Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

Paljon kasviksia käyttävät: teettekö aina lisäkesalaatin?

Vierailija
26.01.2012 |

Meillä syödään paljon kasviksia, liharuokia ei ihan joka viikko, kalaa pari kertaa viikossa. Teettekö lisäkesalaattia joka aterialle?



Minusta moneen ruokaan vaan ei sovi lisäkesalaatti. Tänään meillä on papupataa ja ohraa, jotenkin siihen vaan ei joku vihersalaatti sovi. Samoin joku juuresraaste tuntuu hassulta, kun pääruoassa on jo sitä.



Kommentit (13)

Vierailija
1/13 |
26.01.2012 |
Näytä aiemmat lainaukset

esim keittojen kanssa jne.



Mutta mulla on siinä ruoassa aina kasviksia. lisäksi niitä syödään välipaloilla, leivänpäällä (esim porkkanaraastetta) jne.

Vierailija
2/13 |
26.01.2012 |
Näytä aiemmat lainaukset

harvoin salaatteja. Vihannekset syödään höyrytettnä/keitettynä. Esmes porkkanaa, parsakaalia, kukkakaalia. Uunijuureksiakin tehdään usein mm. kalan lisukkeeksi. Bataattia, naurista, fenkolia jne.



Kausivihannekset kunniaan.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/13 |
26.01.2012 |
Näytä aiemmat lainaukset

Joskus kun kauhealla kiireellä syödään "jotain mitä kaapista löytyy" eli yleensä riisiä ja linssiä noissa tapauksissa, jää salaattikin tekemättä. Ei ehkä ole aineksiakaan.



Muuten kyllä aina on pöydässä myös jotain tuoretta kasvista, vaikka se sitten olisi vain kirsikkatomaatteja sellaisenaan. Useimmiten tomaatti/kurkku/salaatti -vihersalaatti. Porkkanaraaste on toinen vakkari.



Ja lasten pitää sitä myös vähän ottaa.



Me olemme ihan kokonaan kasvissyöjiä, vegaaneja siis, eli kasvista tulee kyllä syötyä muutenkin mutta ajattelen että tuoreet kasvikset ovat kuitenkin tärkeitä.



Jos ei ole tuoresalaattia, niin sitten pidän huolta että on omennoita tms joita jokainen ottaa iltapalalla tai välipalaksi tai jälkkäriksi.



Ajattelenpa niinkin, että vaikka näin kasvissyöjiä ollaan, voisi sitä "kasvisten osuutta" vielä muutenkin kasvattaa. Eli ohran laskisin perushiilihydraatiksi aterialla, pavut proteiiniosaksi, ja kasvikset olisivat sitten esimerkiksi pinaattia, parsakaalia tms. lisättynä papukastikkeeseen. Tässä olisi parantamista. Itsestäni puhun siis, en ap:n pöydästä.

Vierailija
4/13 |
26.01.2012 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ei kaikkien ruokien kanssa tarvitse, eikä ne oikein käykkään.

Vierailija
5/13 |
26.01.2012 |
Näytä aiemmat lainaukset

koska meillä ainakin toinen päivän pääateria on muutenkin joku salaatti. Lisäksi vihanneksia menee esim. aamulla viherpirtelön seassa. Tosin, jos söisin kasvikset enimmäkseen kypsennettyinä, tekisin varmaan lisäkesalaattejakin enemmän. Nyt suurin osa menee tuoreena, lämpimiä ruokia syödään korkeintaan sen kerran päivässä.

Vierailija
6/13 |
26.01.2012 |
Näytä aiemmat lainaukset

syödään aina ruoan kanssa iso kulhollinem vihersalaattia oliiviöljyn ja etikan kanssa, tuntuu että jää muuten jotain puuttumaan

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/13 |
26.01.2012 |
Näytä aiemmat lainaukset

itse asiassa mä teen lisäkesalaatteja tosi vähän, talvella en oikeastaan ollenkaan. Talvella teen joskus salaattia pääruuaksi. Mä yritän syödä mahdollisimman paljon kausituotteita, eli talvella juureksia, pakastemarjoja ja -sieniä sekä säilykkeitä.

Vierailija
8/13 |
26.01.2012 |
Näytä aiemmat lainaukset

...paitsi keittojen kanssa. Papupadan kanssa sopii hienoksi silputtu kiinankaali ja ananasta (miel. tuore, ei säilötty). Ja vähän mustapippuria päälle. namnam

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/13 |
26.01.2012 |
Näytä aiemmat lainaukset

En tosiaan edes tajua lisukesalaatin ideaa. Miksi sitä pitäisi aina olla? Jos ruoka on kasvisruokaa tai muuten paljon kasviksia sisältävää, ei siinä salaatti tuo mitään lisäarvoa. Eikä salaatti sovi läheskään kaiken ruuan kanssa.

Vierailija
10/13 |
26.01.2012 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kiitoksia vastauksista. Papukastikkeessa on porkkanaa, paprikaa ja sipulia. Ohra tosiaan on hiilihydraatti.



Meilläkin on talvella vihannekset usein kypsennettyinä, mielestäni paremman makuisia usein. Esim. palsternakka.



Kurkkua ja tomaattia ostan silloin tällöin, mutta ne menee nyt lähinnä voileivän päälle.



Nyt tein mustikkakiisselin jälkkäriksi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
11/13 |
26.01.2012 |
Näytä aiemmat lainaukset

...paitsi keittojen kanssa. Papupadan kanssa sopii hienoksi silputtu kiinankaali ja ananasta (miel. tuore, ei säilötty). Ja vähän mustapippuria päälle. namnam

Mä olen 1980-luvulla kouluni käynyt ja olen syönyt eliniäksi kypsentämätöntä kiinankaalia :-)

ap

Vierailija
12/13 |
26.01.2012 |
Näytä aiemmat lainaukset

Minusta sellainen vihersalaatti (+tomaatti+kurkku) sopii harvojen, vähän vanhanaikaisten ruokakokonaisuuksien kanssa. Esimerkiksi siis keitetty riisi/perunat+kastike+salaatti tai uunilohi+perunat+salaatti. (Tosin kesällä teen lisukesalaattia usein, kun raaka-aineet ovat parhaimmillaan.)



Tuollaisia kokonaisuuksia meillä syödään harvoin. Useimmiten teen kasvispainotteista ruokaa, jossa ei juuri ole lisukkeita - esim. patoja, keittoja, uuniruokia... Usein on myös jotain lämmintä kasvista/kasviksia ja rinnalla kalaa. Lihaa syömme harvoin. Kun teen salaattia, se on yleensä meillä pääruokana eikä lisukkeena.



Lisäksi syömme runsaasti marjoja ja hedelmiä, joko jälkkärinä tai välipalana.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
13/13 |
26.01.2012 |
Näytä aiemmat lainaukset

kamalalle. Ehkä viikonloppuisin. Meillä syödään kauden kasviksia joko ruokana tai lisukkeena