Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

Apua!! mitä pastakastiketta teen, kun ei kanaa, ei jauhelihaa ei

Vierailija
02.04.2011 |

pinaattipastaakaan nyt, mitä??

Kommentit (25)

Vierailija
1/25 |
02.04.2011 |
Näytä aiemmat lainaukset

ja sen kanssa parmesanraastetta.

Vierailija
2/25 |
02.04.2011 |
Näytä aiemmat lainaukset

Näistä tulee hyvä tomaattipohjalla. Sittentietysti voi tekäyttää tofua tai soijarouhetta lihan tilalla.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/25 |
02.04.2011 |
Näytä aiemmat lainaukset

hirveästi perustaisivat täyskasvisversiosta...



ap

Vierailija
4/25 |
02.04.2011 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kerro se, niin on helpompi ehdottaa.

Vierailija
5/25 |
02.04.2011 |
Näytä aiemmat lainaukset

ap *kana,-pinaatti,-jauheliha pois laskuista koska niistä ollut 1,5vkon sisällä jo ruokia*

Vierailija
6/25 |
02.04.2011 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kinkkusuikaleita, kirsikkatomaatteja, purjoa sekä kolmen juuston ruokakermaa. Helppoa ja toimivaa :)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/25 |
02.04.2011 |
Näytä aiemmat lainaukset

kylmä kinkkukastike:



2 dl jugurttia

100 g palvikinkkua

mustapippuria

aromisuolaa



Ainekset vain sekaisin ja vähäksi aikaa jääkaappiin maustumaan.



Meillä lapset varsinkin tykkäävät.

Vierailija
8/25 |
02.04.2011 |
Näytä aiemmat lainaukset

tekemään ja syömään välillä täyskasviata. Aika junttia, jos "mies ja lapset" vaativat aina jotain jauhelihakudosta mukaan.



Pavut, linssit, tofu, tomaattipohja, juustot...



Opettele, hyvä nainen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/25 |
02.04.2011 |
Näytä aiemmat lainaukset

Täsäs ei ole siitä kyse etten osaisi tms vaan siitä mikä perheellekin maistuu. En näe tarkoitusta tehdä ehdointahdoin ruokaa joka ei niin hyvin tipu perheelle. Vai onko se jokin itseisarvo tehdä vaikkapa kesäkurpitsasoosia ettei vaan olisi "juntti"??

Tämä voi tulla sinulle shokkina, mutta olen hyvä kokki ja leipoja enkä vain omasta tai perheeni mielestä.

ap

tekemään ja syömään välillä täyskasviata. Aika junttia, jos "mies ja lapset" vaativat aina jotain jauhelihakudosta mukaan.

Pavut, linssit, tofu, tomaattipohja, juustot...

Opettele, hyvä nainen.

Vierailija
10/25 |
02.04.2011 |
Näytä aiemmat lainaukset

Täsäs ei ole siitä kyse etten osaisi tms vaan siitä mikä perheellekin maistuu.

Sehän on totuttelukysymys. Makuihin opettelu alkaa jo kohdussa, joten monipuolinen ruokavalio on lapselle itse asiassa tosi helppo opettaa. Eri asia, jos miehesi tahallaan nyrpistelee kaikelle kasvikselle, oppivathan ne lapset senkin juntin tavan.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
11/25 |
02.04.2011 |
Näytä aiemmat lainaukset

Juustokastike? Sieni-pekonikastike? Minä tekisin varmaan ihan tuollaisen sileän kastikkeen ilman erityisempiä kasviksia, jos kerran eivät pidä niistä ja sitten vähän tujumman salaatin esim. kanasalaatin tai tonnikalasalaatin. Tuo sieni-pekonikastike on muuten meillä miehen suosikki.

Vierailija
12/25 |
02.04.2011 |
Näytä aiemmat lainaukset

ap

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
13/25 |
02.04.2011 |
Näytä aiemmat lainaukset

Onko tamponi kenties väärässä reiässä vai eikö mies jaksa antaa kun saa pelkkiä ituja?

ps. meillä on monipuolinen ruokavalio ja lapset eivät nirsoile mistään (paitsi 3-luokkalainen ei syö yhtään mustapippuria), syövät myös niitä kasviksia päivittäin vaikkeivat niinkään lämmitettyinä.

ap

Täsäs ei ole siitä kyse etten osaisi tms vaan siitä mikä perheellekin maistuu.

