Tiedoksenne: riisiä ei koskaan valuteta vaan
vettä laitetaan juuri sen verran kuin riisien kypsentäminen vaatii.
Kommentit (72)
Helpointa on, kun ottaa sakkilaudan mukaan. Ekalle laittaa parhaan jyvän, seuraavaan etsii kaksi saman näköistä. Sitä seuraavaan käyttää samaa menetelmää. Kokoajan se nopeutuu vähän. Ei tarvitse noukkia kovinkaan montaa kertaa, niin riisimäärä on jo loputon.
olimme Vietnamissa ja katselimme kuinka riisiä "käsiteltiin". En tiedä miksi niitä siinä pas... pölyisellä pihalla piti lakaista edestakaisin. Liittyi ilmeisesti kuivattamiseen.
Miten ikea työpöytä ja autot liittyy yhteen? isot kasat riisia pellonpientareella, hiiret ja rotat kakkii kasaan ja linnut ruikkaavat yli lentaessaan.
Riisiin myos lisataan talkkia kun se tekee siita 'kauniimman' nakoista. Kaikkien naiden syiden vuoksi huuhdon riisin aina 4-5 kertaa.
Helpointa on, kun ottaa sakkilaudan mukaan. Ekalle laittaa parhaan jyvän, seuraavaan etsii kaksi saman näköistä. Sitä seuraavaan käyttää samaa menetelmää. Kokoajan se nopeutuu vähän. Ei tarvitse noukkia kovinkaan montaa kertaa, niin riisimäärä on jo loputon.
olimme Vietnamissa ja katselimme kuinka riisiä "käsiteltiin". En tiedä miksi niitä siinä pas... pölyisellä pihalla piti lakaista edestakaisin. Liittyi ilmeisesti kuivattamiseen.
Miten ikea työpöytä ja autot liittyy yhteen? isot kasat riisia pellonpientareella, hiiret ja rotat kakkii kasaan ja linnut ruikkaavat yli lentaessaan. Riisiin myos lisataan talkkia kun se tekee siita 'kauniimman' nakoista. Kaikkien naiden syiden vuoksi huuhdon riisin aina 4-5 kertaa.
vai luulitko etta se se riisi korjataan sielta pelloilta kumihanskat kadessa suoraan muovipussiin?
riisin aina imeyttämällä nesteen suurimoihin. Eli riisin jyvien (mikä milloinkin; basmati, riisi-ohra yms.) kuullotus öljyssä ja sitten lisäillään vettä vvähän kerrallaan kunnes kypsää. Ei mitta-astioita, ei valutusta. Helppoa! :)
Minä mittaan riisin ja veden, että menee valmistettaessa tasan.
Sekä ehdottomasti pesen aina riisin.
Onko joku riisilaji jota ei saa/pidä pestä ennen valmistamista.
Vastatkaa jos tiedätte?
Teen paljon erilaisia riisiruokia ja käytän erilaisia riisejä, esim: sushi-, basmati, jasmiini-, villiriisit ym erilaiset "palloriisit" ym ym
riisin aina imeyttämällä nesteen suurimoihin. Eli riisin jyvien (mikä milloinkin; basmati, riisi-ohra yms.) kuullotus öljyssä ja sitten lisäillään vettä vvähän kerrallaan kunnes kypsää.
Tuo kuullotus vaikuttaa aika olennaisesti makuun ja ulkonäköön. Jos haluaa oikeasti irtonaisen näköistä nättiä riisiä, parhaiten se onnistuu, kun laittaa riisit kiehuvaan voihin. Itse mittaan kuitenkin aina veden, yleensä 7 dl vettä 3 dl riisiin, joka odottaa kuullotuksen aikana valmiina kannussa. Kuullotukseen käytän reilusti voita, yleensä 50 g. Otan riisit pois levyltä, kun vettä on enää noin sentti pohjalla ja annan imeytyä loppuun pöydällä. Tulee todella hyvää, nättiä ja irtonaista riisiä melkein mistä riisistä vaan.
