Paras paistinpannu vanhan teflonisen tilalle
Nyt on aika jälleen kerran vaihtaa pinnaltaan huonoksi mennyt teflon paistinpannu ja tällä kertaa haluan ostaa jostain muusta materiaalista valmistetun pannun. Mitä pannua + merkkiä suosittelette? Tai ette suosittele? Minulla on erityisesti valurautapannu mietinnässä ja kananmunia, lättyjä ja kalaa sillä eniten paistelisin.
Teflonia en halua pfas yhdisteiden takia ja koska pannun saa olla vaihtamassa parin vuoden välein, mikä ei ole ympäristö- ja kukkaroystävällistä.
Kommentit (75)
Pfas vouhotus on 100% foliopään hommaa. Osta monta rullaa
Osta Vallu, valurautapannu!
T.Skäbä
Valurauta/hiiliteräs. Molemmat on ikuisia ja aina huollettavissa.
Osta Ikean 20 €:n pannu. On teräspannu ja hyvä onkin.
Vierailija kirjoitti:
Valurauta paras
Ihapaskaa. Hiiliteräksellä samat paisto-ominaisuudet. Puolta kevyempi ka vähemmän naarmuuntuva.
Pinnoitettu pannu ja teräspannu erikseen. Noilla tekee kaiken. Jos yhdellä pitää pärjätä niin sitten Hexclad, mutta ne on tyyriitä.
Valurauta on OK. Pese käsin, hoida hyvin, voitele öljyllä välillä.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Valurauta paras
Ihapaskaa. Hiiliteräksellä samat paisto-ominaisuudet. Puolta kevyempi ka vähemmän naarmuuntuva.
Kevytvalurautapannu on kevyt kuin teflon-pannu. Ostin kerran hiiliteräspannun, ja siinä oli jo uutena reikä pohjassa, rasvat valui liedelle.
Vierailija kirjoitti:
Gjutjärn är bra men bökigt, liksom kolstål. Köp en rejäl stålpanna som tål en oöm behandling. Den är bäst för dagligt bruk.
Varmaan käy tomaateillekin, miksi kysyt?
Miten teflonpannu "menee" pinnaltaan huonoksi? Siis jos sitä pannua käyttää oikein eikä raavi metallisilla välineillä pinnoitetta rikki!
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Valurauta paras
Ihapaskaa. Hiiliteräksellä samat paisto-ominaisuudet. Puolta kevyempi ka vähemmän naarmuuntuva.
Kevytvalurautapannu on kevyt kuin teflon-pannu. Ostin kerran hiiliteräspannun, ja siinä oli jo uutena reikä pohjassa, rasvat valui liedelle.
No nyt tuli tosipaskaa. Vaikea ymmärtää miksi?
Valurautapannu on hyvä pihvien paistossa. Se ei todellakaan riitä ainoaksi pannuksi. Hiiliteräs on ihan OK yleispannuksi. Eniten käytän ns. wok-pannua koska siinä voi paistaa ja tehdä soosin. Pannuja tarvitsen useamman, joskus on 3 yhtä aikaa käytössä.
Minulla on yhtenä pannuna valurautapannu, mutta sillä paistan vain pihvit ja poronkäristyksen. Muuten se tuntuu painonsa takia epäkäytännölliseltä.
Muut jutut paistan Hackmannin Kovanaamalla, joka on minusta tosi kätevä ja kestää kyllä vuosikausia, kunhan sitä ei pidä liian kuumalla levyllä.
Vierailija kirjoitti:
Miten teflonpannu "menee" pinnaltaan huonoksi? Siis jos sitä pannua käyttää oikein eikä raavi metallisilla välineillä pinnoitetta rikki!
Pinnoite vaurioituu myös silloin, jos pannua pitää liian kuumalla levyllä. Lisäksi toistuva pesu astianpesukoneessa vähitellen kuluttaa pinnoitetta.
Minulla on keraaminen (sisäpuolelta) nyt ja olen ollut tosi tyytyväinen.
Mulla laadukas teflon munakkaisiin, debuyerin hiiliteräs ja valurauta. Valurautaa tulee käytettyä ylivoimaisesti eniten.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Miten teflonpannu "menee" pinnaltaan huonoksi? Siis jos sitä pannua käyttää oikein eikä raavi metallisilla välineillä pinnoitetta rikki!
Pinnoite vaurioituu myös silloin, jos pannua pitää liian kuumalla levyllä. Lisäksi toistuva pesu astianpesukoneessa vähitellen kuluttaa pinnoitetta.
Kuluttaa myös jos käsinpesussa tiskiharjaa käyttää.
Hiiliteräs on nykyaikaa. Debuyer on se mersu.