Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

Osaako joku selittää, miksi kolesteroliarvoni lähtivät laskemaan kun siirryin

Vierailija
29.11.2009 |

käyttämään ruoanlaitossa aitoa kermaa ja voita? Kolesteroliarvot oli korkealla, kun käytin kevytkermaa, kevytlevitteitä jne.

Kommentit (57)

Vierailija
1/57 |
29.11.2009 |
Näytä aiemmat lainaukset

Se laskee kolesterolia kai aika säännönmukaisesti.

Vierailija
2/57 |
29.11.2009 |
Näytä aiemmat lainaukset

muuttuu hyvin hitaasti, niissä näkyy kaikki lapsuudesta asti.



Luultavasti noilla asioilla ei oel tekemistä keskenään, olet vain hurahtanut karppaukseen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/57 |
29.11.2009 |
Näytä aiemmat lainaukset


kirjastosta vaikkaa: "Kolesterlimyytti", tai "Ei sitttenkään kolesteroli"



Tuolla on noiden kirjojen esittelyt:

http://www.rasalas.fi/kirja.php?id=45

http://www.rasalas.fi/kirja.php?id=54



T: Voita ja kermaa reippaasti perheelle syöttävä :)

Vierailija
4/57 |
29.11.2009 |
Näytä aiemmat lainaukset

muuttuu hyvin hitaasti, niissä näkyy kaikki lapsuudesta asti. Luultavasti noilla asioilla ei oel tekemistä keskenään, olet vain hurahtanut karppaukseen.


en tietoisesti välttele mitään ruoka-aineita, vaan syön vähän kaikkea.

Ainoa muutos ruokavaliossa on se, etten enää käytä mitään kevytuotteita.

Vierailija
5/57 |
29.11.2009 |
Näytä aiemmat lainaukset


Siitä tuli juuri ensinnäkin dokkari telkkarissa ja toisekseen ystäväni kävi vartavasten lääkärissä 2kk karppausken aloituksen jälkeen ja lääkäri ihmetteli miten hän oli saanut tuloksia niin lyhyessä ajassa....



Ystävätär valitetavsati jätti kertomatta millä ruokavliolla kolesteroliarvot normalisoitui muutamassa viikossa....



Olisi ollut hyväksi sillekin lä-äkärille se tieto ;)

Vierailija
6/57 |
29.11.2009 |
Näytä aiemmat lainaukset

kiinnittämään ruokailuun huomiota. Huonot hiilarit jäävät pois ja paino laskee. Jo pelkkä painon laskeminen laskee kolesterolia. Siihen siten vielä paremmat elintavat. Sama kolesterolin lasku olisi saatu aikaan ihan taatusti myös ns. virallisterveellisellä, jos sellaista oikeasti noudattaisi. Se että syö kevyttuotteita ja vetää kaksin käsin irtokarkkeja, EI ole virallisterveellistä.



Omassa suvussa on tästä esimerkki. Rasvaa ei syödä ja kaikki on kevyttuotteita ja näkemys on se että tässä nyt syödään terveellisesti. Kolesteroliarvot on korkealla, lääkitys päällä jne. Mutta niin vaan on kaapit täynnä herkkuja joku ne syö vaikka mitään ei muka syödä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/57 |
29.11.2009 |
Näytä aiemmat lainaukset


noita kirjoja sukulaisilleen



Kolesterolilääkkeet ovat hyödytöntä myrkkyä ja niistä on monia pahoja sivuvaikutuksia jotka tulevat hiipimällä joten niitä ei huomaa........

Vierailija
8/57 |
29.11.2009 |
Näytä aiemmat lainaukset

pienenä sivuhuomiona...laihuus tai hoikkuus sinänsä ei takaa hyviä kolesteroliarvoja eli kyllä hoikallakin voi olla huonot kolesteroliarvot kuten minulla oli vuosikaudet korkea kolesteroli enkä painanut kuin n. 40 kiloa...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/57 |
29.11.2009 |
Näytä aiemmat lainaukset

En ole mikään karppaaja,mutta mies ei siedä "keinotekoisia" aineita ja syödään samaa ruokaa. Yhteiseloa 18 v. Mun kolesteroli arvo oli 3,2, hyvän kolesterolin osuu oli 1,8 ja huonon 1,4. Mun kolesteroli oli 2 v sitten mittauksissa tippunut 10 v sitten tehtyyn verraten 0.4. Lääkäri kyseli salaisuutta, mielestäni se on järkevä sekaravinto, mahdollisimman "kotitekoinen"

