Päivän toinen ateria
Aina keitto? Eli olemme miehen kanssa päätyneet toistaiseksi tekemään klo 17 aterialle keiton. Lapsi syö eskarissa ja itse työpaikoillamme syömme lounaan. Haluamme välttäää ylimääräisiä kiloja ja kuitenkin tarjota lapselle myös toisen lämpimän aterian.
Keitossa siis luomuperunaa, luomuporkkanaa, sipulia ja kalaa/ kanaa/ jauhelihaa/ lohta. Onko liian yksipuolista?
Kommentit (5)
Ei välttämättä ole yksipuolista mutta lapsi saattaa kyllästyä. Toisaalta keittoihin saa helposti loihdittua upeita makumaailmoja, joten tuskin se kyllästyminenkään heti uhkaa. Välillä voisitte tehdä vaikka hyvän ja täyttävän salaatin, ei ole sitten aina sitä keittoa mutta on edelleen kevyttä teille vanhemmille.
Kannattaa kokeilla tuon peruskeiton mutaatioiden lisäksi myös linssikeittoa, tomaattikeittoa, kurpitsakeittoa, kesäkeittoa, nuudelikeittoa...
Ei kannata tyytyä siihen perineteiseen koulun lihakeittoon... Tässä yks meidän viimeaikainen lemppari, tosin meillä kana korvataan soijasuikaleilla (lisätään samaan aikaan linssien kanssa).
http://www.hs.fi/ruoka/reseptit/artikkeli/Linssi-tomaattikeitto/1135252…
oikea periaate. Keitot on hyviä ja ravitsevia :) ja lapsihan voi syödä keiton kanssa vaikka ruisleivän juustolla niin hyvä hyvä.
Vain lihaa/kanaa/kalaa vaihdellen? Kyllä mua tympäsis syödä joka päivä samaa pottu, porkkana lientä...