Meillä on kasviksille ja lihalla samat leikkulaudat..
Pestään vaan väillä tiskikoneessa.
kai ne pöpöt tiskikoneessa kuolee vai kuoleeko?
Meilläkin on tosi harvoin mahatautia ja olen kyllä tarkka hygieniasta.
Kommentit (7)
Välttäkää vain leikkaamasta ensin raakaa lihaa, sitten jotain muuta. Raaka liha viimeiseksi, ja sitten koneeseen tai muuten pesu, ennen kuin käytetään muuhun kuin seuraavaan raakaan lihaan.
Välttäkää vain leikkaamasta ensin raakaa lihaa, sitten jotain muuta. Raaka liha viimeiseksi, ja sitten koneeseen tai muuten pesu, ennen kuin käytetään muuhun kuin seuraavaan raakaan lihaan.
-ap-
Välttäkää vain leikkaamasta ensin raakaa lihaa, sitten jotain muuta. Raaka liha viimeiseksi, ja sitten koneeseen tai muuten pesu, ennen kuin käytetään muuhun kuin seuraavaan raakaan lihaan.
-ap-
Mutta kyllä hyvin hoidettu leikkuualusta/veitsi on turvallinen jos se pestään käytön jälkeen. ;)
Puhtaus on avainsana: jos leikkaat jotain laudalla, ei veitsi tai alusta ole enää puhdas.
Ostin joskus pakkauksen, jossa oli viisi eriväristä muovista leikkausalustaa: sininen kalalle, punainen lihalle, keltainen kanalle, vihreä vihanneksille ja valkoinen leivälle.
Välttäkää vain leikkaamasta ensin raakaa lihaa, sitten jotain muuta. Raaka liha viimeiseksi, ja sitten koneeseen tai muuten pesu, ennen kuin käytetään muuhun kuin seuraavaan raakaan lihaan.
-ap-
Se vielä, että ei edes kypsää lihaa raaan lihan jälkeen. Sekin nimittäin voi vielä 'saastua' vaikka olisikin kypsennetty kunnolla.
Mutta kyllä hyvin hoidettu leikkuualusta/veitsi on turvallinen jos se pestään käytön jälkeen. ;)
Puhtaus on avainsana: jos leikkaat jotain laudalla, ei veitsi tai alusta ole enää puhdas.