Vierailija

Kun päinvastaisesta tulee jatkuvasti lisää tutkittua tietoa. Eikö juuri älykön pitäisi perustaa mielipiteensä faktoihin oman identiteetin ja maailmankuvan sijasta? T liikkuva älykkö (meitä on muuten paljon)

  • ylös 12
  • alas 2

Kommentit (18)

Vierailija

Hyvässä fyysisessä ja aerobisessa kunnossa olevat ihmiset ovat keskimäärin älykkäämpiä kuin huonossa kunnossa olevat. Aivot toimivat paremmin parempikuntoisilla.

  • ylös 15
  • alas 1
Vierailija

No tätä ihmettelen minäkin! Tuli taas tuossa " fitness säälittää" ketjussa nähtyä, kuinka liikkuvat ja hyvin syövät ihmiset leimataan idiooteiksi. Noh, ei kai sille mitään voi, jos ei aivokapasiteetti riitä monipuolisempaan ajatteluun.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija

Kunhan ovat kateellisia, kun jollain on aikaa, voimaa ja rahaa, pitää itsensä kunnossa. 

Jokainen meistä näyttäisi timmiltä, jos se olisi helppoa. 

Vierailija

No se harha tulee liioittelijoista. Eli jos vetää itsensä täyteen jotain stereoideja, niin sitten, mutta oikeasti sellaisia treenaajista on vain harva. Itselläni ainakin kuntoilu auttaa keskittymiskykyyn. 

Vierailija

Tuo fitnessketju kyllä ihmetytti, siis selväähän se että fitness on lajina harvinaisen ylilyövä, mutta osassa kommentteja käy läpi, että kaikki aika pitäisi käyttää johonkin "älyllisesti kehittävään" ettei tyhmene. Oikeastihan tarvitaan tasapainoa, ja todellakin se terve mieli asuu terveessä ruumiissa. Ilmeisesti on helpompi olla liikkumatta tuolla "älykkö"alibilla kun sanoa vaan ettei tykkää. Ei se mua haittaa jos joku ei tykkää, mutta faktoissa voisi pysyä.

Vierailija

Oikein syöminen ja liikkuminen tulee luonnostaan ihmisiltä, jotka ovat tietoisia epäterveellisten elämäntapojen haittavaikutuksista. Sanoisin, että lääkiksessä opiskeleva tietää todennäköisemmin, mikä hänelle on haitaksi, kuin vaikkapa vain ammattikoulun käynyt. Minun mielestäni on hyvä, että ihmiset pitävät huolta itsestään, esimerkiksi salilla käymällä. On kuitenkin niitä, jotka käyttävät kaiken vapaa-aikansa salilla, ja tällaisten ihmisten kanssa keskusteltaessa sen usein huomaa. Painojen nostelu ja jumppaaminen kehittää ehkä erilaista älykkyyttä, kuin sellaista, mitä kehitetään seuraamalla uutisia ja lukemalla kirjoja. Kyse on tietenkin osaksi myös prioriteettien eriäväisyydestä. 

Vierailija

Koska fanaattisimpien treenaajien jutut muuttuu sitä tyhmemmiksi mitä syvemmälle treenaamisuskoon nämä uppoavat.

Vierailija

Kyllä se varmaan kokemuksesta tulee. En itsekään kehtaisi tunnustaa kuntoilevani säännöllisesti, koska tunnen niin monta fitness-idioottia, etten haluaisi kenenkään yhdistävän itseäni siihen sakkiin.

t. ÄO 130

Vierailija

Treenaamistakin on niin erilaista. Vertaa nyt vaikka pyllytreeniä diskojytkeen ja hajustepilven alla patikointiin tai maastopyöräilyyn luonnon rauhassa.

Vierailija

Empiirisen kokemukseni myötä itseni kohdalla. Pari ensimmäistä opiskeluvuottani meni täysin munille koska keskityin enemmän lihalliseen kehittymiseen kuin älylliseen. Olihan se kiva kun opiskelijabileissä neidot hiprakassa kähisi "sulla on upee perse" tai "saaxmänähdäsunsixpäkin". Ja kaikki tämä sen ansiosta, että harjoitin fanaattisesti "reuhtomista" jo ysärillä, nykyisin sitä kutsutaan muodikkaasti Cross-Fitiksi.

Sitten oli kohdattava todellisuus ja tehtävä valinta, joko opinnot tai himokuntoilu. Kävelin salilta ulos ja jätin kaiken kosmetiikkakuntoilun, ja kummasti alkoi tentit mennä läpi ihan hyvin arvosanoin vielä.

Joskus vaimo on nähnyt noita sen ajan "selfieitä" ja ihmettelee, että jos kasvoja ei näkyisi niin ei juuri tunnistaisi samaksi hepuksi. En varsinaisesti ole ylipainoinen, mutta "isimassulössykkä". käyn säännöllisesti terveystarkastuksessa parin vuoden välein, nyt viimeisin kokonaisvaltainen verikoe (n kk sitten) antoi taas ihmeteltävää lääkärille, kun veriarvojen perusteella olen huomattavasti paremmassa kunnossa kuin keskimääräinen nelikymppinen mies.

