Apua!! mitä pastakastiketta teen, kun ei kanaa, ei jauhelihaa ei
pinaattipastaakaan nyt, mitä??
Kommentit (25)
Näistä tulee hyvä tomaattipohjalla. Sittentietysti voi tekäyttää tofua tai soijarouhetta lihan tilalla.
ap *kana,-pinaatti,-jauheliha pois laskuista koska niistä ollut 1,5vkon sisällä jo ruokia*
Kinkkusuikaleita, kirsikkatomaatteja, purjoa sekä kolmen juuston ruokakermaa. Helppoa ja toimivaa :)
kylmä kinkkukastike:
2 dl jugurttia
100 g palvikinkkua
mustapippuria
aromisuolaa
Ainekset vain sekaisin ja vähäksi aikaa jääkaappiin maustumaan.
Meillä lapset varsinkin tykkäävät.
tekemään ja syömään välillä täyskasviata. Aika junttia, jos "mies ja lapset" vaativat aina jotain jauhelihakudosta mukaan.
Pavut, linssit, tofu, tomaattipohja, juustot...
Opettele, hyvä nainen.
Täsäs ei ole siitä kyse etten osaisi tms vaan siitä mikä perheellekin maistuu. En näe tarkoitusta tehdä ehdointahdoin ruokaa joka ei niin hyvin tipu perheelle. Vai onko se jokin itseisarvo tehdä vaikkapa kesäkurpitsasoosia ettei vaan olisi "juntti"??
Tämä voi tulla sinulle shokkina, mutta olen hyvä kokki ja leipoja enkä vain omasta tai perheeni mielestä.
ap
tekemään ja syömään välillä täyskasviata. Aika junttia, jos "mies ja lapset" vaativat aina jotain jauhelihakudosta mukaan.
Pavut, linssit, tofu, tomaattipohja, juustot...
Opettele, hyvä nainen.
Täsäs ei ole siitä kyse etten osaisi tms vaan siitä mikä perheellekin maistuu.
Sehän on totuttelukysymys. Makuihin opettelu alkaa jo kohdussa, joten monipuolinen ruokavalio on lapselle itse asiassa tosi helppo opettaa. Eri asia, jos miehesi tahallaan nyrpistelee kaikelle kasvikselle, oppivathan ne lapset senkin juntin tavan.
Juustokastike? Sieni-pekonikastike? Minä tekisin varmaan ihan tuollaisen sileän kastikkeen ilman erityisempiä kasviksia, jos kerran eivät pidä niistä ja sitten vähän tujumman salaatin esim. kanasalaatin tai tonnikalasalaatin. Tuo sieni-pekonikastike on muuten meillä miehen suosikki.
Onko tamponi kenties väärässä reiässä vai eikö mies jaksa antaa kun saa pelkkiä ituja?
ps. meillä on monipuolinen ruokavalio ja lapset eivät nirsoile mistään (paitsi 3-luokkalainen ei syö yhtään mustapippuria), syövät myös niitä kasviksia päivittäin vaikkeivat niinkään lämmitettyinä.
ap
Täsäs ei ole siitä kyse etten osaisi tms vaan siitä mikä perheellekin maistuu.
Sehän on totuttelukysymys. Makuihin opettelu alkaa jo kohdussa, joten monipuolinen ruokavalio on lapselle itse asiassa tosi helppo opettaa. Eri asia, jos miehesi tahallaan nyrpistelee kaikelle kasvikselle, oppivathan ne lapset senkin juntin tavan.
Jauhelihaa meillä on hyvin harvoin, ehkä 2x/kk lihapullissa ja lasagnessa tai canneloneissa jotka nekin ovat parempia mm sieni-tai kanatäytteellä.
Ainakaan possun-tai naudanjauhelihaa.
Kun siitäkin "kudoksesta" päätit vittuilla.
ap
Teen tomaattisen kastikkeen johon laitan jotakin hyvää juustoa mukaan antamaan täyteläisyyttä ja makua lisää.
Basilikaa vaan lisukkeeksi niin a´vot :-)
ap
TONNIKALAA? Tulee hyvä pastakastike tomaatin ja vaikka sipulin kanssa.
Täsäs ei ole siitä kyse etten osaisi tms vaan siitä mikä perheellekin maistuu. En näe tarkoitusta tehdä ehdointahdoin ruokaa joka ei niin hyvin tipu perheelle. Vai onko se jokin itseisarvo tehdä vaikkapa kesäkurpitsasoosia ettei vaan olisi "juntti"??
Tämä voi tulla sinulle shokkina, mutta olen hyvä kokki ja leipoja enkä vain omasta tai perheeni mielestä.ap
tekemään ja syömään välillä täyskasviata. Aika junttia, jos "mies ja lapset" vaativat aina jotain jauhelihakudosta mukaan.
Pavut, linssit, tofu, tomaattipohja, juustot...
Opettele, hyvä nainen.
Meillä uppoaa lapsille ja aikuisille esim:
ohuesti siivutettu kesäkuprpita ja sienet, kypsennetään oliiviöljyssä, maustetaan sitruunalla ja valkosipulilla (suolaa ja mustapippuria tietty), päälle runsaasti persiljaa.
Carbonaraa voi tuunata monin tavoin, laittaa mukaan esim sieniä, sokeriherneitä tai vihreitä papuja. Meillä carbonaraan EI laiteta kermaa, vaan munankeltuaisia 1/ syöjä.
Pasta Genovese: keitä pastaa, siivutettuja perunoita ja vihreitä papuja. Viimeistele pestolla, jonka kokkina tietty teet itse. Kaupan pesto on aika öljyistä ja suolaista.
Pasta Olio & Alio: sekoita kypsään pastaan hyvää öljyä, silputtua chiliä, valkosipulia ja persiljaa. Tulista ja täyteläistä.
Jos perheessä on epäluuloja kasviruokia kohtaan, näitä kannattaa mainostaa pastoina, ei kasvisruokina.
että tonnikalapasta bologneseperiaatteella - jonka jokainen kokki tietty osaa - on tosi hyvää. Valkosipulia, juureksia, viiniä, oreganoa, timjamia kehiin! Ja pari anjovisfilettä mukaan kun kuullottaa sipuleita, kastikkeeseen tulee syvyyttä, mutta anjovis ei maistu.
En usko, että mies tai lapset
hirveästi perustaisivat täyskasvisversiosta...ap
Et ilmeisesti tunne ohjetta vale-bolognese. Se on vain kasviksista (muistaakseni selleriä, porkkanaa -linjalla) tehty pastakastike. Ei jauhelihaa eikä myöskään mitään soijapöperryksiä, mutta maku on muheva.
ja sen kanssa parmesanraastetta.