |
02.07.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Meillä ei käytetä vehnää. "ruskean" kastikkeen suurustan maissitärkkelyksellä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
11/43 |
02.07.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Minäkin käytän tuota ruskeaa maizenaa nykyään. Helppoa ja nopeaa. Maizena on siis maissijauhoa.

Ei ole. Maissijauho ja maissitärkkelys ei ole sama asia.

Btw, Ruskea Maizena suuruste sisältää "Perunatärkkelys, laktoosi, maltodekstriini, riisijauho, väri (E 150 c), emulgointiaine (E 471)" https://www.foodie.fi/entry/maizena-250g-ruskea-suuruste/8718114751962

(Se "tavallinen" Maizena on pelkkää maissitärkkelystä.)

Vierailija
12/43 |
02.07.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Nää maissijauhon käyttäjät eivät osaa laittaa ruokaa, menevät siitä, mistä aita on matalin. Sääli.

Niinkö luulet?? Ravintoloissa yleisesti kyllä käytetään Maizenaa. Mulla on alalta 25v koulutus, jotain siis tiedän asiasta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
13/43 |
02.07.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Anteeksi, 25v kokemus työelämässä koulutuksen lisäksi. Ravintola-ala.

Vierailija
14/43 |
02.07.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kuten sanottu, sata kertaa helpompaa ja nopeampaa käyttää ruskeaa Maizenaa. Enkä ole myöskään kiistänyt olevani surkea ruoanlaittaja. Mutta kun hellamme on muutenkin superhidas, niin ei tarvitse paljoa arpoa alanko ruskistamaan jauhoja puoleksi tunniksi josta lopputuloksena paakkuinen, puoliksi palanut suuruste ja kaikki jo syöneet leipää nälkäänsä, vai minuutissa valmiiksi tuleva tasalaatuinen kastike.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
15/43 |
02.07.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Siis eikö ruskean kastikkeen (johon btw ei kuulu lihaa, mutta voi lisätä ja luoda esim jauhelihakastikkeen) idea ole että jauhot ruskistetaan, mistä tulee se maku ja väri... Tosin muita jauhoja nyt ei hirveästi ole tultu käytettyä kuin vehnää niin en muusta tie itse.

Opettele vaan tekeen jotain kermapohjaista vastaavaa ja emt mausta vaikka soijakastikkeella ja tomaatilla.

Osaan kyllä tehdä kermapohjaisen kastikkeen, ongelma ei ollut siinä. Tämä kastike ei kuitenkaan maistu lähellekään samalle kun tuo ruskea kastike, johon olen tottunut.

Kaipaan siis juurikin vinkkejä siihen, että mitä ruskistaa siinä rasvassa, että tulos olisi edes jollain muotoa samankaltainen.

Tuo maizena vois olla vaihtoehto, ellei siinä ole hirveästi lisäaineita. Niitä myös välttelen.

ap

Vierailija
16/43 |
02.07.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Nyt kysyttiin vissiin sen helpon ruskeakastikkeen tekomahdollisuus. Minäkin käyttäisin maizenaa tai ruskeaa maizenaa.

Jos haluaa tehä soossit ilman jauhoja, niin se vaatii paljon enemmän aikaa suhteessa helppoon versioon. Mutta siis jos tekee vaikka lihaa uunissa, niin vuoan pohjalle valuneesta nesteestä saa hyvän soossin, kun vähän keittelee kasaan, paiskaa mausteita, yrttejä, sipulia, selleriä tai mitä vain. Halutessaan voi lorauttaa kermaa joukkoon. Kokoon keitettäessä seos paksuuntuu itsestään, eikä tarvita suurustimia. Ja lopputuotoksen voi siivilöidä hienoksi, tai käyttää sattumien kanssa, miten vain.

Vierailija
17/43 |
02.07.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

maizena varmaan mutta miksi voit maissia käyttää jos et noita muita voi vai onko tämä joku hihasta ravistettu dieetti taas?

Vierailija
18/43 |
02.07.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

maizena varmaan mutta miksi voit maissia käyttää jos et noita muita voi vai onko tämä joku hihasta ravistettu dieetti taas?

Ei ole dieetti, ihan allergian takia en voi käyttää ohraa, kauraa, ruista ja vehnää.

ap

Vierailija
19/43 |
02.07.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Mä oon tehny kookosjauhoilla, ei maistu ollenkaan niin paljon "läpi", mitä vois kuvitella.

Vierailija
20/43 |
09.07.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Miks?

Kirjoita seuraavat numerot peräkkäin: kahdeksan kuusi yksi