Kellään pehmeän suklaavanukkaan ohjetta?
Kaikki keittokirjat ja nettireseptit kahlasin läpi, mutta kaikki ohjeet on sellaselle tytinävanukkaalle, joka hyytyy leikkautuvaksi. Mitenkä saisi suklaavanukkaasta samanlaista kuin jacky-makupalat ja fannyt, eli notkeaa ja pehmeää?
Kommentit (2)
1/2 l maitoa
4 rkl maissitärkkelystä
1/2 dl sokeria
1,5 rkl kaakaojauhetta
1 tl vanilja- tai vanilliinisokeria
Sekoita paksupohjaisessa kattilassa kylmä maito ja maissitärkkelys sekä mitassa sokeri ja kaakaojauhe. Kuumenna maitoa ja tärkkelystä koko ajan pohjaa myöten sekoittaen, kunnes seos sakenee. Keitä edelleen sekoittaen noin minuutin ajan. Ripottele joukkoon keittämisen aikana vähitellen sokerin ja kaakaojauheen seos. Mausta kiisseli vaniljasokerilla, kaada kulhoihin ja ripottele pinnalle sokeria, ettei pinta kuoretu. Tarjoa kiisseli kermavaahdon, maidon tai marjojen kera.
--------------------------------------------------------------------------------
Siitä se syntyy!