Kuinka kauan hernekeitton pitää kiehua ja....
Missä vaiheessa palvikylki pitää laittaa kattilaan, siis kuinka kauan se pitää olla kattilassa, minuuttia?
Olen tekemassä hernekeitto ensimmäistä kertaa ikinä.
Kiitos.
Kommentit (59)
Onko turhempaa sähkön kulutusta kun hernekeiton keittäminen.
Minä keitän 4 tuntia hiljaisella tulella
Vähintään kolme tuntia pitää hautua, mielellään 4. Palvikyljen voit laittaa vaikka heti mukaan, ihan sen mukaan haluatko että se hajoaa sinne sekaan.
Vierailija kirjoitti:
Onko turhempaa sähkön kulutusta kun hernekeiton keittäminen.
Lähes kaikki sähkönkulutus on tuota turhempaa, esim. sinun palstailusi.
Haha, tuo keiton alikeittäjä alapeukutti oikeat vastaukset. On varmaan kiva syödä kovia herneitä liemessä.
Vierailija kirjoitti:
Tsiisus sentään. Avaa Jalostajan hernekeittopurkki ja paista mukaan jauhelihaa, tulee parempaa kuin itse tehty jossa herneen kuoret killuu sopan pinnalla.
Jalostaja muuttaa jauhelihan palvikyljeksi 😝
Hernesopan teen yleensä uunissa muhittamalla 8-12 tuntia kaikki aineet sekaan. Jos hellalla niin aamulla pari tuntia ja iltapäivällä toiset parituntia lihojen kanssa.
Vierailija kirjoitti:
Onko turhempaa sähkön kulutusta kun hernekeiton keittäminen.
Missä ja millä ne sinun hampurilaiset ja pizzasi valmistuu?
Sanottava tähän väliin, jos herneet ei kypsy 2 tunnissa, ei ne pehmiä 4 tunnissakaan. No joo en tiedä millaisia haudutuskattiloita teill on.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Onko turhempaa sähkön kulutusta kun hernekeiton keittäminen.
Missä ja millä ne sinun hampurilaiset ja pizzasi valmistuu?
En syö pizzoja enkä hampurilaisia, tai no joo, kerran vuodessa molempia. Teen itse ruokani, mutta hernekeiton tekeminen on niistä turhin. Aikoinaan kyllä tein, mutta en enää, ei maksa vaivaa. Enkä tee myöskään maksalaatikkoa itse vaan ostan Saarioisten äitien tekemää rusinamaksalaatikkoa.
Olisiko tämä ookoo?
Herneet kiehuu puolitoista tuntia, jonka jälkeen lisätään palvikinkku ja annetaan kiehua vielä puolituntia, eli
Yhteensä kaksi tuntia?
Kiitos.
Ap.
Vierailija kirjoitti:
Olisiko tämä ookoo?
Herneet kiehuu puolitoista tuntia, jonka jälkeen lisätään palvikinkku ja annetaan kiehua vielä puolituntia, eli
Yhteensä kaksi tuntia?Kiitos.
Ap.
Anna jäähtyä välillä sen 1,5h jälkeen. Sitten uusiksi, paranee ja muhii jäähtyessään.
Hiljaisella lämmöllä 1 tunti hyvä. Lisää palviliha 30min ennen valmistumista.
Vierailija kirjoitti:
Tsiisus sentään. Avaa Jalostajan hernekeittopurkki ja paista mukaan jauhelihaa, tulee parempaa kuin itse tehty jossa herneen kuoret killuu sopan pinnalla.
Oletpa ilkeä, miksi piti tulla soittamaan suutaan!
Hän tekee sen ITSE alusta alkaen.
ole hiljaa!
Laita herneet likoamaan yöksi jääkaappiin. Keittoaika lyhenee, ja lopputulos paranee.
Vierailija kirjoitti:
Onko turhempaa sähkön kulutusta kun hernekeiton keittäminen.
Siinä toinen sääliö!
https://www.martat.fi/reseptit/hernekeitto/
Marttojen sivuilla on takuuvarmat ohjeet kaikkeen!
Jos osaisin, laskisin hinnan kummallekkin!
Opettelen tekemään hernekeittoa tämän videon avulla.
Tässä videossa on se mukavaa,että siinä näytetään selvästi mitä aineita siihen tulee ja noin suunnilleen miten paljon.
Kaikki videolla olleet aineet olen ostanut jo.
Ne aikamääritteet jäivät epäselviksi, siis kuinka kauan pitää kiehua ja missä vaiheessa palvikylki laitetaan kattilaan.
Tämä on ensimmäinen ruoka jonka opettelen tekemään.
Ap.
Ps. Kiitos Martta linkistä.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Onko turhempaa sähkön kulutusta kun hernekeiton keittäminen.
Lähes kaikki sähkönkulutus on tuota turhempaa, esim. sinun palstailusi.
Niin, ja sinun ei? Suomalaiset ovat niin kaksinaismoraalisteja. Ostetaan hunajamarinoituja broilerinfileitä, pakaste pullataikinaa, jonkun muun tekemää sushia, tai toisen paistamaa leipää...mutta ne herneet...ne pitää keittää ihan itse ja monta tuntia. Et ole itse yhtään sen parempi, sori.
Minä en ole vinkunut täällä sähkönkulutuksesta toisin kuin se jolle vastasin. Minun moraalini on tältä osin kunnossa, voit rauhoittua. Jännästi tästä provosoidut ja keksit jotain paremmuusjuttuja vaikka kukaan ei ole sellaisesta mitään puhunut. Tässä haettiin vain ja ainoastaan neuvoa miten keittää hernekeitto, harmi että olet noin alemmuudentuntoinen.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Onko turhempaa sähkön kulutusta kun hernekeiton keittäminen.
Lähes kaikki sähkönkulutus on tuota turhempaa, esim. sinun palstailusi.
Niin, ja sinun ei? Suomalaiset ovat niin kaksinaismoraalisteja. Ostetaan hunajamarinoituja broilerinfileitä, pakaste pullataikinaa, jonkun muun tekemää sushia, tai toisen paistamaa leipää...mutta ne herneet...ne pitää keittää ihan itse ja monta tuntia. Et ole itse yhtään sen parempi, sori.
Sivusta, yksinäismoralisti kommentoi (en syö viljaa enkä valmismarinoitua broileria ja sushinkin teen itse), laitoin juuri hernekeiton haudutuspataan. Mukana pari palaa peuranrankaa, palvikyljen loput, pekonipaketti rasvoineen, punasipuli ja lipstikkaa. On kyllä pahuksen hyvää, suosittelen kokeilemaan omatekoista.
1, 5 - 2 tuntia, muista sekoittaa usein, palvilihan voi laittaa heti.