Jutun juju on nääs siinä, ettei kaada käraästä alas mitä tahanaa eikä tupakoi, välttää hissejä ja kävelee kaikki alle parin kilometrin matkat niin eipä tarvitse hukata aikaa monotoniseen kuntosalireuhtomiseen. Ei sillä tyylillä Fitness-Vertiksi tulla, mutta ylittää mennen tullen ns terveysvaatimukset.

Vierailija

Koska liikunnanvihaajat väittää fitnessiä liikunnaksi. Fitness on laji, joka edellyttää itsekuria, liikuntaa ja ruokavaliota mutta sen tavoitteet ovat ulkonäkökeskeiset. Ulkonäkökeskeisyys mielletään pinnalliseksi ja pinnallinen typeräksi.

Urheilussa, varsinkin taitolajeissa kyllä tarvitaan aivoja ja paljonkin. Uuden omaksuminen edellyttää aivojen muokkautuvuutta.

Liikunta ja fyysinen aktiivisuus mitä suurin osa kansasta harrastaa - jota kaikkien tulisi harrastaa älykkyysosamäärästä, ulkonäkökeskeisyydestä ja aivojen plastisuuden tasosta huolimatta - edistää terveyttä ja on hyväksi aivotoiminnalle.

Harmi, jos fitness on aikamme näkyvintä liikuntaa. Alkakaahan sauvakävelyrouvat ja lasten kanssa pelaavat isovanhemmat ottaa lenkki- ja leikkiselfieitä niin saadaan instagrammiin vähän toisennäköistä liikuntakuvastoa. 

Vierailija

Mutta onko oikeastaan väliä, treenaako pari tuntia päivässä salilla fitnesskisoihin vai polulla maratonille? Vaikkei ehkä ulkonäkö-, niin tavallaan itsekeskeistä se juokseminenkin on. Eikö vieläkään voi sanoa että tykkää näyttää hyvältä, ilman että ajatellaan että muuta ei ihmisessä sitten olekaan? Puolueellisuuksista kerrottakoon että oon itse kuntojuoksija. Ap.

Vierailija

Vierailija kirjoitti:

Kun päinvastaisesta tulee jatkuvasti lisää tutkittua tietoa. Eikö juuri älykön pitäisi perustaa mielipiteensä faktoihin oman identiteetin ja maailmankuvan sijasta? T liikkuva älykkö (meitä on muuten paljon)

En nyt ole törmännyt suoraan sellaiseen väitteeseen, että treenaaminen tyhmentää, mutta olen tavannut ihmisiä, joiden harrastuksiin ja elämäntapoihin kuuluu vain ja ainoastaan jonkinlainen treenaaminen. Nämä ihmiset eivät seuraa edes uutisia tai mitään muutakaan ravintovalistuksen ulkopuolelle meneviä asioita. Eivät ole tyhmiä vaan tietämättömiä ja yksiulotteisia. Fanaattisuus kaikessa kaventaa ihmistä henkisesti. Menestyvät ja monipuoliset ihmiset, jotka pitävät huolta kunnostaan,  ovat erilaisia. Heillä riittää kiinnostusta muuhunkin.  

Vierailija

Ei kymmensormijärjestelmän tai ompelemisen treenaaminen kai tyhmennä sen enempääkuin jonkin muun asian treenaaminen.

Vierailija

Kyllä Einstein oli himoliikkuja ja kävi salilla jatkuvasti. Siksi oli niin viisas.

Samaa voi todeta Steaphen Hawkingista.

Myös Marie Curie oli fitnesihminen ja rahkansyöjä.

Salihmisiä oli myös Da Vinci. Newton ja Pasteur.

Suomalaista A.I.Virtanen oli kova pumppaaja ja spinningmies.

Vierailija

Vierailija kirjoitti:

Kyllä Einstein oli himoliikkuja ja kävi salilla jatkuvasti. Siksi oli niin viisas.

Samaa voi todeta Steaphen Hawkingista.

Myös Marie Curie oli fitnesihminen ja rahkansyöjä.

Salihmisiä oli myös Da Vinci. Newton ja Pasteur.

Suomalaista A.I.Virtanen oli kova pumppaaja ja spinningmies.

Aika väsynyttä retoriikkaa, jäikö virkistävä lenkki väliin?

Vierailija

Mikä tahansa yhden asian harrastaminen tyhmentää.
 Jos elämä keskittyy syömisen vahtimiseen ja peilin edessä seisoskeluun niin jää paljon elämästä näkemättä.

Liikunta osana elämää on varmasti ihan positiivinen asia. Mutta kohtuus kaikessa.

Ps. Olen ammatiltani Lääkäri.

Vierailija

Eihän liikkumisessa tietenkään mitään pahaa tai tyhmentävää ole, jos sitä tekee terveys edellä, niinkuin fiksut ihmiset tekevät! Ulkonäkö edellä treenaavat ovat oman näkemykseni mukaan niitä vähän heikkoälyisempiä, ja näillä kaihdella asialla on selkeä ero. Näitähän nämä fitness-harrastajat suurimmaksi osaksi ovat.

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.
 
Sisältö jatkuu mainoksen alla