Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

Voi luoja että sushi voi olla ihanaa!

Vierailija
26.10.2014 |

"Löysin" sen vasta noin kuukausi sitten, tein itse ihan elämäni ekaa kertaa :) ja sen jälkeen olen syönyt varmaan pari kertaa viikossa sushia (valmista kaupasta tai ravintolasta) eikä vielä kyllästymistä näy.

Kommentit (43)

Vierailija
1/43 |
26.10.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ei siihen voi kyllästyä, koska variaatioita on lukematon määrä. Mä myös tykkään kovasti.

Vierailija
2/43 |
26.10.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset

Minkälaista teet? Minäkin villiinnyin niiden kanssa jokunen vuosi sitten. Kun ei täällä pohjoisessa oikein saa sushia, ruoesin tekemään itse, ensin sellaisen ateriasetin avulla ja ohjeilla. Laitoin sisään graavilohta ja avokadoa tai tuorekurkkua ja tietysti wasabi, riisiviinaetikka ja soijakastike mukaan. Sittemmin olen ostanut kaikki ainesoasat erikseen leväarkeista alkaen ja voi että on hyvää!

 

Olisi kiva käydä oikeassa sushiravintolassa, mutta onko Suomessa kelvollista, edes Helsingissä?

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/43 |
26.10.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset

Sushi on superhyvää! Sitä voi syödä paljonkin eikä tule ällö oloa. Wasabi ja soija kruunaa kaiken, nam. Miksi jotkut muuten vähättelee kun kerron pitäväni sushista :D

Vierailija
4/43 |
26.10.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset

[quote author="Vierailija" time="26.10.2014 klo 15:06"]

Minkälaista teet? Minäkin villiinnyin niiden kanssa jokunen vuosi sitten. Kun ei täällä pohjoisessa oikein saa sushia, ruoesin tekemään itse, ensin sellaisen ateriasetin avulla ja ohjeilla. Laitoin sisään graavilohta ja avokadoa tai tuorekurkkua ja tietysti wasabi, riisiviinaetikka ja soijakastike mukaan. Sittemmin olen ostanut kaikki ainesoasat erikseen leväarkeista alkaen ja voi että on hyvää!

 

Olisi kiva käydä oikeassa sushiravintolassa, mutta onko Suomessa kelvollista, edes Helsingissä?

[/quote]Itse olen tehnyt lohesta ja avokadosta, mutta nyt ostanut lähinnä maki- ja nigrilajitelmia. Californiaa ostan seuraavaksi isomman satsin :)

Vierailija
5/43 |
26.10.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset

Amen! Oon ite tehny vaan makeja joihin laitan graavilohta, kurkkua ja avokadoa. Ohnomnom. Vois kokeilla muitakin, muta noi on niin naurettavan helppoja tehä!

Vierailija
6/43 |
26.10.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kun nykyään kuuluu väheksyä ja halveksua kaikkea, kaikki on niin "sou lääst siison". Sitä yritetään olla mannermaisia ja ratsastaa trendien aalonharjalla; eihän nyt kukaan enää sushia syö! Eikä avokadopastaa, mac 'n cheeseä eikä pulled porkiakaan, pthyi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/43 |
26.10.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset

Missä mahtaa kulkea Suomen sushiraja tällä hetkellä? Eli minkä rajan pohjoispuolella haukutaan ja tarjotaan turpiin, jos sushista edes puhuu? Samalla tavalla se raja kai siirtyy kuin pizzaraja 1970-luvulla.

Vierailija
8/43 |
26.10.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset

[quote author="Vierailija" time="26.10.2014 klo 15:09"]

Kun nykyään kuuluu väheksyä ja halveksua kaikkea, kaikki on niin "sou lääst siison". Sitä yritetään olla mannermaisia ja ratsastaa trendien aalonharjalla; eihän nyt kukaan enää sushia syö! Eikä avokadopastaa, mac 'n cheeseä eikä pulled porkiakaan, pthyi.