Sehän on totuttelukysymys. Makuihin opettelu alkaa jo kohdussa, joten monipuolinen ruokavalio on lapselle itse asiassa tosi helppo opettaa. Eri asia, jos miehesi tahallaan nyrpistelee kaikelle kasvikselle, oppivathan ne lapset senkin juntin tavan.

Vierailija
14/25 |
02.04.2011 |
Näytä aiemmat lainaukset

mun herkkua.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
15/25 |
02.04.2011 |
Näytä aiemmat lainaukset

Jauhelihaa meillä on hyvin harvoin, ehkä 2x/kk lihapullissa ja lasagnessa tai canneloneissa jotka nekin ovat parempia mm sieni-tai kanatäytteellä.

Ainakaan possun-tai naudanjauhelihaa.

Kun siitäkin "kudoksesta" päätit vittuilla.



ap

Vierailija
16/25 |
02.04.2011 |
Näytä aiemmat lainaukset

Teen tomaattisen kastikkeen johon laitan jotakin hyvää juustoa mukaan antamaan täyteläisyyttä ja makua lisää.

Basilikaa vaan lisukkeeksi niin a´vot :-)



ap

Vierailija
17/25 |
02.04.2011 |
Näytä aiemmat lainaukset

TONNIKALAA? Tulee hyvä pastakastike tomaatin ja vaikka sipulin kanssa.

Vierailija
18/25 |
02.04.2011 |
Näytä aiemmat lainaukset

Täsäs ei ole siitä kyse etten osaisi tms vaan siitä mikä perheellekin maistuu. En näe tarkoitusta tehdä ehdointahdoin ruokaa joka ei niin hyvin tipu perheelle. Vai onko se jokin itseisarvo tehdä vaikkapa kesäkurpitsasoosia ettei vaan olisi "juntti"??

Tämä voi tulla sinulle shokkina, mutta olen hyvä kokki ja leipoja enkä vain omasta tai perheeni mielestä.

ap

tekemään ja syömään välillä täyskasviata. Aika junttia, jos "mies ja lapset" vaativat aina jotain jauhelihakudosta mukaan.

Pavut, linssit, tofu, tomaattipohja, juustot...

Opettele, hyvä nainen.

Meillä uppoaa lapsille ja aikuisille esim:

ohuesti siivutettu kesäkuprpita ja sienet, kypsennetään oliiviöljyssä, maustetaan sitruunalla ja valkosipulilla (suolaa ja mustapippuria tietty), päälle runsaasti persiljaa.

Carbonaraa voi tuunata monin tavoin, laittaa mukaan esim sieniä, sokeriherneitä tai vihreitä papuja. Meillä carbonaraan EI laiteta kermaa, vaan munankeltuaisia 1/ syöjä.

Pasta Genovese: keitä pastaa, siivutettuja perunoita ja vihreitä papuja. Viimeistele pestolla, jonka kokkina tietty teet itse. Kaupan pesto on aika öljyistä ja suolaista.

Pasta Olio & Alio: sekoita kypsään pastaan hyvää öljyä, silputtua chiliä, valkosipulia ja persiljaa. Tulista ja täyteläistä.

Jos perheessä on epäluuloja kasviruokia kohtaan, näitä kannattaa mainostaa pastoina, ei kasvisruokina.

Vierailija
19/25 |
02.04.2011 |
Näytä aiemmat lainaukset

että tonnikalapasta bologneseperiaatteella - jonka jokainen kokki tietty osaa - on tosi hyvää. Valkosipulia, juureksia, viiniä, oreganoa, timjamia kehiin! Ja pari anjovisfilettä mukaan kun kuullottaa sipuleita, kastikkeeseen tulee syvyyttä, mutta anjovis ei maistu.

Vierailija
20/25 |
02.04.2011 |
Näytä aiemmat lainaukset

En usko, että mies tai lapset

hirveästi perustaisivat täyskasvisversiosta...

ap

Et ilmeisesti tunne ohjetta vale-bolognese. Se on vain kasviksista (muistaakseni selleriä, porkkanaa -linjalla) tehty pastakastike. Ei jauhelihaa eikä myöskään mitään soijapöperryksiä, mutta maku on muheva.