Mikä gluteenittomassa ruokavaliossa oikein ärsyttää?
Olen huomannut, että gluteeniton ruokavalio provosoi joitain ihmisiä, vähän samaan tapaan kuin vegeruoka joskus 15 v sitten. Mikä siinä ärsyttää, jos kyse ei kuitenkaan ole siitä, että odotetaan juhlissa gluteenitonta tarjontaa tms.?
Itselläni on paha ibs ja gluteeniton ruokavalio on ainoa asia, joka siihen auttaa. Keliakiaa on suvussa, mutta minulta sitä ei ole löytynyt. Keliakialle altistava geeni minulla kuitenkin ihan tutkistusti on. Epäilen ibs-oireideni olevan gluteeniherkkyyttä.
Pistää ärsyttämään, kun joku kommentoi ruokavaliota ni ikävästi. Tekisi mieli kysyä, että pitääkö minun istua seuraava viikko vatsavaivoineni pöntöllä, sitäkö sinä haluat? Ettei sinulle vain tulisi paha mieli?
Kommentit (86)
Koska nykyään gluteenittomasta ruokavaliosta on tullut trendi. Moni haluaa sitä noudattaa ja gluteenittomia tuotteita vaaditaan silloin, kun itseä sattuu huvittaa. Toisinaan taas nämä samat ihmiset iloisesti syödä mussuttaa normipullia ja pistoja, "joo, ei se haittaa, jos vaan silloin tällöin syön myös gluteenia". Tai nää pahimmat "en mä nyt tota sun varaamaan gluteenitonta otakaan, kun mä haluan tätä tavallista".
Se ärsyttää.
Kaikista pahin ruokakultti on ketoilijat, voi luoja miten rasittava porukka
Vierailija kirjoitti:
Koska nykyään gluteenittomasta ruokavaliosta on tullut trendi. Moni haluaa sitä noudattaa ja gluteenittomia tuotteita vaaditaan silloin, kun itseä sattuu huvittaa. Toisinaan taas nämä samat ihmiset iloisesti syödä mussuttaa normipullia ja pistoja, "joo, ei se haittaa, jos vaan silloin tällöin syön myös gluteenia". Tai nää pahimmat "en mä nyt tota sun varaamaan gluteenitonta otakaan, kun mä haluan tätä tavallista".
Se ärsyttää.
Tätä näkee työpaikkaruokalassa paljon. Tilataan gluteeniton ruoka, mutta kun jälkiruokana onkin jotain "tavallista" herkkua, niin siinä gluteeni ei haittaa yhtään..
Vierailija kirjoitti:
Kaikista pahin ruokakultti on ketoilijat, voi luoja miten rasittava porukka
Mikä siinä sua ärsyttää? Itse ruokavalio vai sen noudattaja?
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Kaikista pahin ruokakultti on ketoilijat, voi luoja miten rasittava porukka
Mikä siinä sua ärsyttää? Itse ruokavalio vai sen noudattaja?
Nuo ketoruokailijat ovat kuin jotain herätyskristillisiä paasaamisensa kanssa.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Koska nykyään gluteenittomasta ruokavaliosta on tullut trendi. Moni haluaa sitä noudattaa ja gluteenittomia tuotteita vaaditaan silloin, kun itseä sattuu huvittaa. Toisinaan taas nämä samat ihmiset iloisesti syödä mussuttaa normipullia ja pistoja, "joo, ei se haittaa, jos vaan silloin tällöin syön myös gluteenia". Tai nää pahimmat "en mä nyt tota sun varaamaan gluteenitonta otakaan, kun mä haluan tätä tavallista".
Se ärsyttää.Tätä näkee työpaikkaruokalassa paljon. Tilataan gluteeniton ruoka, mutta kun jälkiruokana onkin jotain "tavallista" herkkua, niin siinä gluteeni ei haittaa yhtään..
Itsestäni voin kertoa, että siedän pieniä määriä gluteenia, niin kuin luultavasti moni muu. Kokonainen patonki tai pasta-annos aiheuttaa vatsakipuja, ilmavaivoja ja ripulia.
Nämä vatsavaivat eivät ole ruokapöytään sopivia keskusteluaiheita, mutta kannattaisi odottaa, että gluteenitonta suosivilla on yleensä ongelmia vatsan toiminnan kanssa. Itse en ainakaan tiedä ketään, joka välttelisi gluteenia pelkän trendin vuoksi.
Ap
Minulla keliakia ja siis gluteeniton ruokavalio. Oireita en juuri gluteenista saa, mutta suolinukka tuhoutuu ja altistaa suolistosyövälle.
