Lihamureke kysymys.Jos teette lihamurekkeen ja laitatte väliin keitettyä kananmunaa
niin laitatteko kokonaisena sen munan vai pienittäkö sen??
Mietin että kumpi ois järkevämpi vaihtoehto.
Niin ja kun teen niin että puoleen murekkeesta laitan munaa ja toiseen puoleen kasviksia, niin mitä kasviksia suosittelesitta??
Kiitos :D
Kommentit (52)
murekkeena ja lisukkeet erikseen. En sotke tollasia.
jananmunat kokonaisina ja löysästi keitetyt,kovenee paistaissa.Kasviksista laitan ,porkkanaa,paprikkaa,,hernemaissipaprikka seosta tai mitä sattuuu olemaan ja mieli tekemään.Juustoa myös.
laittaisi muuta kuin raakaa kananmunaa murekemassaan
kokki
katso vaikka, vanhemmista keittokirjoista . Niihin kuuluu keitetty kananmuna kokonaisena.
murekkeen sisään.Mutta pari kertaa ku olen murekkeen niin thnyt että munaaki laittanut kokonaisena,niin sitten ku sitä mureketta leikkaa niin se keltuainen aina lähtee sieltä munasta lipettiin.Siksi mietinki et oisko järkevämpi valmiiksi pieniä muna,et pysyiskö sitten paremmin täytteet murekkeen sisällä.
Et kokki,sä varmasti olet joku tosi,tooosi huonosti koulutettu jos ei ole koskaan tullut vastaan mureke ohjetta johon käytetään kokonaisia munia murekkeen sisään.Mars,mars kattomaan äidin vanhoja keittokirjoja :D
-ap-
että ne keitetyt kananmunat vaan kokonaisina sinne sisään. Ja he-ma-paa mä olen käyttänyt kasviksina.
että ne keitetyt kananmunat vaan kokonaisina sinne sisään. Ja he-ma-paa mä olen käyttänyt kasviksina.
Ymmärsin tosta et noi kasvikset on herne-maissi.paprika pakaste juttuja....mulla sattuu pakkasessa oleen just semmosta :D
Keitetäänkö ne kasvikset ensin ja vasta sitten murekkeen väliin,vai kypseneekö siel murekkeen sisällä jos raakana laitan.
Vai saako edes murekkeen väliin laittaa mitään raakaa???
tai joskus laittanut sinne väliin. Kyllä ne uunissa kypsyy.
kolmevuotinen eikä siellä koskaan tuollaista tehty. Toki pääpaino oli ravintolaruoissa ei mummon keittokirjassa.
kokki
että hyväksi, taitavaksi ja rennoksi ruoanlaittajaksi ei todellakaan missään koulussa opi, jos ei sitä ole jo kotona aikanaan oppinut...
Eipä ole tuo ap:kään oppinut, kun tänne asti piti noin yksinkertaista asiaa tulla kysymään :p
kaiken kaikkiaan koulutus kesti 3½v, mutta ensimmäisen vuoden aikana kyllä tehtiin työtä ja opiskeltiin murekkeet sun muut.
mikähän se numero oli 37?
AP kysyi nöyrästi neuvoa. "Kokit" sen sijaan tulivat muka-osaavina kärkkäästi vastailemaan.
että hyväksi, taitavaksi ja rennoksi ruoanlaittajaksi ei todellakaan missään koulussa opi, jos ei sitä ole jo kotona aikanaan oppinut...
Eipä ole tuo ap:kään oppinut, kun tänne asti piti noin yksinkertaista asiaa tulla kysymään :p
eikä 37, ehkä on paras että menen perunankeittoon.
eikä 37, ehkä on paras että menen perunankeittoon.
Siis kyllähän kananmunilla täytetty lihamureke nyt on ihan yleissivistyksen piikkiin menevä ruokalaji, uskomatonta etteivät ammattilaiset ole siitä kuulleetkaan! Eikä kyseessä ole mikään Haukiputaan mummon 70-luvulla keksimä resepti - eikä edes erityisen suomalainen - vaan samanlaisia murekkeita löytyy kyllä muualtakin maailmasta:
http://www.atablefortwo.com.au/2008/09/01/hidden-egg-meat-loaf/
vastaan, mutta musta henkilökohtaisesti karmean näköistä ja ei houkuttele yhtään syömään. Tiedä nyt mistään yleissivistyksestä, mutta jotkut siitä pitää ja jotkut ei.
Kyllä kokkikoulussa käytiin sitäpaitsi läpi murekkeet ym..kotiruoat ja onhan ravintolakokin käsikirjassakin ohje murekkeen tekoon.
Turha tämmöistäkin keskustelua on käydä, koska ap halusi vaan tietää valmistukseen kikkoja, joten antakaahan olla!!!!!.
joka tuomitsee ruokalajin pelkästään ulkonäön perusteella.
kolmevuotinen eikä siellä koskaan tuollaista tehty. Toki pääpaino oli ravintolaruoissa ei mummon keittokirjassa. kokki
Ääliö
ja on vähänkään ruokaa laittanut, on kyllä taatusti syönyt oikeaa lihamureketta - johon siis todellakin kuuluu keitetyt kokonaiset kananmunat sisään.
Tää on just tätä - kokki joka ei oikeasti tiedä kokkaamisesta mitään muuta kuin mitä "kokkikoulussa" on opetettu...
kolmevuotinen eikä siellä koskaan tuollaista tehty. Toki pääpaino oli ravintolaruoissa ei mummon keittokirjassa. kokki
laittaisi muuta kuin raakaa kananmunaa murekemassaan
kokki