Luin neuvolan suosituksia 1-6v. lasten aterioiksi. Miksi ihmeessä joka aterialla
pitää olla leipää ja "rasvaa"? Ensinnäkin, suurin osa suomalaisten puputtamasta leivästä on kaupan lisäaineista ja ylisuolaista tavaraa. Toki leipomot ja kaupat tarjoavat myös lisäaineettomia ja vähäsuolaisia vaihtoehtoja. Mutta esimerkiksi Reissumies on ihan yltiösuolainen.
Meillä leipää on tarjolla lähinnä välipalaksi. Useimmiten itsetehtyä (juuri suolasyistä). 1-vuotias syö mielellään porkkanaspelttisämpylöitä (luomu). Mua janottaa Reissaripalan jälkeen kauheasti!! Mutta on meillä Reissariakin pakastimessa. Näihin iltahetkiin:-)
Kommentit (59)
menee toki väli- ja iltapalana, mutta harvemmin meilläkään aterioilla leipää syödään. Hyvät rasvat taas ovat ensisijaisen tärkeitä lapsen kehitykselle eli ei mitään vähärasvaisia myrkkyjä lapsille, tai kenellekään muullekaan....
mutta tuo "meillä ruoan makua korostetaan, ei peitetä" tai miten menikään, kuulostaa aika naurettavalta. Enemmänkin pitäisi sanoa että ihminen tottuu mauttomuuteen jos ei suolaa käytä. Eikä siinä siis mitään vikaa ole, kukin tavallaan, mutta monella menee vain sitten överiksi juuri normaalisuolaisen ruoan päivittely.
anoppi tekee vähäsuolaista leipää itse, ja se maistuu aivan karsealta pahvilta.
meillä ei ole leipää oikeastaan koskaan. Lapsen aamu- ja iltapala on aimo annos puuroa. Itse tehdystä ruoasta muilla aterioilla tulee rasvaa varmasti riittämiin.
Jep, Helsingin parhaissa rafloissa tehdään paljon huonommin (tässä tapauksessa liian suolaista) maustettua ruokaa kuin sä teet :DDDDDDDDD HAHAHAHAHAHAHAHAHAHHAHAHAHAHAH!!!!!!!!!!!!!
Siis minusta yli 1% maistuu jo todella suolaiselta. Mutta meilläpä ruoka maistuu usein juuri siltä itseltään, suolaa on sen verran, että maut korostuvat. Ravintoloissa (esimerkiksi useimmissa Helsingin parhaissa ravintoloissa) ruoka on niin suolaista, että maistuuhan se. Suolalla voi peittää tai korostaa, meillä korostetaan.
1v:n ruokaan lisään aina vielä lumuöljyä. Se auttaa ummetukseen.
ap
Jep, Helsingin parhaissa rafloissa tehdään paljon huonommin (tässä tapauksessa liian suolaista) maustettua ruokaa kuin sä teet :DDDDDDDDD HAHAHAHAHAHAHAHAHAHHAHAHAHAHAH!!!!!!!!!!!!!
Ja mitä pahaa on kasvirasvoissa?
Eläinrasvoja ihminen ei tutkimusten mukaan todellakaan tarvitse,
Kasvirasvoja käsitellään siten että ne sisältävät tutkitusti epäterveellistä transrasvaa. Voi ja kerma eivät sisällä teknotransseja.
Varmaan voit esittää jotain perustetta tuolle väitteellesi, että eläinrasvoja ei tarvita? Äidinmaito, missä pelaa?
ja suolanpuutteestakaan suomalaiset, edes lapset eivät kärsi. Ja kaikki leipä ei ole kuitupitoista,
ja kaikki eivät tykkää esim. ruis- ja näkkileivästä.
ja leivästä niitä saa.
Vielä kun esim Oulainen vähentäisi suolaa.
kyllä niitä leipiä on lisäaineettomina. Useitakin vaihtoehtoja.
Ensimmäisenä kaapista vastaan mulla tuli oululaisen jälkiuunipala. Kuitua 16 %, lisäaineeton, natriumia 0,5g/100g.
Mä en ymmärrä, miksi maha pitää täyttää leivällä, musta on parempi syödä oikeaa ruokaa. Leipää voi sitten syödä väli-, aamu- tai iltapalaksi.
Siis älkää käsittäkö väärin, tykkään leivästä, ja se sopii aterialle esim. joidenkin salaattien tai keittojen kanssa, mutta jos itse ruokaa on tarpeeksi, leipää ei kyllä tarvitse olla tarjolla.
Tiedän tosi monia lapsia, jotka täyttää mahansa leivällä, ettei tarvitse syödä ruokaa, ja valitettavasti myös semmoisen, joka on lihonut leivällä (siis vanhempien vika, lapsi syö leipää aivan älyttömästi). Mä oon sitä mieltä, että leivän syöminen joka aterialla ei kuulu terveellisiin ruokailutottumuksiin.
jossa transrasvoja ei synny. Eniten transrasvoja saa valmiista kekseistä, sipseistä yms.
Lisäksi kasvirasvoihin kuuluvat esim. öljyt, evätkä niisäkään transrasvat hallitse.
Kasvirasvoja käsitellään siten että ne sisältävät tutkitusti epäterveellistä transrasvaa. Voi ja kerma eivät sisällä teknotransseja.
Varmaan voit esittää jotain perustetta tuolle väitteellesi, että eläinrasvoja ei tarvita? Äidinmaito, missä pelaa?
Suomessa on siirrytty jo muistaakseni 90-luvulla uudenlaiseen margariinintekoprosessiin jossa transrasvoja ei synny. Eniten transrasvoja saa valmiista kekseistä, sipseistä yms. Lisäksi kasvirasvoihin kuuluvat esim. öljyt, evätkä niisäkään transrasvat hallitse.
Tämä on tutkittu, puolet suomessa myynnissä olevista margariineista sisältää transrasvoja. Meillä THL vastustaa henkeen ja vereen muualla käytössä olevaa tapaa ilmoittaa tuotteiden transrasvapitoisuudet. No, kaikki elintarvikkeet, joissa on tuoteselostuksen mukaan joko kovetettua tai osittain kovetettua kasvirasvaa sisältävät samalla transrasvaa. Mainitsemiesi lisäksi myös einekset sitä sisältävät. Kyllä öljy on öljy ei rasva. Ne kannattaa erottaa toisistaan. Kasvirasvat ovat aina prosessoituja, sillä kasvirasva ei voi olla rasiassa ilman monimutkaista kemiallista prosessia liuottimineen ja värjäyksineen. Öljyt taas ovat varsin vähän käsiteltyjä esim kylmäpuristetut luomuöljyt, oliivi ja kookos.
noista viljakuiduista ja ummetuksesta. Viljakuidut ei siis niin hyvä? Vai liittyykö se siihen, että niiden kanssa pitäisi olla tarpeeksi nestettä, että ovat hyödyllisiä?
Lumuöljy=luumuöljy? Google ei löydä kuin ihonhoitotuotteita....
Mua kiinnostaisi kovasti ummetuksenhoitovinkit muutaman vuoden ikäiselle lapselle. Siis muu kuin lääkehoito. On ummetukseen taipuvainen lapsi, söi mitä vaan. Ja säännöllinen lääkitys, josta yritetään päästä eroon.
Lumuöljy=luumuöljy? Google ei löydä kuin ihonhoitotuotteita....
joitain öljyjä luomuna aivan kuin muitakin elintarvikkeita.
Suomessa on siirrytty jo muistaakseni 90-luvulla uudenlaiseen margariinintekoprosessiin jossa transrasvoja ei synny. Eniten transrasvoja saa valmiista kekseistä, sipseistä yms. Lisäksi kasvirasvoihin kuuluvat esim. öljyt, evätkä niisäkään transrasvat hallitse.
Tämä on tutkittu, puolet suomessa myynnissä olevista margariineista sisältää transrasvoja. Meillä THL vastustaa henkeen ja vereen muualla käytössä olevaa tapaa ilmoittaa tuotteiden transrasvapitoisuudet. No, kaikki elintarvikkeet, joissa on tuoteselostuksen mukaan joko kovetettua tai osittain kovetettua kasvirasvaa sisältävät samalla transrasvaa. Mainitsemiesi lisäksi myös einekset sitä sisältävät. Kyllä öljy on öljy ei rasva. Ne kannattaa erottaa toisistaan. Kasvirasvat ovat aina prosessoituja, sillä kasvirasva ei voi olla rasiassa ilman monimutkaista kemiallista prosessia liuottimineen ja värjäyksineen. Öljyt taas ovat varsin vähän käsiteltyjä esim kylmäpuristetut luomuöljyt, oliivi ja kookos.
Lisäksi jutussa kerrottiin että "alle puolessa Suomessa myytävistä margariineista ja levitteistä on haitallisia transrasvoja. Elintarviketurvallisuusvirasto Eviran mukaan transrasvapitoisuudet ovat kuitenkin hyvin pieniä eikä niillä ole terveydellistä merkitystä."
