Kauran tunkeminen elintarvikkeisiin alkaa olla liikaa
On kauraleipää, on kaurajuomaa, on smoothiet, suklaata kauralla, pitäisi olla niin terveellistä ja vatsaystävällistä, nämä aiheuttaa jo vatsan turvotusta, ilmavaivoja, vatsan väänteitä. Onko muilla samoja kokemuksia?
Kommentit (27)
Kauralla ei ole itseeni vaikutusta. Syön kauraleipää ja satunnaisesti kaurapuuroa. Muut kaurajohdannaiset jäävät itselläni kaupan hyllylle.
Ihmisellä menee loppujen lopuksi aika pitkään tottua johonkin, jos sitä yhtäkkiä alkaa tunkemaan kehoon isoja määriä. Alkuun voi turvottaa, mutta se tasaantuu kyllä.
Lapsena kaurakin oli lähes yksinomaan eläinten rehua.
Puolisoni on todella allerginen kauralle. Sitä löytyy jopa leivoksista ja puolasta.
Vierailija kirjoitti:
Lapsena kaurakin oli lähes yksinomaan eläinten rehua.
...mutta sitten tuli 2020-luku ja kaurapuuro.
Joo, kaurahan aiheuttaa turvotusta kun vatsan bakteerikanta on persiillään. Ajan mittaan korjaa sen bakteerikannan ja homma pelittää. Toki osalla on kauraan yliherkkyyttä, mikä näkyy sitten isompina ongelmina.
Ite otan kauran ihan vaan keitettyinä hiutaleina, mutta ei kauraleipäkään paha ole.
Tykkään kaurasta kaurana: puurona, lisäkkeenä, leipänä ja kekseinä. Uudempia tuotteistettuja prosessihirvityksiä en välitä edes kokeilla.
Kauran syönti ei ole mikään uusi trendi. Kaura ja talven yli hyvin säilyvä puolukka on se millä monen geenit ovat pysyneet hengissä pitkän talven yli, tuorepuuro ei ole televisiosta tutun kokin keksintö.
Samaa mieltä.
Hjyi helvtti. Pas.caaa.
Ruoka-aineet sellaisenaan, kiitos.
Jos yhtäkkiä ryhtyy syömään joitakin viljatuotteita, joita on syönyt ennen vain satunnaisesti tai ei ollenkaan, niin elimistö tarvitsee hieman aikaa tottuakseen uusiin ruoka-aineisiin. Minulle aiheutti joskus sekä ruis että kaura ilmavaivoja ja jopa vatsan löystymistä, mutta muuttaessani ruokavaliota totuttelin pikkuhiljaa syömään molempia mainittuja viljatuotteita ja vatsani on sietänyt niitä hyvin jo melkein 5 vuotta. Minua ei häiritse yhtään se, että kauppojen hylllyt ovat täynnä erilaisia kauratuotteita. Itse syön kauraleipää, käytän ruuanlaitossa kaurakermaa ja riisin sijasta olen syönyt jo monta vuotta kotimaista ruokakauraa ja vatsani voi hyvin.
Mä käytän pelkästään kaurajuttuja.
Loppu turvotukset ja ilmavaivat.
Ei koskaan enää maitotuotteita.
Lisään kauraa myös sämpylöihin ym.
Eihän niitä nyt ole pakko syödä. Itse syön joskus kauraleipää ja kaurapuuroa. Muut saa olla kaupassa.
Minä tykkään noista kaurajutuista.
Ihmeellistä, että nekin jotakin haittaa.
Eihän niitä tarvii ostaa, kyllä siellä kaupassa riittää hyllymetrejä matotuotteille ja kaurattomille leivonnaisille ja herkuille ja kekseille ym.
Ihan riittää ostettavaa, vaikka ei kauraan koskeekaan.
Vierailija kirjoitti:
Ihmisellä menee loppujen lopuksi aika pitkään tottua johonkin, jos sitä yhtäkkiä alkaa tunkemaan kehoon isoja määriä. Alkuun voi turvottaa, mutta se tasaantuu kyllä.
Sittenhän kaikkien niiden, jotka valittavat vehnän tekevän turvotusta, kannattaa vain totuttautua siihen.
Vai olisiko kuitenkin niin, että eri ihmisillä on eri vatsaongelmat eikä kaikkia pysty millään totuttaumisella hoitamaan.
Elintarviketeollisuus tekee sellaisia tuotteita mitä kuluttajat kaupasta ostavat. Uusia tuotteita syntyy nopeasti ja jos kysyntää ei ole, tuote katoaa yhtä nopeasti kuin syntyikin.
Samanlainen muoti-ilmiö, kuin aikoinaan leipäkoneet ja kuulaistuimet. Menee kyllä kohta ohi.
Olen saman ongelman saanut kaurasta. Vaihdoin ruisleipään ja kaurajuomat maitoon.