Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

Komeissa keittiöissä tehdään vain vähän ruokaa?

Vierailija
15.11.2011 |

Oletteko huomanneet samaa? Graniittista laskutilaa ja kaappeja huollean okt:n hulppeassa avokeittiössä on saman verran kuin teollisuuskeittiössä.



Koska keittiön on oltava koko ajan siisti ja uudenkiiltävä, käytetään siellä lähinnä mikroaaltouunia, jossa lämmitetään eineksiä. Liedellä saatetaan satunnaisesti keittää vettä, mutta yleensä ainoa valmistetava neste on kahvi.



Sitten pienissä, vanhoissa ja epäkäytännöllisissä kyökeissä saatetaan tehdä usean ruokalajin gourmet-aterioita arkisinkin, ja sotku suljetaan oven taakse, kunnes ehdotään siivota jäljet.

Kommentit (12)

Vierailija
1/12 |
15.11.2011 |
Näytä aiemmat lainaukset

oli taas yleistys.

Vierailija
2/12 |
15.11.2011 |
Näytä aiemmat lainaukset

kun on uusi keittiö tulossa hienoien tasoine ja kaappeineen? Mitenkähän tämäkin perhe sitten ilman ruokaa pärjää?

Me kyllä ajattelimme ihan käyttöön sitä, mutta jos kerrain näin on...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/12 |
15.11.2011 |
Näytä aiemmat lainaukset

Tämä oli sellainen yleisen tason havainto. Keittiö on statuselementti, eikä käyttöön tarkoitettu toiminnallinenhuone. Ja kun se vielä aukeaa olohuoneeseen, ei mikään elämän jälki saa pilata vakutelmaa.



ap

Vierailija
4/12 |
15.11.2011 |
Näytä aiemmat lainaukset

VAikka siellä normaalisti asioita tehtaisiinkin?

Vierailija
5/12 |
15.11.2011 |
Näytä aiemmat lainaukset

Tämä oli sellainen yleisen tason havainto. Keittiö on statuselementti, eikä käyttöön tarkoitettu toiminnallinenhuone. Ja kun se vielä aukeaa olohuoneeseen, ei mikään elämän jälki saa pilata vakutelmaa.

havaintosi kertoo ennemminkin sinun tuttavapiiristäsi kuin maan tavasta.

Vierailija
6/12 |
15.11.2011 |
Näytä aiemmat lainaukset

sillä tavalla etukäteen, että kiiltopinnoille siivoaminen ennen vieraiden saapumista olisi mahdollista.



Parhaimmat ja runsaimmat illalliskutsut olen nauttinut juurikin talouksissa, joissa on ahtaimmat ja vanhimmat, suorastaan ränsistyneet keittiöt.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/12 |
15.11.2011 |
Näytä aiemmat lainaukset

että ns sivistyneistöä, joka ei panosta kaikkeaaan ulkoisiin puitteisiin vaan aivan muihin juttuihin.



ap

Vierailija
8/12 |
15.11.2011 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kulinaristi panostaa keittiöön. Keittiö on niin kallis rakennuskohde, että ei sitä ruoanlaittoa välttelevä kalliisti rakenna.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/12 |
15.11.2011 |
Näytä aiemmat lainaukset

En toki tiedäkään mitä muut ihmiset keittiöissään tekevät, oma kaveripiirini on aika kokkausorientoitunutta porukkaa.



Tyypillisesti mun tuttavapiirissäni ihminen on ensin kiinnostunut ruuanlaitosta ja laittaa pienessä koppikeittiössä, sitten se tekee töitä ja vähitellen kerää enemmän varallisuutta ja muuttaa kämppään jossa on isompi ja parempi keittiö (toki muutenkin isompi ja parempi kämppä), sitten taas muutaman vuoden kuluttua vaihdetaan isompaan, jne. Mitä isompi kämppä, sitä isommat illalliskutsut jne. järjestetään.



Meillä on tässä vaiheessa jo aika pramea keittiö, joskin sen puhtaus on kyllä aika puutteellista. Keittiö on kovassa käytössä, ja niin paljon kuin mä rakastankin ruuanlaittoa, siivoamista inhoan ihan yhtä paljon kuin silloinkin kun operoin pienestä keittokomerosta käsin.

Vierailija
10/12 |
15.11.2011 |
Näytä aiemmat lainaukset

Tekee vain voileipiä. Muilla kokataan kyllä päivittäin hienoissa keittiöissään.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
11/12 |
15.11.2011 |
Näytä aiemmat lainaukset

Tunnen yhden henkilön jolla näin on

Tekee vain voileipiä. Muilla kokataan kyllä päivittäin hienoissa keittiöissään.

tunnen yhden, jolla on upea keittiö mutta ei se ruokaa osaa laittaa. Ei se tosin sitä keittiötä ole itse rakentanutkaan vimpan päälle, se vaan tuli talon mukana. Ennemminkin on miettinyt, että voisi rempata keittiötilan muuhun käyttöön.

Vierailija
12/12 |
15.11.2011 |
Näytä aiemmat lainaukset

Meillä on 30m2 keittiö, niitä graniititasoja ja kaappitilaa yms mukavuuksia mutta meillä tehdään joka päivä ruokaa, arkipäivän gourmeeta alusta saakka itse. Viikonloppuisin yleensä 3-8 henkeä syömässä, usein illallisjuhlia kavereille jne jne. Joka viikko kokeillaan uusia reseptejä ja vähintään kerran viikossa tehdään myös ihania kakkuja (tytärten bravuureja). Joskus keittiö valjastetaan myös catering tarkoituksiin:D



Eineksiä ei käytetä juuri lainkaan (ehkä pizzat kerran kuukaudessa, yleensä nekin tehdään ites mielummin).



Kahvia tehdään sekä expressokoneella (halpis mutta erinomainen), mutteripannulla että tavallisella keittimellä.



Pakastin on täynnä itse poimittuja marjoja ja sieniä, hyvää lihaa suoraan tuottajilta tai metsästäjiltä hankittuna. Yli jääneet päivän ruuat pakastetaan opiskelijatyttären tarpeiksi:)



t herkkusuut kehyskunnasta

Kirjoita seuraavat numerot peräkkäin: yksi kuusi kolme