Ihan jos menen kylään kahville, en odota että tarjolla olisi minua varten mitään. Juhlissa on kiva, jos on edes pienesti huomioitu.
Eniten itsellä meni tunteisiin tilanne, jossa koko kunnan työyhteisö n.300 henkilöä oli kutsuttu koulutukseen ja kutsussa maininta aamukahvitarjoiluista. Kahvitarjoiluna oli täytetyt sämpylät, mutta gluteenittomille ei oltu varattu yhtään mitään - ei siis edes keittiöstä asiaa tiedusteltaessa.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Koska nykyään gluteenittomasta ruokavaliosta on tullut trendi. Moni haluaa sitä noudattaa ja gluteenittomia tuotteita vaaditaan silloin, kun itseä sattuu huvittaa. Toisinaan taas nämä samat ihmiset iloisesti syödä mussuttaa normipullia ja pistoja, "joo, ei se haittaa, jos vaan silloin tällöin syön myös gluteenia". Tai nää pahimmat "en mä nyt tota sun varaamaan gluteenitonta otakaan, kun mä haluan tätä tavallista".
Se ärsyttää.Tätä näkee työpaikkaruokalassa paljon. Tilataan gluteeniton ruoka, mutta kun jälkiruokana onkin jotain "tavallista" herkkua, niin siinä gluteeni ei haittaa yhtään..
Tavallaan ymmärrän, eikä ärsytä, vaikka itse syön aina gluteenitonta terveyssyistä.
Joillain gluteeni ei aiheuta vakavia oireita, eli voivat syödä sitä pienempiä määriä. Miksei nämä voi sitten syödä vaikka gluteenia sisältävä jälkkäriä, jos ei sille ole hyvää korviketta? Jo gluteenin vähentäminenkin auttaa monia ihmisiä.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Koska nykyään gluteenittomasta ruokavaliosta on tullut trendi. Moni haluaa sitä noudattaa ja gluteenittomia tuotteita vaaditaan silloin, kun itseä sattuu huvittaa. Toisinaan taas nämä samat ihmiset iloisesti syödä mussuttaa normipullia ja pistoja, "joo, ei se haittaa, jos vaan silloin tällöin syön myös gluteenia". Tai nää pahimmat "en mä nyt tota sun varaamaan gluteenitonta otakaan, kun mä haluan tätä tavallista".
Se ärsyttää.Tätä näkee työpaikkaruokalassa paljon. Tilataan gluteeniton ruoka, mutta kun jälkiruokana onkin jotain "tavallista" herkkua, niin siinä gluteeni ei haittaa yhtään..
Tavallaan ymmärrän, eikä ärsytä, vaikka itse syön aina gluteenitonta terveyssyistä.
Joillain gluteeni ei aiheuta vakavia oireita, eli voivat syödä sitä pienempiä määriä. Miksei nämä voi sitten syödä vaikka gluteenia sisältävä jälkkäriä, jos ei sille ole hyvää korviketta? Jo gluteenin vähentäminenkin auttaa monia ihmisiä.
Tarjolla on se gluteenitonkin jälkkäri, mutta se ei tietenkään ole yhtä hyvää..
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Koska nykyään gluteenittomasta ruokavaliosta on tullut trendi. Moni haluaa sitä noudattaa ja gluteenittomia tuotteita vaaditaan silloin, kun itseä sattuu huvittaa. Toisinaan taas nämä samat ihmiset iloisesti syödä mussuttaa normipullia ja pistoja, "joo, ei se haittaa, jos vaan silloin tällöin syön myös gluteenia". Tai nää pahimmat "en mä nyt tota sun varaamaan gluteenitonta otakaan, kun mä haluan tätä tavallista".
Se ärsyttää.Tätä näkee työpaikkaruokalassa paljon. Tilataan gluteeniton ruoka, mutta kun jälkiruokana onkin jotain "tavallista" herkkua, niin siinä gluteeni ei haittaa yhtään..
Olisiko sekin mielestäsi siis outoa, että välttelee alkon juomista terveyssyistä? Mutta jälkkärissä olisi vähän rommia, ja henkilö sitä sitten voikin syödä.
