Laatikot on tosi helppo tehdä itse, kuinka moni täällä tekee ne alusta asti itse?
Minä tein tänään valmiiksi punajuuri-aura laatikot, lanttulaatikot ja porkkanalaatikot. Huomenna imellytän perunalaatikot ja sitten aaton aattona paistan kinkun.
jonkun tiikerikakun pyöräytiän ehkä perjantaina ja rosollin sekä tioresalastin teen vasta aattona. Nuorimmaiset haluavat lihapullia ja perunamuussia, ne teen myös aattoaamuna. Lohi saa odottaa joulupäivään.
Kommentit (84)
Helppo? Juu ei ainakaan onnistuisi multa eikä onneksi tarvitsekaan. Inhoan ruoanlaittoa niin olisi painjaismaista tuollanen. Saarioisten laatikoilla mennään.
Eikä tule hintaa juuri mitään kun ostaa juurekset Lidlistä.
Teen vain imelletyn perunalaatikon. Lanttu- ja porkkanalaatikkoa menee niin vähän, että ostan ne valmiina.
Minä, aattoaamuna. Ei meillä muutenkaan syödä eineksiä eikä lämmitettyjä, miksi sitten jouluna? Ei niitä niin valtavasti valmisteta, että ei sopisi kerralla uuniin.
Vierailija kirjoitti:
Helppo? Juu ei ainakaan onnistuisi multa eikä onneksi tarvitsekaan. Inhoan ruoanlaittoa niin olisi painjaismaista tuollanen. Saarioisten laatikoilla mennään.
En ymmärrä, mikä voi olla vaikeaa porkkana- ja lanttulaatikon valmistamisessa valmiista soseesta. Porkkanalaatikkoon keitetään riisipuuro, johon käytetään reilusti kermaa. Sitten lisätään munaa, siirappia, mausteet ja porkkanasose. Maistetaan, että tulee hyvää ja laitetaan uuniin. Lanttulaatikkoa varten laitetaan ensin korppujauhot turpoamaan kermaan, lisätään siihen mausteet ym. ja lanttusose.
Vierailija kirjoitti:
Helppo? Juu ei ainakaan onnistuisi multa eikä onneksi tarvitsekaan. Inhoan ruoanlaittoa niin olisi painjaismaista tuollanen. Saarioisten laatikoilla mennään.
Minkä kuvittelet olevan se vaikein osuus?
juuresten kuoriminen/pilkkominen?
keittäminen kattilassa?
soseuttaminen?
maustaminen?
kerman/kananmunan/korppujauheen lisääminen?
sekoittaminen?
vuokaan kaataminen?
uuniin laittaminen?
ymmärrän, jos ihminen sanoo, ettei viitsi, on laiska, mutta että joku pokkana väittää ettei OSAA, se on jo vähän liikaa.
En ole koskaan tehnyt itse laatikoita. Ostan valmislaatikot, sekoitan joukkoon kermaa, laitan päälle nokareen voita, laitan uunivuokiin ja kuumennan uunissa. Kaikki kehuvat etteivät ole saaneet parempaa.
Minä olen maalaistalon tyttö (tyttö ja tyttö, 69-vuotias...) enkä vuosikymmeniin edes tajunnut, että joululaatikot voisi ostaa kaupasta valmiinakin.
No nykyään käyn siellä kaupan hyllyllä, kun en yhdelle hengelle viitsi ruveta itse paistelemaan.
Toki kotona tehdyt paremman makuisia ovat ja niitä tekisin, jos joulupöytääni istuisi joku muukin.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Helppo? Juu ei ainakaan onnistuisi multa eikä onneksi tarvitsekaan. Inhoan ruoanlaittoa niin olisi painjaismaista tuollanen. Saarioisten laatikoilla mennään.
Minkä kuvittelet olevan se vaikein osuus?
juuresten kuoriminen/pilkkominen?
keittäminen kattilassa?
soseuttaminen?
maustaminen?
kerman/kananmunan/korppujauheen lisääminen?
sekoittaminen?
vuokaan kaataminen?
uuniin laittaminen?
ymmärrän, jos ihminen sanoo, ettei viitsi, on laiska, mutta että joku pokkana väittää ettei OSAA, se on jo vähän liikaa.
