Miksi pihlaja tekee joka vuosi upeita punaisia marjoja mutta kukaan ei kerää niitä
Kommentit (67)
Myödään turisteille "Original Finnish love berries" - brändin alla.
Vierailija kirjoitti:
Linnut syö.
Linnut ovat Jeesuksen enkeleitä!
No kerää sinä ap! Mitä niille teet, onkin sitten tälle palstalle tehdyn aloituksen arvoinen.
Eikös ne ole myrkyllisiä? Ainakin lapsena näin varoiteltiin.
Otappas muutama pihlajanmarja ja maistele. Siinä syy.
Räkättirastaiden, ja tilhien jos ehtivät, marjajuhlat ovat syksyn parhainta antia.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Linnut syö.
Linnut ovat Jeesuksen enkeleitä! <3
Siksikö ne levittää nyt lentsua. Voi jeesus minkä teit... Jeesus.
Olen tehnyt hilloa niistä. Ihan hyvää on ja paljon c-vitamiinia. Erityisesti sopii yhteen vadelman kanssa.
Pihlajanmarjoista voi tehdä hilloa, hyytelöä ja mehua.
Niitä on eritääin hankalaa kerätä 2 metrin korkeudesta tai korkeammalta, etenkin jos okast ovat niin hennot ettei niihin edes tikkailla pääse kunnolla ja tukevasti. Lisäksi niiden koostumus on ällöttävä.
Jonain vuosina tekee tosi huonosti. Tuossa vieressä olisi komea pihlaja, mutta se on niin iso, ettei sieltä korkealta mitään yllä poimia. Pihan mummut voisivat katsoa pitkään, jos sieltä yrittäisin poimia, kaupungin puistoalueen puolelle tuo puu olisi. Pihasta on taidettu kaikki pihlajat jo kaataa pois.
Jossain tallessa pitäisi olla pihlajanmarja-konjakkihyytelön ohje. Hyytelöitähän noista marjoista yleensä tehdään. Marjojen kuuluisi olla pakkasen puremia.
Yhtenä syksynä innostuin, että teenpä jonkinlaista kirpeää pihlajanmarjahyytelöä. Netistä luin, että eri puiden pihlajanmarjat voivat erota maultaan toisistaan, pitää maistella eri puiden marjoja, että löytää hyviä marjoja (ei niin kirpeitä).
Yhden viikonlopun kävelyt hoitui sillä, että tallasin pellon reunoja ja metsäaukioita maistellen pihlajanmarjoja.
Kaikki olivat niin happamia, että jäi pihjalanmarjahyytelön tekeminen siihen.
Ootko koskaan maistanu pihlajanmarjoja? On niin jyrkän makuisia, että ei kyl ihan joka suuhun sovi edes sokerin kanssa. Olkoon miten terveellistä tahansa.
Vierailija kirjoitti:
Eikös ne ole myrkyllisiä? Ainakin lapsena näin varoiteltiin.
Eivät ole!
Kävimme ennen aina syksyisin äitivainaani kanssa keräämässä niitä ja äitini teki niistä yhdessä omenien kanssa hyvää hilloa. Puolet omenaa ja puolet pihlajaa.
Eri pihlajayksilöissä on hyvin erimakuisia marjoja. Maista joka puusta ensin ja kerää sitten vain niistä makeampia marjoja tekevistä puista.
Mustarastaatkin tykkää. Kiva, ettei nyt ihan kaikki mahdollinen ole aina ihmistä varten,
Vierailija kirjoitti:
Niitä on eritääin hankalaa kerätä 2 metrin korkeudesta tai korkeammalta, etenkin jos okast ovat niin hennot ettei niihin edes tikkailla pääse kunnolla ja tukevasti. Lisäksi niiden koostumus on ällöttävä.
Nehän riippuu ihan kasvojen korkeudella alimmat. Ei siihen mitään tikkaita tarvita.
Ovat kyllä hyviä, ihanan kirpakoita.
Äiti teki niistä joskus hyvää hyytelöä johon tuli hieman konjakkia. Itse en ole niin ahkera.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Niitä on eritääin hankalaa kerätä 2 metrin korkeudesta tai korkeammalta, etenkin jos okast ovat niin hennot ettei niihin edes tikkailla pääse kunnolla ja tukevasti. Lisäksi niiden koostumus on ällöttävä.
Nehän riippuu ihan kasvojen korkeudella alimmat. Ei siihen mitään tikkaita tarvita.
https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/2/26/Rowan_tree_20081002…
Ei riipu nämä täällä päin kasvavat.
Linnut syö.