[/quote]

Joidenkin on mahdotonta pitää asiasta, jonka juntitkin jo tunnistavat.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/43 |
26.10.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset

Söin ensimmäistä kertaa sushia Ruotsissa n. 14 vuotta sitten. Sen jälkeen olen yrittänyt vuosittain antaa tilaisuuden (Suomessa, Japanissa, New Yorkissa, muissa Euroopan ja Aasian maissa), mutta en ole edelleenkään löytänyt sen hienoutta, vaikka haluaisin. :( Ainoa mikä uppoaa on kasvissushit ja sellaiset, joissa kypsennettyä kalaa. Raa'an kalan haju ja eritoten koostumus ei iske minuun, vaikka kaikkeni olen yrittänyt.

Vierailija
10/43 |
26.10.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset

[quote author="Vierailija" time="26.10.2014 klo 15:11"]

Missä mahtaa kulkea Suomen sushiraja tällä hetkellä? Eli minkä rajan pohjoispuolella haukutaan ja tarjotaan turpiin, jos sushista edes puhuu? Samalla tavalla se raja kai siirtyy kuin pizzaraja 1970-luvulla.

[/quote]

 

En kyllä tiedä, mutta kasvisruokaraja ei ole yltänyt vielä ainakaan Kemi-Tornioon asti. Yhä on ihmeellistä ja yllättävää, jos ravintolan tai työmaaruokalan listalta löytyy kasvisvaihtoehto. Sairaalan kanttiinista saa kinkuttoman sämpylän pyytämällä, riippuu kylläkin työntekijästä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
11/43 |
26.10.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset

No niitä yksinkertaisimpia ohjeita tulemaan, kiitos. Siis mä olen luullut ettei sitä lohta graavata siihen riisipallon päälle? Sekö siis saa olla valmiiksi graavattua?

Vierailija
12/43 |
26.10.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset

[quote author="Vierailija" time="26.10.2014 klo 15:26"]

No niitä yksinkertaisimpia ohjeita tulemaan, kiitos. Siis mä olen luullut ettei sitä lohta graavata siihen riisipallon päälle? Sekö siis saa olla valmiiksi graavattua?

[/quote]No keitin sen riisin ohjeen mukaan, sekaan sitä viinietikka-sokeri-suola-seosta ja se läntätään leväarkin päälle noin 1 cm:n kerrokseksi. Keskelle railontapainen, johon wasabia ja vaikka kylmäsavulohta pienittynä. Sit kääritään koko komeus rullalle, leikataan 1.5-2 cm:n viipaleiksi ja dipataan soijakastikkeeseen ja syödään. Soijakastikkeeseen voi myös sekoittaa wasabia.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
13/43 |
26.10.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset

[quote author="Vierailija" time="26.10.2014 klo 15:26"]

No niitä yksinkertaisimpia ohjeita tulemaan, kiitos. Siis mä olen luullut ettei sitä lohta graavata siihen riisipallon päälle? Sekö siis saa olla valmiiksi graavattua?

[/quote]

Sen pitää olla raakaa ja tuoretta kalaa. Ei mitään graavattua lohta, pthyi!

Vierailija
14/43 |
26.10.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset

[quote author="Vierailija" time="26.10.2014 klo 15:06"]

 

Olisi kiva käydä oikeassa sushiravintolassa, mutta onko Suomessa kelvollista, edes Helsingissä?

[/quote]

Helsingissä on nykyään montakymmentä japanilaista- tai sushiravintolaa. 90- luvulla legendaarisin oli Kabuki, jossa oli erikoinen omistaja Aki. Paikka oli todella suosittu, varmaan vieläkin, en ole vuosiin käynyt..

Nykyään ihmiset puhuvat ehkä eniten ravintoloista kuten Umeshu, Koto, Tokyo55...

Jopa ketjuravintoloiksi levinneet Ichiban ja Hanko ovat ihan mainioita paikkoja.

On kyllä niitäkin tusinaravintoloita (enemmänkin lähiöissä), joissa kokit ovat oikeasti kiinalaisia. Ei kai se osaaminen kansallisuudesta ole kiinni, mutta mielikuva ei vaan oikein mulle natsaa.. =)

 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
15/43 |
26.10.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset

[quote author="Vierailija" time="26.10.2014 klo 15:29"]

[quote author="Vierailija" time="26.10.2014 klo 15:26"]

No niitä yksinkertaisimpia ohjeita tulemaan, kiitos. Siis mä olen luullut ettei sitä lohta graavata siihen riisipallon päälle? Sekö siis saa olla valmiiksi graavattua?