Sopii hyvin erilaisten pihvien tai muiden liharuokien kanssa, hyvä kastike kruunaa sen. Ei muuten täällä ole kukaan todennut, mikä on suosikkikastike ja suosikki pääruoka riisin kera?
Onko joku riisilaji jota ei saa/pidä pestä ennen valmistamista.
Vastatkaa jos tiedätte?
Ei missaan "riisimaassa" ole uuneja talouksissa. Ei Kiinassa, Japanissa, Intiassa, Thaimaassa jne.
Siellä on erittäin herkullisia uuniriisivaihtoehtoja. Riisikääryleet sitruunan, fikuksen jne lehdissä... riisikakut ja monet muut. Ja Persialainen riisikulttuuri myös.
riisilajiketta josta pitäisi valuttaa vedet tiedätkö sinä:)?ap
t: ohis
setä Benin ohjeisiin.Mikä siinä valuttamisessa on idea?Tuleeko riisistä parempaa,vai mitenkä? Saako sen jättää valuttamatta vai onko se sitten pilalla?
ap
Siellä on erittäin herkullisia uuniriisivaihtoehtoja. Riisikääryleet sitruunan, fikuksen jne lehdissä... riisikakut ja monet muut. Ja Persialainen riisikulttuuri myös.
Onko joku riisilaji jota ei saa/pidä pestä ennen valmistamista.
Vastatkaa jos tiedätte?
Italialainen lyhytjyväinen Arborio, jossa on tarkoituksella korkea tärkkelyspitoisuus.
setä Benin ohjeisiin.Mikä siinä valuttamisessa on idea?Tuleeko riisistä parempaa,vai mitenkä? Saako sen jättää valuttamatta vai onko se sitten pilalla?ap
Ei siinä mitään sen kummempaa ideaa olekaan, kunhan on yksi valmistustapa muiden joukossa, kuten pussiriisikin, joka on hirveen kätevä.
Mut saat syödä riisisi ihan tasan niinkuin tahdot, valuttamatta tai öljyttynä.
Tuskinpa löytyy mut turhaa työtä tuo on.
Onko joku riisilaji jota ei saa/pidä pestä ennen valmistamista.
Vastatkaa jos tiedätte?
multaisina vaan kiehumaan.
Tuskinpa löytyy mut turhaa työtä tuo on.
Onko joku riisilaji jota ei saa/pidä pestä ennen valmistamista.
Vastatkaa jos tiedätte?
multaisina vaan kiehumaan.
perunathan vielä kuoritaan, mutta en ole kenekään nähnyt riisiä kuorivan
Ei missaan "riisimaassa" ole uuneja talouksissa. Ei Kiinassa, Japanissa, Intiassa, Thaimaassa jne.
Siellä on erittäin herkullisia uuniriisivaihtoehtoja. Riisikääryleet sitruunan, fikuksen jne lehdissä... riisikakut ja monet muut. Ja Persialainen riisikulttuuri myös.
Meiltäkin löytyy karjalanpiirakka, mut miten se liittyy uuniriisiin?
Minä ainakin keitän karjalanpiirakan riisiä ennen kuin laitan sen taikinaan. Sitruunasta, fikuksesta ja monesta muusta tehtyihin kääryleisiin laitetaan riisi ennen kypsentämistä. Se kypsennetään paljon nestettä luovuttavien vihannesten kera. Riisi turpoaa sisällä hitaasti uunissa ja samalla lehdet kiristyvät sisusten ympärille. Oikein tehtynä se ei tarvitse ollenkaan vettä, vaan jos jää liian kovaksi, vihanneksia tarvitaan lisää. Ja kun oppii onnistumaan, maku on loistava.
eli kun haluat jotain pikascheissea, niin mikä ettei, jos ei ruokaa osaa laittaa.
Ai kamala, mistä sä olet ostanut multariisisi? Torilta vai?
yksitellen valikoiden.
ihan sama pesetkö kädet ennen ruokailua tai et.
Pesetkö multaiset perunat ennen keittämistä.
Pesetkö omenan ennen syömistä.
pesetkö porkkanan...
jne
ei tietenkään ole pakko pestä jos ei halua.