<a href="http://www.hs.fi/kotimaa/artikkeli/Suomen+margariineissa+vain+v%C3%A4h%…" alt="http://www.hs.fi/kotimaa/artikkeli/Suomen+margariineissa+vain+v%C3%A4h%…">http://www.hs.fi/kotimaa/artikkeli/Suomen+margariineissa+vain+v%C3%A4h%…;
"Öljy-sanaa käytetään myös sellaisista rasvoista, jotka huoneenlämmössä ovat nestemäisiä."
Minä teen muuten itse meille levitettä: 500 g voita, 3 dl kasviöljyä ja 0,6 dl vettä, vatkataan. Suosittelen tätä, maistuu hyvälle ja on pehmeämpää kuin pelkkä voi.
Suomessa on siirrytty jo muistaakseni 90-luvulla uudenlaiseen margariinintekoprosessiin jossa transrasvoja ei synny. Eniten transrasvoja saa valmiista kekseistä, sipseistä yms. Lisäksi kasvirasvoihin kuuluvat esim. öljyt, evätkä niisäkään transrasvat hallitse.
Tämä on tutkittu, puolet suomessa myynnissä olevista margariineista sisältää transrasvoja. Meillä THL vastustaa henkeen ja vereen muualla käytössä olevaa tapaa ilmoittaa tuotteiden transrasvapitoisuudet. No, kaikki elintarvikkeet, joissa on tuoteselostuksen mukaan joko kovetettua tai osittain kovetettua kasvirasvaa sisältävät samalla transrasvaa. Mainitsemiesi lisäksi myös einekset sitä sisältävät. Kyllä öljy on öljy ei rasva. Ne kannattaa erottaa toisistaan. Kasvirasvat ovat aina prosessoituja, sillä kasvirasva ei voi olla rasiassa ilman monimutkaista kemiallista prosessia liuottimineen ja värjäyksineen. Öljyt taas ovat varsin vähän käsiteltyjä esim kylmäpuristetut luomuöljyt, oliivi ja kookos.
Kaikki Suomesa myytävät margariinit eivät ole Suomessa valmistettuja. Lisäksi jutussa kerrottiin että "alle puolessa Suomessa myytävistä margariineista ja levitteistä on haitallisia transrasvoja.
Mitä tarkoitat? Luuletko, että av-mamma katsoo tarkkaan sen becelinsä kyljestä missä se on tehty? Halvinta mukaan lähtee ja se on jotain muuta kuin suomalaista.
Jokin suomalainen ravintorasva taisi saada tanskassa sakot, koska pakkauksesta koska rasiasta puuttui varoitusteksi: Ei sovi raskaanaoleville tai imettäville äideille, alle 5 vuotiaille lapsille eikä kolesterolilääkkeitä käyttäville. Tuo Eviran selvitys ei sisältänyt teollisuuden ja suurkeittiöiden käyttämiä rasvoja. Huomioiden taloudelliset faktat veikkaan, että noilla tahoilla käytetään juuri halvinta transarasvamoskaa.
Mutta eihän tämä meillä mikään ongelma ole, onhan Pekka Puskakin mainostanut transrasvoja.
"Öljy-sanaa käytetään myös sellaisista rasvoista, jotka huoneenlämmössä ovat nestemäisiä."
Nestemäinen rasva on öljy, kiinteä rasva ei ole öljy. Milloinkas rasialevite on huoneen lämmössä nestemäinen? Kasvirasva ei ole sama asia kuin kasviöljy.
kyllä niitä leipiä on lisäaineettomina. Useitakin vaihtoehtoja.
Ensimmäisenä kaapista vastaan mulla tuli oululaisen jälkiuunipala. Kuitua 16 %, lisäaineeton, natriumia 0,5g/100g.
Ja mitä pahaa on kasvirasvoissa? Eläinrasvoja ihminen ei tutkimusten mukaan todellakaan tarvitse, eli rasvaton maitokin on ihan hyvä vaihtoehto. Mitä siitä rasvaisessa muuta lisäiloa on kuin se RASVA? Ei siinä mitään sen paremmin vitamiineja tai ravintoarvoja ole. Turhia kaloreita ja suonien tuketta kylläkin.
Uskotteko todella, että ihan K a i k k i i n tutkimuksiin on päässeet elintarviketeollisuuden edustajat vaikuttamaan niin kattavasti, että kaikki tutkimukset puhuvat paskaa?! Nyt järki käteen.