Mitä tarkoittaa kunnon kerma ruoanlaitossa?
Ohjeissa välillä puhutaan kunnon kermasta ettei mitään kasvirasvasekotteita.. niin mitä se kunnon kerma on? jotain kuohukermaako?
Kommentit (9)
Mulle se tarkoittaa kuohukermaa, ei siis mitään kevytkermaa
Kuohukermaa tai vispikermaa, riippuu vähän meijeristä mitä purkissa lukee. Maku on erilainen ja mun mielestä parempi kuin korvikkeissa.
Juu, kermaa. Ainesosat: kerma. Tulee lehmän tissistä. Ei mitään ylimääräistä. Oranssissa purkissa.
[quote author="Vierailija" time="07.10.2014 klo 12:17"]
Juu, kermaa. Ainesosat: kerma. Tulee lehmän tissistä. Ei mitään ylimääräistä. Oranssissa purkissa.
[/quote]
Haha. Juuri näin. Kerma on kermaa :)
Kuohukerma on sitä aitoa. Vispikerma pursotuksiin, ei kuumiin ruokiin. Ruokakermaa voi käyttää ruokiin myös. Jos pakkauksessa lukee kerma, se on oikeaa, mutta pitää osata erottaa käyttötarkoituskin, joka on nimestä riippuen eri. Jos ei lue kerma, se ei sitä ole. Creat, florat ja vispit ym muut on vettä ja ylimääräisiä lisäaineita.
Kuohukerma tai kahvikerma. Ei esim ruokakerma.
Vispikermaa voi käyttää kuumiin ruokiin kuten kuohukermaakin.
kiitos teille avusta! taas yhtä asiaa viisaampana :P
Jep. Kuohukerma on "kermaa".