Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

Taas pelattiin yksi kilpailija ulos kauppakisasta!

Vierailija

http://www.iltalehti.fi/talous/201511180090618_ta.shtml

Eli kohta on Siwojen tilalla K-Marketit. Just kun oppi käyttämään pinssejä niin tuleekin plussia. Vaan mitäpä tuosta jos hinnat vain halpenee kaupan myötä.

Kommentit (6)

Vierailija

Tuon firman toiminta on ollut aivan kestämättömällä tasolla, joten en varsinaisesti ihmettele tätä Keskon tekemää liikettä. Hintakin on halpa: 60 miljoonaa ja Siwoja yli 600 kpl, eli kaupat myydään alta kymppitonnin per Siwa. Yhden kaupan tavaroista saa jo loppuunmyynnissä realisoimalla enemmän, kuin tuo ostohinta on. Tämä viittaa myös siihen, että kauppoja ei juurikaan sijaitse omistetuissa tiloissa, vaan lähinnä vuokralla.

Siwalla on ollut oma paikkansa noiden kauppojen joukossa, mutta esimerkiksi Sale ja K-marketit ovat hoitaneet vastaavan homman paljon fiksummin. Siwoja on perustettu paikoin aivan kummallisiin paikkoihin, joissa ei ole juurikaan ihmisiä ja sen lisäksi ovat myöhään auki. Ketjulla kulunee myös valtavia summia vartiointiin, sillä myyjät soittelevat vartijoita aivan jatkuvasti, jopa useita kertoja päivässä (meidän firmassamme maksaa vartijan kutsu ja tulo 80 euroa per kerta, joten ei ole halpaa touhua). Tähän kaikkeen ei oikein kukaan kiinnitä huomiota, sillä kaupoissa ei ole aidosti tulosvastuullisia kauppiaita, vaan ainoastaan palkatut myymäläpäälliköt, jotka oman kokemukseni mukaan yleensä hyvin leipiintyneitä työhönsä.

Kaupoissa käy varkaita jatkuvasti ja hävikki on suurta. Joitain kauppoja myös ryöstetään useita kertoja peräkkäin. Tälle asialle ei tehdä oikein mitään muuta, kuin pienennetään jo entisestään surkeaa pohjakassaa sellaiseksi, ettei kassalla ole antaa edes satasesta takaisin. Tämäkin asia saataisiin hoidettua varmasti fiksummallakin keinolla, sillä kaikki tietävät että tuon pohjakassan pienentämisellä ei ole tähän asiaan mitään vaikutusta. Hinnat ovat niin kalliit, että esim. 100 euron ruokaostosten takia autollisen ihmisen kannattaa rahallisesti ajaa vaikka kymmeniä kilometrejä Prismaan tai Citymarketiin, joissa myös valikoima on huomattavasti parempi.

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat