Mitä jauhelihamausteseokseen?
Haluaisin tehdä itse jauhelihamausteseoksen. mitä laittaisin mukaan? Ehdotuksia?
Varmaan ainakin suolan lisäksi chili- ja paprikajauhetta. Mitä muuta?
Kommentit (4)
jauhelihamauste on sellainen joku ruoan perusmaku ja sillä kun maustaa, niin lapsetkin syö aina. Mies ei ymmärrä maustamisen päälle mitään, enkä minäkään ole kovin taitava, joten jauhelihamausteseos on tuttu ja turvallinen.
Ei vaan huvita maksaa suolasta ja e-koodeista. Tekisin itse ison satsin ja haen vaikka etnisestä kaupasta kilotavarana mausteet.
siis mauste- ja mustapippuria paprikajauheen ja chilijauheen lisäksi. Timjamin lisäksi ehkä basilikaa..?
Muita ehddotuksia?
ap
http://www.santamaria.fi/servlet/se.daddy.sm.web.servlets.ProductServle…
Itsekin kyllä pitäisin mausteet omissa purkeissaan, voisi helpommin säätää makuvivahteita. Mausteilla voi myös olla erilaisia säilyvyysaikoja.
basilikassa on se huono puoli, että se on ruoassa parhaimmillaan ihan lopuksi lisättynä, nii netttä se juuri ja juuri ehtii lämmetä ja pehmetä ruoassa. Muuten sen maku "kiehuu ilmaan" ja menee hukkaan. Siksi en laittaisi sitä jauhelihamausteeseen, jos sillä tarkoitetaan sellaista jauhelihaan jo ruskisutsvaiheessa lisättävää mausteseosta. Esim lihapullataikinassa basilika on kyllä tosi hyvää. joten vähän riippuu siitäkin, mihin tätä perussekoitusta teillä käytetään.
Basilikan sijasta käyttäisin sellaiseen ruskistusvaiheessa lisättävään sekoitukseen esim vähän rosmariinia (Vähän, pieneksi hienonnettuna, se on aika vahvaa) tai salviaa (varsinkin jos käytät rasvaisia jauhelihoja) tai lipstikkaa (sekin on vahva, varsovaisesti!).
Maustesekoituksene voisi sopia myö kunina tai korianteri. Mut nää on vähän makuasioita.
Pahoin pelkään, että se kaupasta ostettavan, lapsille kelpaavan jauhelihamausteen perusmaku on E621.
Mut ei maustamiseen mitään taitoa tarvita. Kokeilunhalulla pääsee pitkälle: lisää ensin vähän tätä ja vähän tuota ja sitten vähän lisää jos tarvitaan.
paprikaa (ehkä chiliä, jos tykkää) sekä kuivattua timjamia.
Mut miksi ne pitää valmiiksi sekoittaa? Musta on aina ollut helpompi laittaa joka maustetta erikseen? Silloin on helpompi vaihdellakin...