Siis mitä helvettiä joku jaksaa ärsyyntyä turhista? :D
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Koska nykyään gluteenittomasta ruokavaliosta on tullut trendi. Moni haluaa sitä noudattaa ja gluteenittomia tuotteita vaaditaan silloin, kun itseä sattuu huvittaa. Toisinaan taas nämä samat ihmiset iloisesti syödä mussuttaa normipullia ja pistoja, "joo, ei se haittaa, jos vaan silloin tällöin syön myös gluteenia". Tai nää pahimmat "en mä nyt tota sun varaamaan gluteenitonta otakaan, kun mä haluan tätä tavallista".
Se ärsyttää.Tätä näkee työpaikkaruokalassa paljon. Tilataan gluteeniton ruoka, mutta kun jälkiruokana onkin jotain "tavallista" herkkua, niin siinä gluteeni ei haittaa yhtään..
Tavallaan ymmärrän, eikä ärsytä, vaikka itse syön aina gluteenitonta terveyssyistä.
Joillain gluteeni ei aiheuta vakavia oireita, eli voivat syödä sitä pienempiä määriä. Miksei nämä voi sitten syödä vaikka gluteenia sisältävä jälkkäriä, jos ei sille ole hyvää korviketta? Jo gluteenin vähentäminenkin auttaa monia ihmisiä.Tarjolla on se gluteenitonkin jälkkäri, mutta se ei tietenkään ole yhtä hyvää..
Ei varmasti olekaan.
Jos kestää vähän gluteenia, niin eikö sitä kannata juuri niissä herkuissa sitten syödä? Miksi sitä söisi pahanmakuisessa tai tavallisemmassa muodossa?
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Koska nykyään gluteenittomasta ruokavaliosta on tullut trendi. Moni haluaa sitä noudattaa ja gluteenittomia tuotteita vaaditaan silloin, kun itseä sattuu huvittaa. Toisinaan taas nämä samat ihmiset iloisesti syödä mussuttaa normipullia ja pistoja, "joo, ei se haittaa, jos vaan silloin tällöin syön myös gluteenia". Tai nää pahimmat "en mä nyt tota sun varaamaan gluteenitonta otakaan, kun mä haluan tätä tavallista".
Se ärsyttää.Tätä näkee työpaikkaruokalassa paljon. Tilataan gluteeniton ruoka, mutta kun jälkiruokana onkin jotain "tavallista" herkkua, niin siinä gluteeni ei haittaa yhtään..
Itsestäni voin kertoa, että siedän pieniä määriä gluteenia, niin kuin luultavasti moni muu. Kokonainen patonki tai pasta-annos aiheuttaa vatsakipuja, ilmavaivoja ja ripulia.
Nämä vatsavaivat eivät ole ruokapöytään sopivia keskusteluaiheita, mutta kannattaisi odottaa, että gluteenitonta suosivilla on yleensä ongelmia vatsan toiminnan kanssa. Itse en ainakaan tiedä ketään, joka välttelisi gluteenia pelkän trendin vuoksi.
Ap
Mielestäni ei voi vaatia gluteenittomia tarjottavia esim juhlissa, jos ei oikeasti ole gluteeniton ruokavalio jatkuvasti käytössä ja ihan oikeista terveydellisestä syystä.
Tutkitun ja todetun keliaakikon gluteeniton ruokavalio ei varmasti ketään ärsytä.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Koska nykyään gluteenittomasta ruokavaliosta on tullut trendi. Moni haluaa sitä noudattaa ja gluteenittomia tuotteita vaaditaan silloin, kun itseä sattuu huvittaa. Toisinaan taas nämä samat ihmiset iloisesti syödä mussuttaa normipullia ja pistoja, "joo, ei se haittaa, jos vaan silloin tällöin syön myös gluteenia". Tai nää pahimmat "en mä nyt tota sun varaamaan gluteenitonta otakaan, kun mä haluan tätä tavallista".
Se ärsyttää.Tätä näkee työpaikkaruokalassa paljon. Tilataan gluteeniton ruoka, mutta kun jälkiruokana onkin jotain "tavallista" herkkua, niin siinä gluteeni ei haittaa yhtään..
Tavallaan ymmärrän, eikä ärsytä, vaikka itse syön aina gluteenitonta terveyssyistä.
Joillain gluteeni ei aiheuta vakavia oireita, eli voivat syödä sitä pienempiä määriä. Miksei nämä voi sitten syödä vaikka gluteenia sisältävä jälkkäriä, jos ei sille ole hyvää korviketta? Jo gluteenin vähentäminenkin auttaa monia ihmisiä.Tarjolla on se gluteenitonkin jälkkäri, mutta se ei tietenkään ole yhtä hyvää..
Ei varmasti olekaan.
Jos kestää vähän gluteenia, niin eikö sitä kannata juuri niissä herkuissa sitten syödä? Miksi sitä söisi pahanmakuisessa tai tavallisemmassa muodossa?
Esim keliaakikoilla se gluteeini mm tuhoaa suolistonukkaa, ja sitä gluteenia ei saisi syödä yhtään. Jos wannabe gluteenittomat tuollein rupeaa herkkuja valkkeilee, niin on jatkossa ihan turha vaatia niitä gluteenittomia versioita, koska ei muka pysty syömään tavallista. Paskan marjat sanon minä.
Meillä on töissä nyyttärit. Osa noudattaa gluteenitonta ruokavaliota. Minä en ole koskaan leiponut mitään noita, joten sitä varten en ala ostamaan mm. gluteenittomia jauhoja yms. Gluteenittomat tuokoot omat sapuskansa.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Koska nykyään gluteenittomasta ruokavaliosta on tullut trendi. Moni haluaa sitä noudattaa ja gluteenittomia tuotteita vaaditaan silloin, kun itseä sattuu huvittaa. Toisinaan taas nämä samat ihmiset iloisesti syödä mussuttaa normipullia ja pistoja, "joo, ei se haittaa, jos vaan silloin tällöin syön myös gluteenia". Tai nää pahimmat "en mä nyt tota sun varaamaan gluteenitonta otakaan, kun mä haluan tätä tavallista".
Se ärsyttää.Tätä näkee työpaikkaruokalassa paljon. Tilataan gluteeniton ruoka, mutta kun jälkiruokana onkin jotain "tavallista" herkkua, niin siinä gluteeni ei haittaa yhtään..
Tavallaan ymmärrän, eikä ärsytä, vaikka itse syön aina gluteenitonta terveyssyistä.
Joillain gluteeni ei aiheuta vakavia oireita, eli voivat syödä sitä pienempiä määriä. Miksei nämä voi sitten syödä vaikka gluteenia sisältävä jälkkäriä, jos ei sille ole hyvää korviketta? Jo gluteenin vähentäminenkin auttaa monia ihmisiä.Tarjolla on se gluteenitonkin jälkkäri, mutta se ei tietenkään ole yhtä hyvää..
Ei varmasti olekaan.
Jos kestää vähän gluteenia, niin eikö sitä kannata juuri niissä herkuissa sitten syödä? Miksi sitä söisi pahanmakuisessa tai tavallisemmassa muodossa?
Herkkuja ei ole mikään pakko syödä ollenkaan.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Koska nykyään gluteenittomasta ruokavaliosta on tullut trendi. Moni haluaa sitä noudattaa ja gluteenittomia tuotteita vaaditaan silloin, kun itseä sattuu huvittaa. Toisinaan taas nämä samat ihmiset iloisesti syödä mussuttaa normipullia ja pistoja, "joo, ei se haittaa, jos vaan silloin tällöin syön myös gluteenia". Tai nää pahimmat "en mä nyt tota sun varaamaan gluteenitonta otakaan, kun mä haluan tätä tavallista".
Se ärsyttää.Tätä näkee työpaikkaruokalassa paljon. Tilataan gluteeniton ruoka, mutta kun jälkiruokana onkin jotain "tavallista" herkkua, niin siinä gluteeni ei haittaa yhtään..
Olisiko sekin mielestäsi siis outoa, että välttelee alkon juomista terveyssyistä? Mutta jälkkärissä olisi vähän rommia, ja henkilö sitä sitten voikin syödä.
Siis mitä helvettiä joku jaksaa ärsyyntyä turhista? :D
Tuohan on aivan eri asia ja tilanne.
Ei siinä mikään ärsytä, paitsi sellainen, että tahallaan paasaa, ettei voi syödä tarjoiluja, kun ovat ns. normaaleja. Vinkkinä, kyläillessä voi viedä tuliaisiksi itselleen sopivaa purtavaa.
Minua ärsyttää että en voi enää syödä normaalisti ja iso osa noista gluteenittomista on ihan påskaa
Ymmärrän jos on oikeasti ongelmia. On hienoa, että keliakiasta ja muusta kärsiville on tuotteita. Se vaan, kun sitä noudatetaan vaan, koska vältellään viljaa (=ylimääräisiä hiilareita). Siskoni vältteli niin pitkään, ettei voi enää syödä mitään gluteenituotteita. Jos jotain ei käytetä, se surkastuu pois.
Kateellisia harmittaa jatkuva turvotus, ummetus, aivosumu, lihavuus ym. mitä "normaali" ruokavalio aiheuttaa.