Vierailija
10/57 |
29.11.2009 |
Näytä aiemmat lainaukset

Mikäs taas selittäis sen, että kun olen alkanut käyttämään täysrasvaisia jogurtteja, voita ja kermaa, olen laihtunut tasaisesti kilon kuussa ja voin paljon paremmin? Mun usko virallisiin ravitsemussuosituksiin alkaa pikkuhiljaa horjua oman kokemuksen perusteella.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
11/57 |
29.11.2009 |
Näytä aiemmat lainaukset

ja aiheuttavat soluissa jatkuvan tulehdustilan

eivätkä ole ihmisen luontaistaravintoa olleet koskaan maapallolla..



Eläinrasvvat ovat pitkäketjuisia ja solut pystyvät käsittelemään ne niinkuin pitää :)



Siksi laihalla margariininsyöjällä on korkea huono kolesteroli ja läskinsyöjällä hyvä :)



ja tietämättömille huom. kolesteroli on elineärkeää ja hyvän kolesterolin kuuluu olla korkea.... mutta se miksi kasvirasvat tukkivat verisuonet liittyy nimenomaan tuohon solujen tulehdukseen jota kolesteroli yrittää paikata.

Vierailija
12/57 |
29.11.2009 |
Näytä aiemmat lainaukset

ja aiheuttavat soluissa jatkuvan tulehdustilan eivätkä ole ihmisen luontaistaravintoa olleet koskaan maapallolla..

Miksiköhän silti on niin, että kaikissa ravitsemustutkimuksissa on yksi ryhmä joka aina todetaan terveimmäksi ja se on kasvissyöjät... Sehän sen suuren sydäntutkimuksenkin lopputulema oli. Että karppaus ja normiravinto oli suurin piirtein samanarvoisia, ja paras vaihtoehto oli kasvissyönti.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
13/57 |
29.11.2009 |
Näytä aiemmat lainaukset

Samoissa mitoissa ja silti korkea kolesteroli (perinnöllinen), kyllä sitä lääkärikin ihmetteli...

Ja yritä siinä nyt sitten syödä terveellisesti, että arvot laskisi. Mut sit kun syö terveellisesti, niin laihtuu entisestään :(

pienenä sivuhuomiona...laihuus tai hoikkuus sinänsä ei takaa hyviä kolesteroliarvoja eli kyllä hoikallakin voi olla huonot kolesteroliarvot kuten minulla oli vuosikaudet korkea kolesteroli enkä painanut kuin n. 40 kiloa...

Vierailija
14/57 |
29.11.2009 |
Näytä aiemmat lainaukset

Mullakin oli nuorena ja laihana kolesteroliarvot korkealla. Nyt 15 kiloa painavampana ja pääasiassa kasvisrasvoja käyttävänä ne on ihanteelliset (mutta paino siis ei).

pienenä sivuhuomiona...laihuus tai hoikkuus sinänsä ei takaa hyviä kolesteroliarvoja eli kyllä hoikallakin voi olla huonot kolesteroliarvot kuten minulla oli vuosikaudet korkea kolesteroli enkä painanut kuin n. 40 kiloa...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
15/57 |
29.11.2009 |
Näytä aiemmat lainaukset


virallisterveellinen linjaus pitää oikeina ;)



kuten sanottu käykääpä hakemassa nuo kirjat kirjastosta ja jos ei vielä ole niin pyytäkää niitä ostamaan....



meidän kirjasto ainakin ostaa mitä mieleen tulee pyytää......

Vierailija
16/57 |
29.11.2009 |
Näytä aiemmat lainaukset

Samoissa mitoissa ja silti korkea kolesteroli (perinnöllinen), kyllä sitä lääkärikin ihmetteli...

Ja yritä siinä nyt sitten syödä terveellisesti, että arvot laskisi. Mut sit kun syö terveellisesti, niin laihtuu entisestään :(

pienenä sivuhuomiona...laihuus tai hoikkuus sinänsä ei takaa hyviä kolesteroliarvoja eli kyllä hoikallakin voi olla huonot kolesteroliarvot kuten minulla oli vuosikaudet korkea kolesteroli enkä painanut kuin n. 40 kiloa...

on kans aika luikku. Ei siis ihan laiha mutta sinne päin. Kolesteroliarvot oli päin taivasta kun aloimme seurustelemaan jota ennen hän söi pitsaa ja joi enemmän kaljaa ja söi sipsejä ja vaikka mitä. Ruokailutottumukset muuttuivat (yllättävää) koska mä pidän kotiruuasta ja rupesin laittamaan ruokaa (osaa mieskin, ei vain vaivautunut) niin hänen kolesteroliarvonsa laski normaaliin (en muista aikaväliä). Hän ei laihtunut entisestään.

