Pistohaava ranteessa, hermovaurio?

Vierailija

Eilen tökkäsin vahingossa ranteeseen, kämmenpuolelle lähelle nivelen taitoskohtaa.

Ensiavussa on käyty ja siellä todettiin, että tuskin on vakavaa ja että ehkä meni hermon vierestä ja lätkästiin laastari päälle.
Lääkäri sanoi, että kivun pitäisi lähteä laskusuuntaan ja kivun sallimissa rajoissa kädellä saa tehdä mitä vaan.

Haava vuotaa edelleen (ei paljoa), mutta kipu on pahentunut.
Kättä ei särje levossa vaan kipu on erittäin kovaa/vihlovaa, kun sormet puristaa kämmentä vasten. Mitään en pysty kädellä nostamaan, painamaan tai mitään muutakaan, kun puristaminen sattuu. Ranteen kääntely tekee myls kipeää.

Voisiko olla hermosärkyä vai mitä?

Kommentit (7)

Vierailija

Kuulostaapa pahalta. En osaa neuvoa. Hermot ovat niin pinkeitä, että helposti niihin ei osu.

Itseläni palelsi ennen yhtä kuvausta niin paljon, että kun piti laittaa varjoainetta, kanyyli laitettiin ranteen sisäpuolelle. Lääkäri katsoi kasvojani ja ihmetteli, miksen huuda kivusta, kun se kuulemma yleensä sattuu valtavasti. Mulla ei sattunut, mutta illalla etusormi ei toiminut kunnolla. Aamuun mennessä oli taas toimiva. Todella typerää pistää kanyyli ranteen sisäpuolelle, jos tuedossa on jättikipu ja ei oke hätätilanne.

En osaa sanoa sulle apua, mutta ikävä tilanne sulla.

Vierailija

Hermokipu antaisi ihotuntemusoireita, kylmä/ kuuma tuntemuksia. Tuo kuulostaa lähinnä jännevammalta, ja silloin sen käden pitäis antaa levätä, jotta jänne paranee, eli välttele puristamista.

Vierailija

Kerram verikokeessa osui neula hermoon ja se oli kipeä monta viikkoa. Tuli sellainen "sähköisku", vetävä kipu kun käsi oli tietyssä asennossa.

Vierailija

Aloittaja:

Kiitos vastauksista!

Tietenkin pidän kättä levossa, mutta toki olen kokeillut missä tilanteissa kipua esiintyy, jotta osaan lääkärillekin kertoa.

Hoitajan työssä kuitenkin kättä tarvitsen ja haavakin täytyisi teipata/liimata kunnolla kiinni, ettei tulehdu, joten huomenna suuntaan lääkäriin näyttämään kättä uudelleen.

Toivotaan, että ei sen vakavampaa.

m39v

Mulla meni vuosia sitten ohut teräslanka käden päältä läpi nimettömän kohdalta,seuraavana aamuna nimetön ei liikkunut ollenkaan ja hätäpäissäni murjasin sen suoraksi,sen jälkeen toimi taas,mutta nahan alle kasvoi patti mikä liikkui kun sormia liikutteli,sekin on hävinnyt vuosia sitten.

fysioterapiassa fyssari ihmetteli miksi pidän kädet nyrkissä punnerrusasennossa? Oikean käden ranne ei käänny kunnolla jos on punnerrusasennossa kämmenet lattiaa vasten,fyssari tutki kättä ja sanoi että oikean käden nimetön on ihan voimaton?????

en ole ikinä huomannut /ajatellut koko asiaa,siinähän se on muiden sormien mukana liikkunut,mutta vissiin tuolla teräslanka episodilla on ollut jotain tekemistä asian kanssa?

koneella millä mitataan puristusvoimaa sain kuitenkin tulokseksi 65kg jos en ihan väärin muista

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat