Käytättekö tuollaisia valmiskastikkeita? Siis tetrassa esim. punaviinikastike tai hollandaisekastike? Mikä olisi paras merkki?
Ajattelin että jos tekisi viikonloppuna oikein perinteistä muusi & uunilohi niin sopisiko hollandaisekastike siihen? Tai sitten pakastimessa olisi Ikean kasvis"liha"pullia, mitenhän se punaviinikastike passaisi? Sellaista soul foodia hakusessa.
https://www.s-kaupat.fi/tuotteet/oljyt-maustaminen-ja-kastikkeet/mauste…
Kommentit (65)
Vierailija kirjoitti:
En pilaa ruokiani tuollaisilla.
Miten niitä noin paljon sitten on valikoimaa kaupoissa? En ole siis itsekään ostanut koskaan. En nyt puhunut noista jauheista (lisää vain vesi) vaan valmiskastikkeista demi-glace pohjalla
Hollandaise Knorrilta on ihan kelvollinen. Pitää olla tosi varovainen kuumentamisen kanssa, ettei juoksetu.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
En pilaa ruokiani tuollaisilla.
Miten niitä noin paljon sitten on valikoimaa kaupoissa? En ole siis itsekään ostanut koskaan. En nyt puhunut noista jauheista (lisää vain vesi) vaan valmiskastikkeista demi-glace pohjalla
Niin, ajattelepa kuinka moni pilaa ruokansa noilla :)
Kyllä rakastan noita valmiskastikkeita. Ne on keittiöni kruunu.
Punaviini on hyvä, samoin bernaise, kolmen pippurin kastike toimii myös, sekä ruskea lastike!! Puhumattakaan kanttarelli kastikkeesta!
Parsan kanssa olen ostanut valmista hollandaisea, en viitsi tehdä itse. Ainakin k-supereissa myydään kylmähyllyssä hyvää hollandaisea. Myös Knorr pahvipaketissa on ok. Maggi taas on ohutta ja mautonta.
Nuo on helppoja tehdä itse ja tulee siinä ohessa kun muu ruoka valmistuu. En käyttäisi valmiskastikkeita paitsi jossain mökkiolosuhteissa, jos ei ole kunnon liettä ja astioita ja on paljon jengiä syömässä kännissä. Oon kokeillut useita eikä ne ole omatekoisen veroisia. Aina laimeita liruja ja usein teollisen makuisia. Kastike kruunaa hyvän ruoan tai voi sen myös pilata. Se pieni vaiva kannattaa aina nähdä eritoten kastikkeen teossa.
Ne valmiiksi maustetu ruokakermat ovat paljon parempia. Esim. chilikerma uuniloheen tosi hyvä.
Miksi ostaa jotain valmis hollandaisea kun pienellä vaivalla saa itse tehtynä noin 1000 kertaa parempaa.
Itse en kyllä tekis hollandaisea vaan ennemmin vaikka sauce vin blanc tai bearnaisekastiketta. molemmat parempia kuin tylsä hollandaise.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
En pilaa ruokiani tuollaisilla.
Miten niitä noin paljon sitten on valikoimaa kaupoissa? En ole siis itsekään ostanut koskaan. En nyt puhunut noista jauheista (lisää vain vesi) vaan valmiskastikkeista demi-glace pohjalla
Niin, ajattelepa kuinka moni pilaa ruokansa noilla :)
Teetkö aina hollandaise kastikkeen itse? Jos tarvitaan vain vähän, valmiskastike on hyvä apu
Vierailija kirjoitti:
Miksi ostaa jotain valmis hollandaisea kun pienellä vaivalla saa itse tehtynä noin 1000 kertaa parempaa.
Itse en kyllä tekis hollandaisea vaan ennemmin vaikka sauce vin blanc tai bearnaisekastiketta. molemmat parempia kuin tylsä hollandaise.
Lidlin bearnaise on kyllä tuttu ja hyvä tuote, se pyöreä purkki. Eikö nuo ole helppo pilatakin kun itse koittaa kokkailla?
Vierailija kirjoitti:
Kyllä rakastan noita valmiskastikkeita. Ne on keittiöni kruunu.
Punaviini on hyvä, samoin bernaise, kolmen pippurin kastike toimii myös, sekä ruskea lastike!! Puhumattakaan kanttarelli kastikkeesta!
no aika paska keittiösi on jos valmissoossit on KRUUNU.
no kyllä kai ne on kun sitten ateriana on ne hk, teurasjätehampparit...
Kai noita jotkut ihmiset ostaa ja käyttää kun niitä on metritolkulla kauppojen hyllyllä.
En oo kyllä koskaan ostanut valmiskastiketta enkä edes sellaista lisää vain vesi -ratkaisua. Enkä myöskään ole varmaan koskaan tehnyt itse tuollaista "lisäkastiketta". Aika outoa ehkäpä.
Kastikkeet on niin helppoja tehdä itse, etten ikinä osta valmiita. Googlaa esimerkiksi pika hollandaise. En kyllä punaviinikastiketta yhdistäisi kasvispulliin, vaatii mielestäni voimakkaan makuista lihaa seurakseen.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Kyllä rakastan noita valmiskastikkeita. Ne on keittiöni kruunu.
Punaviini on hyvä, samoin bernaise, kolmen pippurin kastike toimii myös, sekä ruskea lastike!! Puhumattakaan kanttarelli kastikkeesta!
no aika paska keittiösi on jos valmissoossit on KRUUNU.
no kyllä kai ne on kun sitten ateriana on ne hk, teurasjätehampparit...
Haluatko mitalin?
Vierailija kirjoitti:
Ne valmiiksi maustetu ruokakermat ovat paljon parempia. Esim. chilikerma uuniloheen tosi hyvä.
ei ole.
ja niiden nimikin on harhaanjohtava.
Ne ei ole ruokaa, (ei edes ravintoa), eikä kermaa....
Vierailija kirjoitti:
Ne valmiiksi maustetu ruokakermat ovat paljon parempia. Esim. chilikerma uuniloheen tosi hyvä.
Nuo ne vasta uusavuttomuuden ja epäkulinarismin helmiä ovatkin. Parempaa saa taas kerran aidoista aineksista tekemällä. Kermaa ja mitä ikinä makuja haluaakaan, ei ole vaikea yhdistää ja kypsentää.
mitä tässä tarkoitetaan kun puhutaan soul foodista?
Vierailija kirjoitti:
Ne valmiiksi maustetu ruokakermat ovat paljon parempia. Esim. chilikerma uuniloheen tosi hyvä.
Niinpä, mahdollisimman keinotekoinen maistuu parhaiten.
En pilaa ruokiani tuollaisilla.