Ihan yhtä helppoa on neuloa villasukat, mutta silti jotkut väittää etteivät osaa.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Helppo? Juu ei ainakaan onnistuisi multa eikä onneksi tarvitsekaan. Inhoan ruoanlaittoa niin olisi painjaismaista tuollanen. Saarioisten laatikoilla mennään.
En ymmärrä, mikä voi olla vaikeaa porkkana- ja lanttulaatikon valmistamisessa valmiista soseesta. Porkkanalaatikkoon keitetään riisipuuro, johon käytetään reilusti kermaa. Sitten lisätään munaa, siirappia, mausteet ja porkkanasose. Maistetaan, että tulee hyvää ja laitetaan uuniin. Lanttulaatikkoa varten laitetaan ensin korppujauhot turpoamaan kermaan, lisätään siihen mausteet ym. ja lanttusose.
Valmiista soseesta ei ole alusta asti
Helppoa juu kunhan on perus ruoanlaittotaidot, mutta yleensä jouluna ja ennen joulua on niin paljon muutakin tekemistä että kaupasta ostaminen on vielä helpompaa
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Helppo? Juu ei ainakaan onnistuisi multa eikä onneksi tarvitsekaan. Inhoan ruoanlaittoa niin olisi painjaismaista tuollanen. Saarioisten laatikoilla mennään.
En ymmärrä, mikä voi olla vaikeaa porkkana- ja lanttulaatikon valmistamisessa valmiista soseesta. Porkkanalaatikkoon keitetään riisipuuro, johon käytetään reilusti kermaa. Sitten lisätään munaa, siirappia, mausteet ja porkkanasose. Maistetaan, että tulee hyvää ja laitetaan uuniin. Lanttulaatikkoa varten laitetaan ensin korppujauhot turpoamaan kermaan, lisätään siihen mausteet ym. ja lanttusose.
Lopputulos ei välttämättä ole mieleinen vaikka miten tekee sinun ohjeen mukaan. Muutenhan ihan jokainen voisi tehdä yhtä hyvää ruokaa mitä joku huippukokki.
Vierailija kirjoitti:
Eikä tule hintaa juuri mitään kun ostaa juurekset Lidlistä.
Joo juurekset ei maksa juuri mitään, mutta hintaa tulee kun lasket työn, mausteet, uunin sähköt jne.
Laatikoita kuluu niin vähän että miksi nähdä vaivaa niiden kanssa?
En viitsi yhtä annosta itselleni tehdä alusta lähtien. Tänä jouluna syön jotain muuta.
Vierailija kirjoitti:
En ole koskaan tehnyt itse laatikoita. Ostan valmislaatikot, sekoitan joukkoon kermaa, laitan päälle nokareen voita, laitan uunivuokiin ja kuumennan uunissa. Kaikki kehuvat etteivät ole saaneet parempaa.
En käsitä yltiöpäistä kerman tai voin käyttöä, kun mun mielestä nuo valmislaatikot on kauhean rasvasia. Mutta onneksi mun ei tartte syödä sellasta mitä en halua.
Laatikoista menee ainoastaan porkkanalaatikko ja ostan sen kaupasta. Vähän lisään kermaa ja voita ja maistuu ihan samalta kuin tekisi itse. Osaan kyllä itsekin tehdä mutta en viitsi kun on muutakin kokattavaa.
Keitin pastat jo viime viikolla ja ketsuppipullon otin tänään aamulla lämpiämään valmiiksi aattoa varten.
Minä teen ja tänään leivoin joululimput. Porkkana ja lanttulaatikot olen tehny aiemmin pakkaseen ja perunalaatikon laitan perjantaina imeltyyn ja paistan lauantaina ja rosolliainekset keitän perjantaina ja teen rosollin lauantai-iltana. Kinkku paistuu aattoa vasten yöllä.