Vierailija
17/57 |
29.11.2009 |
Näytä aiemmat lainaukset

virallisterveellinen linjaus pitää oikeina ;) kuten sanottu käykääpä hakemassa nuo kirjat kirjastosta ja jos ei vielä ole niin pyytäkää niitä ostamaan.... meidän kirjasto ainakin ostaa mitä mieleen tulee pyytää......

vakuuttanut. Ei sinunkaan kannata ihan kaikkea lukemaasi uskoa. Olen kuitenkin parinkymmenen vuoden ajan seuraillut uutisia eri ruokavaliotutkimuksista ja joka kerta ne on deja vu tuon kasviruoan suhteen. Joten pikkasen mulla on nyt vaikeuksia uskoa että ne kaikki ovat onnistuneet olemaan väärässä ja kasvisruokailu onkin muka vaarallista :D.

Vierailija
18/57 |
29.11.2009 |
Näytä aiemmat lainaukset


että se on kylmä tosiasia, että ihminen on aikojen alusta asti ollut lihansyöjä, ei kasvissyöjä eikä siitä ksokaan muuksi muutu...



Oletko ikinä tullut ajatelleeksi, että tulos mikä nosita sinun ylistämistäsi tutkimuksista on saatu on paras... ainoastaan tutkijoiden ja niiden maksajien mielestä.... Mutta tulos ei silti ole vältäämättä hyväksi ihmiselle..



KAs kun se tutkijakin saattaa elää siinä luulossa, että ihmien on terveimmillään rasvattomana ja proteiinittomana.... ;) Niinpä hän saa kasvisruokavaliosta oman luulonsa mukaan sen oikean ja parhaan tuloksen....

Vierailija
19/57 |
29.11.2009 |
Näytä aiemmat lainaukset

Tuore tutkimus ja linjassa, taas kerran, aikaisempien kanssa:



"Kasvisruokavalio suojaa tutkimuksen mukaan syövältä

Ti, 2009-03-17 15:46

Kasvisruokavalio näyttää suojaavan syöviltä, selviää tuoreesta brittitutkimuksesta. Yli 50 000 ihmisen tietoja analysoineen tutkimuksen mukaan ne, jotka eivät syö lihaa, sairastuvat huomattavasti harvemmin syöpään.



Kasvissyöjillä syövät olivat ylipäätään harvinaisempia, mutta tutkimuksessa havaittiin yllättäen, että punaisen lihan syöntiin yhdistetyt paksu- ja peräsuolisyövät olivat kasvissyöjillä muita yleisempiä.



Tutkimuksessa verrattiin noin 52 700 ihmisen tietoja. 20 - 89-vuotiaat miehet ja naiset rekrytoitiin mukaan tutkimukseen 1990-luvulla Isossa-Britanniassa. Tutkijat jakoivat osallistujat lihansyöjiin, kalansyöjiin, kasvissyöjiin ja vegaaneihin.



Tutkimukseen osallistuneilla oli suhteellisesti vähemmän syöpiä kuin Ison-Britannian väestöllä keskimäärin. Tutkijoiden mukaan tämä johtuu siitä, että tutkimusryhmään osallistuneet olivat keskivertoväestöä terveempiä.



Tulokset kuitenkin kertovat, että kala- ja kasvissyöjillä todettiin merkittävästi vähemmän syöpiä kuin lihansyöjillä.

"

Vierailija
20/57 |
29.11.2009 |
Näytä aiemmat lainaukset

muuta väestöä terveystietoisempia. Liikkuvat enemmän, tupakoivat vähemmän, ovat hoikempia ja huolehtivat itsestään. Eiköhän se selitä nämä tutkimukset.



Jenkeissä joskus todettiin, että kasvissyöntiä harjoittavat adventistit olivat muuta väestöä terveempiä ja pitkäikäisempiä ja tästä vedettiin johtopäätös, että kasvissyönti on terveellistä. Sitten yllättäen todettiinkin, että lihaa syövät mormonit elivät vieläkin pidempään ja terveempinä. Eli ilmeisesti uskonto olikin se suojaava tekijä.