Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

Miksi ruokaresepteissä ei anneta eksakteja mittoja eri ainesosista?

Vierailija
22.03.2024 |

Pari, kolme suhteellisen pehmeäksi keitettyä munaa

Reilu loraus kermaa

Aimo annos sipulia

Tuhti ruilaus sinappia

Kohtuullinen määrä muskottia

Mustapippuria maun mukaan

Rahtunen timjamia

Ei noilla neuvoilla saa tehtyä halutunlaista ruokaa. Vituiks menee koko eväs!

Kommentit (114)

Vierailija
1/114 |
22.03.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Tuolla tavoin kaikki suuret ja luovat kokit ruuan tekee. Ei siinä lasketa jokaista teelusikallisen puolikasta, vaan lopputulos tulee kohdalleen kuin itsestään.

Vierailija
2/114 |
22.03.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Koska enemmistö lukijoista ei kaipaa sellaisia vaan tekevät ruokaa sen verran kuin sillä kertaa tarvitsevat, ja valitsevat ainesten mittasuhteet oman makunsa mukaan.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/114 |
22.03.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kupillinen tarkoittaa eri mittaa riippuen siitä milloin resepti on kirjoitettu. On (vanha) kupillinen ja (uusi) kupillinen.

Vierailija
4/114 |
22.03.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Tuolla tavoin kaikki suuret ja luovat kokit ruuan tekee. Ei siinä lasketa jokaista teelusikallisen puolikasta, vaan lopputulos tulee kohdalleen kuin itsestään.

Antaa ammattikokkien tehdä ruokansa rannevaralta, mutta kotikokki haluaa ainesmäärät grammalleen ilmoitettuna. Montako grammaa on rahtunen?

Vierailija
5/114 |
22.03.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Tuo "oman maun mukaan" on hankala silloin, kun kokeilen uutta reseptiä. Mistä minä voin tietää, mikä omaan suuhun on sopivaa juuri tässä erilaisten ainesosien muodostamassa ruoassa, jota en ole koskaan ennen tehnyt? Jos ei osu ensimmäisellä kerralla kohdilleen, voi jäädä toinen kerta tekemättä.

Vierailija
6/114 |
22.03.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Tuolla tavoin kaikki suuret ja luovat kokit ruuan tekee. Ei siinä lasketa jokaista teelusikallisen puolikasta, vaan lopputulos tulee kohdalleen kuin itsestään.

Antaa ammattikokkien tehdä ruokansa rannevaralta, mutta kotikokki haluaa ainesmäärät grammalleen ilmoitettuna. Montako grammaa on rahtunen?

Siis sinä haluat sellaiset ohjeet. Suurin osa kotikokeista ei halua. Selaa vanhoja reseptikirjoja, niitä saa varmasti kirjastostakin lainattua. Niissä on tuollaiset tarkat mitat.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/114 |
22.03.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Millilitrat ja grammat ovat jo käytössä samoin C-asteet lämpötiloissa.

Vierailija
8/114 |
22.03.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Minä olen kotikokki ja koskaan en tee reseptien mukaan ja jos teenkin niin ainakin määrät on ihan hatusta vedetty. Hyvää ruokaa tulee niinkin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/114 |
22.03.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Minä annan sinulle tarkan ohjeen joka on helppo muistaa.

1 dl kaurahiutaleita

2 dl vettä

3 min mikrossa

1-2-3 kaurapuuro siis.

Vierailija
10/114 |
22.03.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Tuo "oman maun mukaan" on hankala silloin, kun kokeilen uutta reseptiä. Mistä minä voin tietää, mikä omaan suuhun on sopivaa juuri tässä erilaisten ainesosien muodostamassa ruoassa, jota en ole koskaan ennen tehnyt? Jos ei osu ensimmäisellä kerralla kohdilleen, voi jäädä toinen kerta tekemättä.

Maista, mausta, maista, mausta jne.

Suurin nautintohan se on vaikka pitkään haudutettua ragua tehdessä maistella sitä soosia ja tuntea, kuinka maut tiivistyy.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
11/114 |
22.03.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Tuolla tavoin kaikki suuret ja luovat kokit ruuan tekee. Ei siinä lasketa jokaista teelusikallisen puolikasta, vaan lopputulos tulee kohdalleen kuin itsestään.

Antaa ammattikokkien tehdä ruokansa rannevaralta, mutta kotikokki haluaa ainesmäärät grammalleen ilmoitettuna. Montako grammaa on rahtunen?

Heh, tuosta tulee mieleen joku sketsin nuiva kirjanpitäjä tai vanhapiika opettajaneiti.

 

Vierailija
12/114 |
22.03.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Suurimmassa osassa on kunnon mitat. Katso kunnon reseptit niitä on tuhansia ja vielä applikaatiot ja reseptikirjat päälle

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
13/114 |
22.03.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Sekunnitkin voivat vaikuttaa ruokalajin onnistumiseen.

Tuulihattutaikinan valmistamiseen kattilassa tarvitaan vain vettä, voita, vehnäjauhoja ja kananmunia. Ainekset annostellaan kattilaan järjestyksessä vesi, voi, jauhot ja kananmunat.

Taikinan sekoittaminen pitää lopettaa juuri sillä hetkellä, kun taikina näyttää "hieman rakeiselta". Ei sekuntiakaan ennen sitä, eikä sen jälkeen.

Käsitteen "hieman rakeinen" selittäminen maallikolle on liki mahdotonta.

Vierailija
14/114 |
22.03.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Mikä vi  tun "eksakti"? Nyt ollaan Suomessa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
15/114 |
22.03.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Maistaa kannattaa tuollaisia ruokia, joihin ei todellakaan tarvitse eksakteja ohjeita, lisää sitten jotain ainetta, jos siltä tuntuu.

Leivonta on sitten ihan eri juttu, vaikka toki jonkinlaisen pannukakun tai rieskan saa aikaiseksi näppituntumallakin. Kaakkuihin ym kannattaa ainekset mitata tarkkaan.

Vierailija
16/114 |
22.03.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Etsi sellainen nettisivu, kirja, lehti tms. jossa ne reseptit on mittoineen. Ei pitäisi olla edes vaikeaa.

Vierailija
17/114 |
22.03.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Tuo "oman maun mukaan" on hankala silloin, kun kokeilen uutta reseptiä. Mistä minä voin tietää, mikä omaan suuhun on sopivaa juuri tässä erilaisten ainesosien muodostamassa ruoassa, jota en ole koskaan ennen tehnyt? Jos ei osu ensimmäisellä kerralla kohdilleen, voi jäädä toinen kerta tekemättä.

Maista, mausta, maista, mausta jne.

Suurin nautintohan se on vaikka pitkään haudutettua ragua tehdessä maistella sitä soosia ja tuntea, kuinka maut tiivistyy.

Miten maistat esim. lihamureketaikinaa?

Olen ihan samaa mieltä kuin aloittaja, ohjeisiin voisi laittaa tarkat määrät ja niistä voi sitten oman elämänsä master chefit halutessaan soveltaa. En keksi yhtään hyvää syytä siihen miksi näin ei voisi tehdä.

Vierailija
18/114 |
22.03.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ei ruoanlaitossa ole mitään eksakteja mittoja. Leivonnassa on määrillä väliä, että kemialliset reaktiot toimivat. Varsinainen kokkailu on enempi soveltamista ainesten ja fiilisten mukaan. 

Vierailija
19/114 |
22.03.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vai pitäisi antaa 1:n gramman tarkkuudella reseptejä.  Mausteissa mahdotonta, maun mukaan mennään.

Vierailija
20/114 |
22.03.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Tuo "oman maun mukaan" on hankala silloin, kun kokeilen uutta reseptiä. Mistä minä voin tietää, mikä omaan suuhun on sopivaa juuri tässä erilaisten ainesosien muodostamassa ruoassa, jota en ole koskaan ennen tehnyt? Jos ei osu ensimmäisellä kerralla kohdilleen, voi jäädä toinen kerta tekemättä.

Maista, mausta, maista, mausta jne.

Suurin nautintohan se on vaikka pitkään haudutettua ragua tehdessä maistella sitä soosia ja tuntea, kuinka maut tiivistyy.

Miten maistat esim. lihamureketaikinaa?

Olen ihan samaa mieltä kuin aloittaja, ohjeisiin voisi laittaa tarkat määrät ja niistä voi sitten oman elämänsä master chefit halutessaan soveltaa. En keksi yhtään hyvää syytä siihen miksi näin ei voisi tehdä.

Lihamureketaikinaa maistetaan siten, että laitetaan sitä vähän suuhun. Ihan niin kuin kaikkia muitakin  ruokia maistetaan. Oletko sä ihan oikeesti noin tyhmä?

 

Kirjoita seuraavat numerot peräkkäin: kuusi yhdeksän kaksi