Vierailija

Sivut

Kommentit (188)

Lainaus:

Missä päin asut? Mikä on sinun kanta ehkäisyyn?
Jos teet galluppia, laita ehkäisykannasta jotkut vaihtoehdot että on nopeampaa vastata...

Laitan vaihtoehdot:a)ehkäisy on syntiä ja väärin kaikissa tilanteissa

b)ehkäisy on hyväksyttyä vain jos raskaus uhkaa naisen henkeä

c)ehkäisy on hyväksyttyä naisen/miehen uupumuksen/terveydentilan vaatiessa

d)ehkäisy on jokaisen avioparin välinen asia, ilman uupumisia/sairauksiakin

Lainaus:

Lainaus:

Missä päin asut? Mikä on sinun kanta ehkäisyyn?

Jos teet galluppia, laita ehkäisykannasta jotkut vaihtoehdot että on nopeampaa vastata...


Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Lainaus:

Laitan vaihtoehdot:a)ehkäisy on syntiä ja väärin kaikissa tilanteissab)ehkäisy on hyväksyttyä vain jos raskaus uhkaa naisen henkeäc)ehkäisy on hyväksyttyä naisen/miehen uupumuksen/terveydentilan vaatiessad)ehkäisy on jokaisen avioparin välinen asia, ilman uupumisia/sairauksiakin
Lainaus:

Missä päin asut? Mikä on sinun kanta ehkäisyyn?

Mielestäni ehkäisy on todellakin yksityisasia eikä mistään tarvitse muille missään ry:llä tai muualla perustella. Ei sairaudella eikä millään. Jos haluaa lapsia niin haluaa, ja jos on tilanne että ei halua lapsia niin on vaan hyvä ettei silloin tule raskaaksi. Ja olen vl, asun Espoossa.

(en siis ole ap enkä myöskään VL) kysyä että jos vastasitte b) ehkäisy hyväksyttyä jos uhkaa naisen henkeä tai c)hyväksyttyä uupumuksen tai terveydentilan vaatiessa mikä on se "taso" jolla se on hyväksyttyä? Esim. jos lääkäri sanoo ettei yhtään raskautta enää tai henki on vaarassa vai täytyykö naisen lähes kuolla johonkin raskaudenaikaiseen komplikaatioon (joka johtuu lukuisista raskauksista ja synnytyksistä) ennenkuin on hyväksyttyä? Tai vaaditaanko psykoosi jotta ehkäisy on mielenterveydellisistä syistä hyväksyttävää vai riittääkö puolisoiden yhteinen tunne ettei seuraava lapsi rasittaa jaksamista liikaa?

Lainaus:

Miksi d -vaihtoehdossa on "avioparin asia"? Onhan se yhtälailla jokaisen sinkkumiehen ja -naisenkin asia. Ehkäisy koskettaa kaikkia, jotka harrastavat seksiä.
Vanhoillislestadiolaisuudessa esiaviollinen seksi on ankara huoruuden synti. Ei hyväksyttyä. Seksia saa harrastaa vasta avioliitossa ja vain siinä.

Lainaus:

Kondomi estää hedelmöitymisen, mutta kuparikierukka estää alkion kiinnittymisen...
Eiköhän uskovainen pari ole pätevä kohdallaan valitsemaan kulloinkin parhaiten toimivan menetelmän?

Vaihtoehtoni on d, lapsia 6.

Ehkäisyä on käytetty lasten syntymienkin välissä. Joka kyseli vaihtoehtojen b ja c tasoa. Minä päädyin alunperin ehkäisyyn sairauden vuoksi = keskivaikea masennus.

b vaihtoehdolla tarkoitin sitä, että äidin henki on todellakin vaarassa seuraavassa raskaudessa, vaihtoehdolla c sitä, että äidin henki ei ole suoranaisesti vaarassa, vaan ehkäistään vain äidin sairauden ja toipumisen vuoksi. Sairaus voi olla henkinen tai fyysinen.ap

Jos ajattelen omalle kohdalle, niin ehdottomasti ainakin B, mutta C on mielestäni vähän häilyvä. Riippuen tilanteesta myös C.

Lapsia meillä on nyt 7 ja seuraava saa tulla jos on tullakseen.

Asumme Oulussa.

eli niin fyysisen kuin psyykkisen sairauden kohdalla. Tosin tuo kohta c on hieman häilyvä käsite, kuten joku totesikin. Siitä asiasta kaipaisin seurakunnassa enemmän keskustelua ihan yleisesti. Tosin kukaanhan ei voi toisen puolesta mennä sanomaan, milloin väsymys/masennus on niin pitkällä, että tauko lasten tulemiseen on paikallaan. Ne on niitä omantunnon asioita, kuten ehkäisyasiat yleensäkin viime kädessä.Niin ja etelä-suomesta olen, nejän lapsen äiti.

Sivut

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.
 

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla