Yle: Ruokakaupat irtisanoneet koko henkilöstöjä jos biojätteistä on pelastettu ruokaa
Kummallista. Ei päiväysvanhaa tuotetta ota edes ilmaiseksi Hurstin jakelu vastaan. Vaikea nähdä miten joku työnantaja voi niin tuosta loukkaantua että mielummin sulkee kaupan siksi aikaa että koko henkilökunta on korvattu.
Kommentit (88)
Ymmärtää hyvin kaupan jyrkän kannan. Jos tuosta lipsuu, niin pettää pohja täysin luottamukselta.
Tuossa on se, että alkaa hävikki heti kasvaa jos tuo sallitaan. Lisäksi kaikkia herkkutuotteitakin alkaa mennä vanhaksi.
Vaikka ymmärrän kauppiaan näkökannan, en voi olla miettimättä, että pian kauppiaat huutavat työvoimapulaa, mutta työttömät eivät töihin hae.
Keskolla ainakin tilanne on se että jokainen kauppias saa itse päättää, miten hänen kaupassaan toimitaan. Kauppiaiden joukossa on paljon heitä joilla on järkeä päässä ja näin ollen hävikkiä minimoidaan kaikin keinoin.
Jos henlilökunta saisi ottaa biojätteisiin menossa olevia niin alkaisi menemään aina vaan enemmän tavaraa biojätteisiin. Lopulta ostopäällikkö tilaisi tuotteita biojätteet mielessään. Koko henkilökunta alkaisi syödä ilmaista biojäte ruokaa. Jossain vaiheessa henkiökunta alkaisi ottamaan tämän biojäte-osuuden jo ennen niiden sinne menoa, "koska ne kuitenkin sinne menisi, mitä se haittaa jos ne ottaa jo tuoreena"
Vierailija kirjoitti:
Vaikka ymmärrän kauppiaan näkökannan, en voi olla miettimättä, että pian kauppiaat huutavat työvoimapulaa, mutta työttömät eivät töihin hae.
Ei sinne Helsingissä edes ketään palkata. Kaikki ovat jotain staffpointin, baronan jne. nollatuntilaisia.
Omassa lähikaupassani on joku vaihtuva myyjä noin kahden päivän välein.
Vierailija kirjoitti:
Koska se on varastamista ja annettujen ohjeiden rikkomista.
Älä ole lapsellinen. Se että energiajätteeksi menevä leivänkäntty otetaan roskiksesta ei ole keneltäkään "pois".
Monissa kaupoissa heitetään päivässä kymmeniä ellei satoja kiloja ruokaa pois päivässä.
Tulisi todellakin kiusaus tilata ylimääräistä, jotta tulisi hävikkiä. Ihmiset on roistoja. Siksi hävikin ottaminen on kiellettyä.
Kätevästi pääsee eroon kokeneista ja kalliista vakkarityöntekijöistä ja voi korvata uusilla minimipalkkaisilla vuokratyöntekijöillä.
Vierailija kirjoitti:
Tulisi todellakin kiusaus tilata ylimääräistä, jotta tulisi hävikkiä. Ihmiset on roistoja. Siksi hävikin ottaminen on kiellettyä.
Rivimyyjällä on hyvin harvoin niin paljon oikeuksia että hän saisi tilattua tuotteita. Myymäläpäällikkö tai kauppias tilaa tuotteet. Perusvalikoiman tuotteet on ohjelmoitu järjestelmiin niin että kun saldo alittaa tietyn rajan niin tuotetta tilataan lisää automaattisesti.
"Toisen kaupan henkilöstö oli sopinut pienentävänsä alennustuotteiden hintaa toisilleen. Henkilökunta myi niitä kuitenkin toisilleen tupla-alennuksella jo ennen määräaikaa."
"omia ostoksiaan työajalla. muovipusseja oli jätetty maksamatta. Osa työntekijöistä oli rahastanut itse omia ostoksiaan ja osa oli ottanut biojätteeseen meneviä tuotteita mukaansa."
Kyllähän noista jo monoa voi saadakin.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Koska se on varastamista ja annettujen ohjeiden rikkomista.
Älä ole lapsellinen. Se että energiajätteeksi menevä leivänkäntty otetaan roskiksesta ei ole keneltäkään "pois".
Monissa kaupoissa heitetään päivässä kymmeniä ellei satoja kiloja ruokaa pois päivässä.
Ja edelleenkään se ei ole kassan omaisuutta
Vierailija kirjoitti:
Tuossa on se, että alkaa hävikki heti kasvaa jos tuo sallitaan. Lisäksi kaikkia herkkutuotteitakin alkaa mennä vanhaksi.
Kävin joskus ennen koronaa usein iltavuorosta tullessa lähikaupassa juuri ennen sulkemisaikaa. Joka ilta oli paistopiste muuten tyhjä, mutta aina jotain tuotetta oli kuumana täysi laari. Joku ilta piirakoita, joku ilta pasteijoita jne. Tyytyväisenä nappasin aina näitä mukaani, mutta vähän ihmettelin miksi siihen aikaan oli aina niin paljon tuotteita tarjolla. Kunnes huomasin, että henkilökunta ei selvästi tykännyt kun paistopistetuotteita osti siihen aikaan. Mulkoiltiin paistopisteen suuntaan, kassa tuhahteli pussille jne. Paistoivat kai aina sen määrän jonka aikoivat varastaa illan päätteeksi, ja minä sotkin laskut kun vedin välistä :D
Vierailija kirjoitti:
Vaikka ymmärrän kauppiaan näkökannan, en voi olla miettimättä, että pian kauppiaat huutavat työvoimapulaa, mutta työttömät eivät töihin hae.
Kauppialle ei kelpaa työtön työnhakija, ihan sama miten monta hakemusta työttömiltä tulee niin Ei Ne Kelpaa.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Tuossa on se, että alkaa hävikki heti kasvaa jos tuo sallitaan. Lisäksi kaikkia herkkutuotteitakin alkaa mennä vanhaksi.
Kävin joskus ennen koronaa usein iltavuorosta tullessa lähikaupassa juuri ennen sulkemisaikaa. Joka ilta oli paistopiste muuten tyhjä, mutta aina jotain tuotetta oli kuumana täysi laari. Joku ilta piirakoita, joku ilta pasteijoita jne. Tyytyväisenä nappasin aina näitä mukaani, mutta vähän ihmettelin miksi siihen aikaan oli aina niin paljon tuotteita tarjolla. Kunnes huomasin, että henkilökunta ei selvästi tykännyt kun paistopistetuotteita osti siihen aikaan. Mulkoiltiin paistopisteen suuntaan, kassa tuhahteli pussille jne. Paistoivat kai aina sen määrän jonka aikoivat varastaa illan päätteeksi, ja minä sotkin laskut kun vedin välistä :D
Ihan kiva tarina, hienosti käytit mielikuvitusta.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Koska se on varastamista ja annettujen ohjeiden rikkomista.
Älä ole lapsellinen. Se että energiajätteeksi menevä leivänkäntty otetaan roskiksesta ei ole keneltäkään "pois".
Monissa kaupoissa heitetään päivässä kymmeniä ellei satoja kiloja ruokaa pois päivässä.
Onhan se. Jos henkilökunta ottaa kaikki ruokansa näistä roskalaareista, niin myynti vähenee. Ja jos roskaa on niin paljon, että näistä riittää läheisillekin jaettavaksi, niin hekään eivät tuo kauppaan enää rahaa.
Tämä on kaksipiippuista. Olen itse työskennellyt aiemmin suurkeittiöalalla ja joskus käytin jopa kokonaisen työpäivän siihen, että nakkasin bioskaan vanhat tuotteet. Niitä oli satoja, jopa tuhansia kiloja. Kyllä mietin monesti, että siinä säästettäisiin rahaa (työvoima ja biojätekulut) kun joku kävisi hakemassa tuotteet tai pistäisi vaikka ruokajonon oven taakse. Kyseessä kuitenkin tuotteet, jotka oli päivän, kaksi vanhoja tai joku virhe, ettei voinut tuotannossa käyttää.
MUTTA. Valitettavasti tilaisuus tekee usein varkaan. Olin töissä jossain vaiheessa myös vanhainkodilla, jossa hoitajat sai syödä ylijäämäruokaa ilmaiseksi. Samoin päiväkahvilta jäänyttä pullaa jne. Tämä johti siihen, että hoitajat alkoivat säännöstellä vanhuksille annettavaa ruokaa, jotta itselle jäi syötävää, joten tämä käytäntö lopetettiin kokonaan.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Tuossa on se, että alkaa hävikki heti kasvaa jos tuo sallitaan. Lisäksi kaikkia herkkutuotteitakin alkaa mennä vanhaksi.
Kävin joskus ennen koronaa usein iltavuorosta tullessa lähikaupassa juuri ennen sulkemisaikaa. Joka ilta oli paistopiste muuten tyhjä, mutta aina jotain tuotetta oli kuumana täysi laari. Joku ilta piirakoita, joku ilta pasteijoita jne. Tyytyväisenä nappasin aina näitä mukaani, mutta vähän ihmettelin miksi siihen aikaan oli aina niin paljon tuotteita tarjolla. Kunnes huomasin, että henkilökunta ei selvästi tykännyt kun paistopistetuotteita osti siihen aikaan. Mulkoiltiin paistopisteen suuntaan, kassa tuhahteli pussille jne. Paistoivat kai aina sen määrän jonka aikoivat varastaa illan päätteeksi, ja minä sotkin laskut kun vedin välistä :D
V*ttuako sinä siellä pyörit??
Olen ollut monissa kaupoissa töissä. Ei olisi tullut mieleenkään tehdä mitään vilunkia, siitähän jää aina kiinni. Ilmeisesti tuollaiset väärinkäytökset ovat lisääntyneet, kaupat palkkaavat paljon nuoria, he tykkäävät varastaa ja tehdä omia sääntöjä. Ihan oikein, että saivat monoa. Olen tällä hetkellä työtön, tulen mielelläni luotettavana ja rehellisenä kauppaan töihin, en varasta enkä toimi sääntöjä vastaan, teen töissä työn sääntöjen mukaan. Tämä oli ennen ihan normaalia, nykyään ilmeisesti harvinaista herkkua.
Nainen 55-vuotta
Koska se on varastamista ja annettujen ohjeiden rikkomista.