Induktioliesi tuhoaa paistinpannut
Miksi meillä menee paistinpannut pilalle induktioliedellä? Muutaman viikon käytön jälkeen kaikki alkaa tarttua pohjaan, pinnoite ilmeisesti jotenkin pilalla.
Tämä on käynyt jo kahden pannun kanssa ja alkaa vituttaa. En ymmärtääkseni käytä liian kuumaa lämpöä, saatan kyllä sulattaa rasvan kuumimmalla mutta sitten käytän miedompaa lämpöä. Ennen keittiöremontia tavallisella sähköliedellä paistaessa ei tapahtunut tälläistä.
Mieheni usutti kysymään jostain kokkipuodista. Sanoin, että AV-mammat todennäköisesti tietävät tämänkin paremmin.
Voitteko kertoa onko kellään samanlaisia kokemuksia ja jos, mikä auttoi? Onko joku erityisen hyvä pannu joka kestää vähän kovempaakin käyttöä?
Kiitos.
Kommentit (121)
induktioliesi ollut vasta vähän aikaa, mutta valurautapannu on kestänyt ihan hyvin vaikka on ollut käytössä jo 15 v.
meillä on ollut induktio nyt vähän yli 2 vuotta eikä yhtään kattilaa tai pannua ole mennyt miksikään ( tai no yks teräs kattila tummui pysyvästi omaa hölmöyttä). enkä ole muitakaan tuollaisesta kuullut.
nimenomaan iduktioliedelle tarkoitetut pannut ja kattilat?
jos sulla on hetkenkään pannu ilman tavaraa liedellä, joka on täysillä, niin taatusti menee pilalle. Induktiossa täytyy muistaa ne tehot. Jos tekee ruokaa koko ajan liesi täysillä, niin tuhoaahan se nopeasti huonompia pannuja ja kattiloita.
Sihen jää kaikki kiini, on sis teflon. Pitää heittää roskiin..
näin meille kerrottiin kodinkoneostoksilla ja osittain siitä syystä päädyimme keraamiseen lieteen. Kalliiksi olisi tullut miltei koko kattilasarja vaihtaa.
Ostettiin kaikki uudet silloin aikanaan kun induktioliesi hankittiin, sellaisetm issä erityisesti luki että sopii induktiolle. Yksikään ei ole mennyt mitenkään pilalle, useamman vuoden jo ollut käytössä.
Paistettu ruoka aiheuttaa syöpää
ethän pidä levyä päällä pannu tyhjänä? Silloin ainakin voi pinnoite mennä.
täytyy osata käyttää liettä sekä niitä pannuja oikein
Vuoden sisään on mennyt Hackmanin Rotisser paistokasari kolme kertaa vaihtoon, ja Rotisser pieni paistinpannu kerran vaihtoon!
Kaksi ekaa kertaa palautettiin täkäläiseen tehtaanmyymälään, viimeisimmällä kerralla oltiin yhteydessä suoraan laadunvalvontaan, lähetettiin pannu suoraan sinne, ja juuri eilen hain postista meidän NELJÄNNEN Rotisser-kasarin!!!
Ekalla kerralla, kun sekä pieni että iso pannu menivät vaihtoon, pinnoite oli viallinen. Tokalla ja kolmannella kerralla ison pannun, siis kasarin, pohja käyristyi. Pannu keikkui liedellä, pohja oli ihan kupera...
Katsoo nyt, kauanko tämä pannu kestää. Ainakin sen pinnoite on vähän eri näköinen ja tuntuinen kuin aiemmissa...
Ja tosiaan induktioliedestä kyse. Normaalissa käytössä.
käytössä induktioliedellä. (Magneettihan on siinä liedessä, riittää että pannu on magnetisoituvaan metallia - joo, ei varmaan mennyt teknisesti ihan oikein mutta ymmärtänette.) Epäilen että sun pannut tuhoutuu, koska laitat ne tyhjänä tai lähes tyhjänä täydelle teholle. Teflonpannu on niin ohut ettei varmaan kestä sitä, toisin kuin valurauta jota pitää induktiollakin vähän esilämmittää.
kun ei viitsinyt kuunnella minulta ohjeita (oli lasten vahtina ja halusi paistaa lettuja lapsille). Kuvitteli siis ymmärtäneensä, että tyhjänä ei kannata pannua liedellä pitää. Eikä myöskään ollut tajunnut sitä nopeutta, jolla pannu lämpiää. Se kun induktioliedellä tapahtuu silmänräpäyksessä, tavallisella liedellä menee ikuisuus.
Oliskohan teilläkin voinut olla kyse siitä, ettette vain ole tottunut siihen nopeuteen ja liesi ja pannu kuumentuvat vain tarpeettoman kuumaksi.
Omassa käytössä ei ole ollut pannuissa ongelmaa (löytyy halpaa markettipannua, ikeaa ja kallimpaa tuotetta)
ehkä olen (tai siippa) ollut niin hölmö että on kuumennettu hetkellisesti tyhjää pannua. Induktioliedelle nimenomaan tarkoitetu pannut ovat olleet kyseessa.
ap
kun kuumennan. veden voi sit kaataa pois. Ei mee pannut pilalle:-)
Onneksi minulla on tavallinen vanhanaikainen liesi, missä on ihan kivat mustat levyt vaan, ja valurautapannukin on yli 20 vuotta vanha ja ehjä kuin mikä, ja kaikki toimii simppelisti ja hienosti. Kun kuuntelen noita ongelmia ihme liesien ja erikoisten pannujen ja patojen kanssa....pysyn visusti kyllä vanhoissa romuissani...Ne toimii hienosti ja on näppäriä ja yksinkertaisia käyttää..;)
että paistinpannuja, joissa on jokin pinnoite, ei saa koskaan kuumentaa täysillä. Meillä on asteikko 1-9 ja power-toiminto. Ilmeisesti se liian nopea kuumeneminen pilaa pinnoitteen.
Miksi meillä menee paistinpannut pilalle induktioliedellä? Muutaman viikon käytön jälkeen kaikki alkaa tarttua pohjaan, pinnoite ilmeisesti jotenkin pilalla.
Et kai vain kuumenna pannua tyhjänä? Induktioliesi on tehokas, joten tyhjä pannu kuumenee nopeasti ja menee pilalle.
Olen itsekin pilannut yhden paistinpannun vahingossa. Induktioliesi oli ollut meillä vain pari viikkoa, kun vanhasta tottumuksesta pistin pannun levylle kuumenemaan tyhjänä. Pannu ehti olla levyllä tyhjänä ehkä n. 20 sekuntia, kun otin kaapista mitta-astiaa, jolla oli tarkoitus mitata pannulle vettä. Se riitti pilaamaan pannun.
Induktioliedellä ei pidä ikinä kuumentaa tyhjiä astioita. Tehon näkee hyvin, kun pistää kylmän pannun levylle, pannuun lasillisen vettä ja sitten levyn täysille.
Lieden käyttöohjeessa pitäisi olla ohjeita, miten induktioliesi eroaa tavallisesta. Jos ei ole, niin netistä varmasti löytyy.
tefalin pannuja, eikä niissä ole kyllä pinta mennyt miksikään... Kuulostaa tosi kummalta. Onko ne olleet saman merkkisiä pannuja, yhtä aikaa ostettuja? Olisiko niissä voinut olla joku valmistusvirhe?