Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

Miksi käytätte rypsiöljyä?

Vierailija
15.08.2025 |

Oliiviöljyn sijaan? Onko se puhtaasti hinnan takia? Ja ei, en tarkoita tätä arvostelevasti vaan olen aidosti utelias kuulemaan.

Kommentit (144)

Vierailija
1/144 |
15.08.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Käytän molempia!

 

Vierailija
2/144 |
15.08.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Hinnan takia ja käytän sitä paistamiseen. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/144 |
15.08.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Koska köyhänä on pakko. Paljon halvempi.

Ja esim.itse tehtyyn majoneesiin tai salaattikastikkeeseen sopii omaan makuun paremmin.

Vierailija
4/144 |
15.08.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Viime aikoina on puhuttu paljon terveellisistä erikoisöljyistä, kuten pellavansiemenöljystä, camelinaöljystä ja hampunsiemenöljystä, jotka sisältävät kaikki enemmän omega 3 -rasvahappoja kuin kaikille tuttu rypsiöljy.

Rypsiöljy häviääkin omega 3 -rasvahappojen määrässä muutamalle erikoisöljylle, mutta se sisältää kuitenkin eniten pehmeitä rasvoja (94 prosenttia).

Hasselpähkinäöljy tulee hyvänä kakkosena (92 prosenttia), ja manteliöljy vie pronssipallin (91 prosenttia). Kaikkein vähiten pehmeää rasvaa on kookosöljyssä, vain 7 prosenttia. Palmuöljyssäkin on vain alle puolet pehmeää, hyvää rasvaa (46 prosenttia).

Oliiviöljyyn verrattuna rypsiöljy vie voiton molemmissa: siinä on vielä vähemmän kovaa rasvaa kuin oliiviöljyssä ja vastaavasti enemmän terveellisiä omega 3 -happoja.

https://keventajat.fi/ruoka/jopa-oliivioljya-terveellisempi-vaihtoehto-…

Vierailija
5/144 |
15.08.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Koska köyhänä on pakko. Paljon halvempi.

Ja esim.itse tehtyyn majoneesiin tai salaattikastikkeeseen sopii omaan makuun paremmin.

Jos hinta on ainoa kriteeri osta rapsiöljyä. Vielä halvempaa kuin kotimainen rypsi ja käytännössä ihan samaa tavaraa.

Vierailija
6/144 |
15.08.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Oliiviöljy on tarkoitettu viileisiin ruokiin, leipä, salaatti ja joku leivonta. Kuumetessa sen koostumus voi muuttua. Rypsillä voi paistaa, sopivassa lämpötilassa. Jopa käy muuhunkin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/144 |
15.08.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Se on hyvää ja terveellistä.

Vierailija
8/144 |
15.08.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Sen takia kun siinä on neutraali maku.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/144 |
15.08.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Rypsiöljyssä on enemmän omega-3-rasvahappoja kuin oliiviöljyssä. Sopii myös mielestäni paremmin paistamiseen.

Vierailija
10/144 |
15.08.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Viime aikoina on puhuttu paljon terveellisistä erikoisöljyistä, kuten pellavansiemenöljystä, camelinaöljystä ja hampunsiemenöljystä, jotka sisältävät kaikki enemmän omega 3 -rasvahappoja kuin kaikille tuttu rypsiöljy.

Rypsiöljy häviääkin omega 3 -rasvahappojen määrässä muutamalle erikoisöljylle, mutta se sisältää kuitenkin eniten pehmeitä rasvoja (94 prosenttia).

Ha

Olisipa kaikille tarjolla hyviä öljyjä kohtuuhintaan. Monelle 10 euroa pullosta on iso sijoitus.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
11/144 |
15.08.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ja kun ostaa kotimaista rypsiöljyä oliiviöljyn sijasta, rahat eivät mene kreikkalaisille, italialaisille ja espanjalaisille tuottajille ;)

Vierailija
12/144 |
15.08.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Rypsiöljyllä on oikein hyvät arvot. Paistamiseen parasta on mielestäni kuitenkin seesamiöljy. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
13/144 |
15.08.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Se on tutkitusti parasta, rapsiöljyn ohella. Käytän rypsiä silloin kun en käytä voita. Paitsi joskun tryffeliöljyä.

Vierailija
14/144 |
15.08.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Rypsi pitäisi kriminalisoida.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
15/144 |
15.08.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Koska sillä voi paistaa. Voi toki puhdistettua oliiviöljyä käyttää, mutta sekin on kallista.

Vierailija
16/144 |
15.08.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Omega 3:ea on rypsiöljyssä vaan ei juurikaan oliiviöljyssä.

Käytän sekä laadukkaita oliiviöljyjä että kylmäpuristettua luomurypsiöljyä. Se on reippaasti hintavampaa kuin halvat rypsiöljyt. Niitä en osta.

Voita käytän vain satunnaisesti, ehkä neljänneskilon ostan joka toinen kuukausi. Leivän syömistä kun en juurikaan harrasta.

Vierailija
17/144 |
15.08.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Oliiviöljy ei sovi monenkaan mihin öljyä käytän, eli majoneesin tekemiseen ja paistamiseen, tai jälkimmäiseen ei käsittääkseni ainakaan niin hyvin. Lisäksi ei maistu miltään, mikä on usein hyvä juttu. Käytän oliiviöljyä vain jos haluan sen makua johonkin. Ja käytän enemmän voita kuin rypsiöljyä.

Vierailija
18/144 |
15.08.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Oliiviöljy on tarkoitettu viileisiin ruokiin, leipä, salaatti ja joku leivonta. Kuumetessa sen koostumus voi muuttua. Rypsillä voi paistaa, sopivassa lämpötilassa. Jopa käy muuhunkin.

Tämä itse asiassa ei olekaan totta, vaikka pitkään näin opetettiin. Esim. Italiassa käytetään oliiviöljyä ihan kaikkeen ruoanlaittoon, myös paistamiseen, ja nykytieteen valossa siinä ei ole mitään vikaa. Sen sijaan tietysti se ihana makuhan on parhaimmillaan juuri niissä kylmissä ruoissa.

Vierailija
19/144 |
15.08.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Oliiviöljyssä on syövältä suojeleva aineosa. Rypsi/rapsiöljy aiheuttaa tulehdusta. On omega 6, ei 3. Kartan siemenöljyjä, jos sardiinit ovat auringonkukkaöljyssä, ovat ok. Myös kookos- ja mustakuminaöljy ovat ok.

Vierailija
20/144 |
15.08.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Rypsi pitäisi kriminalisoida.

Itse uskon sen olevan iso huijaus ja aiheuttavan ihmisissä paljon tulehdustiloja ja ylipainoa.

Kirjoita seuraavat numerot peräkkäin: viisi kahdeksan yhdeksän