[/quote]No keitin sen riisin ohjeen mukaan, sekaan sitä viinietikka-sokeri-suola-seosta ja se läntätään leväarkin päälle noin 1 cm:n kerrokseksi. Keskelle railontapainen, johon wasabia ja vaikka kylmäsavulohta pienittynä. Sit kääritään koko komeus rullalle, leikataan 1.5-2 cm:n viipaleiksi ja dipataan soijakastikkeeseen ja syödään. Soijakastikkeeseen voi myös sekoittaa wasabia.

[/quote]

Kylmäsavulohi ei kyllä sovi sushiin, mutta makunsa kullakin.

Graavia käytän, koska Suomessa ei kalatiskin kala välttämättä ole aivan tuoretta.

Vierailija
16/43 |
26.10.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset

[quote author="Vierailija" time="26.10.2014 klo 15:35"]

[quote author="Vierailija" time="26.10.2014 klo 15:29"]

[quote author="Vierailija" time="26.10.2014 klo 15:26"]

No niitä yksinkertaisimpia ohjeita tulemaan, kiitos. Siis mä olen luullut ettei sitä lohta graavata siihen riisipallon päälle? Sekö siis saa olla valmiiksi graavattua?

[/quote]No keitin sen riisin ohjeen mukaan, sekaan sitä viinietikka-sokeri-suola-seosta ja se läntätään leväarkin päälle noin 1 cm:n kerrokseksi. Keskelle railontapainen, johon wasabia ja vaikka kylmäsavulohta pienittynä. Sit kääritään koko komeus rullalle, leikataan 1.5-2 cm:n viipaleiksi ja dipataan soijakastikkeeseen ja syödään. Soijakastikkeeseen voi myös sekoittaa wasabia.

[/quote]

Kylmäsavulohi ei kyllä sovi sushiin, mutta makunsa kullakin.

Graavia käytän, koska Suomessa ei kalatiskin kala välttämättä ole aivan tuoretta.

[/quote]Ai sinäkö sen määräät etten saa laitaa sushiini kylmäsavulohta? Onneks olen jo sen ikäinen ettei tarvi enää kenenkään lupia kysellä :)

Vierailija
17/43 |
26.10.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset

Voi ei saa antaa mielihaluja. Olen raskaana ja ihan hirveästi tekisi mieli sushia!

Vierailija
18/43 |
26.10.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset

[quote author="Vierailija" time="26.10.2014 klo 15:31"]

[quote author="Vierailija" time="26.10.2014 klo 15:06"]

 

Olisi kiva käydä oikeassa sushiravintolassa, mutta onko Suomessa kelvollista, edes Helsingissä?

[/quote]

Helsingissä on nykyään montakymmentä japanilaista- tai sushiravintolaa. 90- luvulla legendaarisin oli Kabuki, jossa oli erikoinen omistaja Aki. Paikka oli todella suosittu, varmaan vieläkin, en ole vuosiin käynyt..

Nykyään ihmiset puhuvat ehkä eniten ravintoloista kuten Umeshu, Koto, Tokyo55...

Jopa ketjuravintoloiksi levinneet Ichiban ja Hanko ovat ihan mainioita paikkoja.

On kyllä niitäkin tusinaravintoloita (enemmänkin lähiöissä), joissa kokit ovat oikeasti kiinalaisia. Ei kai se osaaminen kansallisuudesta ole kiinni, mutta mielikuva ei vaan oikein mulle natsaa.. =)

 

[/quote]

Kiinassakin syödään yllättävän paljon sushia, se on ruokaisampaa, eikä aivan niin hienostunutta kuin jaappanissa. Monet kiinalaiset väittävät sushin olevan kotoisin kiinasta...

T:ulkosuomalainen

Vierailija
19/43 |
26.10.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset

Veit sanat suustani 18! Mies saa kyllä tuoda synnärille sushia :P

Vierailija
20/43 |
26.10.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset

Voihan sushia syödä, jos ei laita siihen raakaa kalaa eikä graavikalaa vakuumipakkauksesta.

Kirjoita seuraavat numerot peräkkäin: kuusi kaksi kahdeksan