Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

Laittaako kukaan suomalainen bolognese-kastikkeeseen parmesania, selleriä, punaviiniä ja lihalientä?

Vierailija
21.02.2025 |

https://www.saturdaysinrome.com/blog/italian-ragu-bolognese/

Autenttiseen bologneseen tai raguun niitä menee, mutten ole ikinä tavannut suomalaista joka tekee kastikkeen noin. Samoin tomaatin pitäisi olla kuorittua tomaattia tai paseerattua.

Suomessa se menee siten että siihen laitetaan jauheliha, sipuli, jauhoja ja ehkä jopa aromisuolaa (jota itse henk. koht vihaan koska sitä oli lapsuudessa kaikkialla). Maku ei ole yhtään sellainen kuin italialaisessa ravintolassa.

Kommentit (103)

Vierailija
1/103 |
21.02.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ketsuppi korvaa nuo kaikki.

Vierailija
2/103 |
21.02.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Suomalaiset ja jenkit ovat bastardisoineet niin monen eri ruokakulttuurin annoksia, etten ottaisi mitään mallia.

Tiedän epäironisesti jopa tyypin joka tekee "voikanan" siten että siinä on kirjaimellisesti kanaa lillumassa voissa jossa on suolaa ja pippuria. Butter Chickenissä on tosiasiassa monta eri maustetta kuten sarviapila, valkosipuli ja kumina, ja pohjana toimii kerma/jogurtti. Voi (kirkastettu) on vain yksi ainesosa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/103 |
21.02.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Mä teen näin: sipulia, oliiviöljyä. Soijarouhetta. Porkkanaa, varsiselleriä, kesäkurpitsaa. Mutti säilyketomaattia. Suolaa. Lisää öljyä. Lautaselle pastaa, kastiketta ja raastettua parmesaania. 

Ei ole aito, mutta tosi hyvää ja terveellistä, paljon kasviksia on tuossa.

Vierailija
4/103 |
21.02.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Olen laittanut

Vierailija
5/103 |
21.02.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Ketsuppi korvaa nuo kaikki.

 

Ketsupissa on joko sokeria n. 25% painosta tai sitten n. 15% painosta jonka lisäksi myös keinotekoisia makeutusaineita.

Aika harva ruoka maistuu hyvältä siten että lapat sinne lusikkakaupalla sokeria.

Vierailija
6/103 |
21.02.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ei. Mää tunnen kaikki suomalaiset.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/103 |
21.02.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Edellisestä reseptistä unohtui valkosipuli vielä.

Vierailija
8/103 |
21.02.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Ketsuppi korvaa nuo kaikki.

Sit se ruoka maistuu ketsupille ketsuppi ei kyllä korvaa tomaatteja kuin laiskimmilla kokeilla. Ketsuppia ja aromisuolaa?

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/103 |
21.02.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kaikkea muita noista laitan, mutta en punaviiniä. Olen sille allerginen.

Vierailija
10/103 |
21.02.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Mä teen näin: sipulia, oliiviöljyä. Soijarouhetta. Porkkanaa, varsiselleriä, kesäkurpitsaa. Mutti säilyketomaattia. Suolaa. Lisää öljyä. Lautaselle pastaa, kastiketta ja raastettua parmesaania. 

Ei ole aito, mutta tosi hyvää ja terveellistä, paljon kasviksia on tuossa.

 

no ei ole aito varsinkaan soijarouheen kanssa, mutta autenttisempi kuin 99% niistä nistipadoista mitä suomiblogeissa näkee.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
11/103 |
21.02.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kyllä, lisäksi porkkanaa, valkosipulia sekä 1 pieni sardellifile.

Vierailija
12/103 |
21.02.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Mä teen ragun liemessä ohjeen mukaan. Ihan täydellistä

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
13/103 |
21.02.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Mä teen noin, mites muuten? Tosin en tee uusin, koska en kovinnpidä jsuheliharuuidta, joskus teen hitaasti hauduttamalla kokolihasta.

Vierailija
14/103 |
21.02.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Kaikkea muita noista laitan, mutta en punaviiniä. Olen sille allerginen.

Allerginen punaviinille?

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
15/103 |
21.02.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Ketsuppi korvaa nuo kaikki.

Sit se ruoka maistuu ketsupille ketsuppi ei kyllä korvaa tomaatteja kuin laiskimmilla kokeilla. Ketsuppia ja aromisuolaa?

 

Varmaan liioittelematta 50% suomalaisista maustaa ruokansa ketsupilla ja aromisuolalla käyttämättä mitään muuta. 2,5 miljoonaa ihmistä ei voi olla väärässä.

Tai sitten herbamare on ainoa mauste. Harva osaa tai jaksaa kokata. Itse kokkaan ehkä kerran kuussa. Jos haluan autenttista tai hyvää ruokaa menen ravintolaan.

Vierailija
16/103 |
21.02.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

minä laitan selleriä, punaviiniä ja lihalientä (ja sipulia ja valkosipulia ja mausteyrttejä ja joskus porkkanaa ja maksaakin) - mutta parmesania en sinne sotke, vaan vasta lautasella olevan annoksen päälle vähän raastetaan.

Vierailija
17/103 |
21.02.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kyllä mä olen teinistä asti (mutsi on kokki) oppinut tekemään bolognesen soffrittoon (porkkana-selleri-sipuli-makupohja) ja muhittamaan ruskistetun lihan viinin ja kuorittujen tomaattien kanssa. Laitan kyllä usein kokonaisten tomaattien sijaan hyvää murskaa, koska en huomaa makueroa. Oman kokemuksen perusteella ruokaihmiset ja italialaisen ruoan ystävät tekee bolognesen näin, en ole mikään poikkeus.

Muita erilaisia jauhelihakastikkeita taas on yhtä monenlaisia kuin perheitäkin. Ei kaikki jauhelihasoossit ole bologneseä. Ragusta harvemmin puhuu muut kuin ruokaihmiset.

Ruskea jauhelihakastike on hyvää pottujen kanssa. Kun vielä sais joskus vaarin tekemään ruskeeta jauhelihasoosia!

Vierailija
18/103 |
21.02.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Bolognese ragù

10 2/3 oz of beef mince, 15% fat

5 1/3 oz of pork mince

1 3/4 oz of unsalted butter

1 3/4 oz of onion, finely chopped

1 3/4 oz of carrots, finely chopped

1 3/4 oz of celery, finely chopped

4 1/4 fl oz of red wine

1 1/16 oz of tomato paste, triple concentrated

4 1/4 fl oz of whole milk

salt, to taste

black pepper, to taste

Vierailija
19/103 |
21.02.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Ketsuppi korvaa nuo kaikki.

Sit se ruoka maistuu ketsupille ketsuppi ei kyllä korvaa tomaatteja kuin laiskimmilla kokeilla. Ketsuppia ja aromisuolaa?

Ketsuppi ja aromisuola on monen (omasta mielestään) huipputason kokin yleisratkaisut ruoanlaitossa.

Vierailija
20/103 |
21.02.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Laitan AINA oliiviöljyä, punaviiniä, porkkanaa, sipulia, selleriä ja palsternakkaa, valkosipulia, punaviiniä, paseerattua tomaattia ja Mutti kirsikkatomaatteja, lihalientä, basilikaa, oreganoa ja timjamia. Ja tietysti jauhelihaa. Haudutan pari tuntia. Parmesanin säästän raasteeksi annoksen päälle. Ai että tulee herkullista!

Kirjoita seuraavat numerot peräkkäin: yksi yhdeksän yhdeksän