miksi sima ei poreile? Voiko tehdä mitään
Sima ei poreilekaan. Mikä meni pieleen? Voiko pelastaa jollain lailla.
Kommentit (14)
hiivaa laitoin, samoin sokeria.
Mistä uutteesta puhut?
Ei sima ole käynyt. Eli vesi ollut liian viileää että hiiva olisi lähtenyt toimimaan. Toinen ääripää on että laitat liian kuumaan veteen hiivan ja tapat hiivan.
Ei kannata lähteä lämmittelemään! Se uusi olisi valmista vasta keskiviikoksi, kato kun sun pitäisi laittaa uudet hiivat josta juoma tekeytyy.
Onko jossain lähellä ABC josta saat simaa juotavaksi?
Ps. Vinkki jatkoon: tee sima paria päivää ennen Vappua valmiiksi niin ehdit tekemään uuden erän jos käy noin jatkossa. Sima on juotavaa viikon niin kestää Vapun yli hyvänä silti.
Siihen tulee uute, hiivaa ja sokeria.
No ei tuo suuri vahinko ole, juodaan sitten viinimarjamehua.
Hiivassa se ongelma tosiaan varmaan on.
Asutaan Helsingissä, joten täältä löytyy ihan aukiolevia kauppojakin lähempänä kuin huoltoasemia.
kiitos
Voiko sitruunan säilöntäaine tappaa simasta hiivan? Ei ollut ongelma lämpötilassa. Laitoin 2 l kuumaa vettä fariinisok päälle ja sitten 2 l kylmää vettä, sitruunan mehun ja raastetun kuoren (pesin sitruunan Fairyllä hyvin ja huuhtelin hyvin, kun ei ollut luomua). Herneenkokoisen hiivanpalan liuotin pieneen nestetilkaan (ei kuuma) ja kaadoin sekaan.
Pullotuksen jälkeen rusinat ovat vähitellen huoneenlämmössä nousseet pintaan, mutta sima ei kuitenkaan käy yhtään. On vain sitruunalle maistuvaa makeaa lientä.
Kai annoit koko liemen viiletä kädenlämpöiseksi?
Se 4l litkun pitää olla kädenlämpöistä kun sinne lisää hiivan. Vaikka se olisikin liuotettu johonkin ensin.
Pika-apu: laita Samariinia niin poreilee.
Itselleni kävi joskus niin ettei simassa ollut yhtään poretta. Ostin hiilihappovettä ja sekoitin puolet sitä ja puolet simaa. Hyvää oli.
Itsellä sama ongelma viime viikolla. Nostin pullot huoneenlämpöön tekeytymään, niin johan alkoi poreilla ja tuli oikeata simaa.
Ja hiivahan tulee tosiaan laittaa kädenlämpöiseen veteen ja simaan. Itse liuotin hiivan eka 1dl kädenlämpöistä vettä ja kaadoin sen kädenlämpöiseen simaan. 2 kerralla onnistuin suoraan.
Itselle kävi sama eli voi. Älkää raastako muita kuin luomusitruunoita jos kuoren laitatte. Itse en jatkossa enää kuorta laita, vain mehu ja toki inkivääri raastettuna. Itsellä meni kolme sankollista pieleen kunnes tajusin mikä sen aiheuttaa.
Viitsisköhän tehdä simaa vapuksi. Onhan ne kaupan litkut onnettomia, vai onko joku törmännyt kelvolliseen?!
turpohiiva,superhiiva , tuommoista haet + 5-6kg lisää sokeria.
unohditko sen uutteen? hiivaa ja sokeria lisäilet...