Miksi kääretortun pohja halkeilee kun sitä käärii rullalle?
Kommentit (21)
Oliko uunissa liian kauan ja ennätti kuivua liian paljon?
Laita puolet jauhoista perunajauhoja, älä paista kuivaksi.
Vierailija kirjoitti:
Jos tekee perunajauhoista tai korvaa niillä osan jauhoja, "venyy" paremmin.
Olen tehnyt perunajauhoista osin ja silti halkeilee.
Onko kananmunien määrällä merkitystä?
En oo koskaan tehnyt vaan ostanut valmiina.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Jos tekee perunajauhoista tai korvaa niillä osan jauhoja, "venyy" paremmin.
Olen tehnyt perunajauhoista osin ja silti halkeilee.
Mutta kuinka kauan oidit torttupohjaa uunissa?
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Jos tekee perunajauhoista tai korvaa niillä osan jauhoja, "venyy" paremmin.
Olen tehnyt perunajauhoista osin ja silti halkeilee.
Mutta kuinka kauan oidit torttupohjaa uunissa?
Ehkä liian kauan.
Liian vähän vehnäjauhoja. Lisää jauhoja ja halkeiluun auttaa suola. Lisää suolaa 0,5tl niin hyvä kääretorttupohja tulee.
Jos on liikaa kananmunia maistuu nohh kananmunalle. Riippuu kiäryleen koostakin.
Älä päästä jäähtymään ihan kylmäksi ennen rullaamista.
Mulle opetettiin lapsena, että jos käärii liian myöhään niin halkeilee.
Vierailija kirjoitti:
Liian vähän vehnäjauhoja. Lisää jauhoja ja halkeiluun auttaa suola. Lisää suolaa 0,5tl niin hyvä kääretorttupohja tulee.
Ok. Kiitti vinkistä.
Jos vatkaa vaahdon liian kovaksi, pinta paistaessa muistuttaa melkein marenkia ja se halkeaa. Itsellä ainakin tämä kai ollut syynä, mutta minusta se on hyvänmakuinen.
Ei mitään vikaa. Se kuuluu sen luonteeseen.
Tämäpä sattui! Minäkin teen tänään kääretortun. Tekee mieli jotain hyvää.
Kääretorttulevy kipataan heti sokeroidulle leivinpaperille ja tämän jälkeen rullataan kuumana sen paperin kanssa rullalle niin, että paperi jää sisälle. Sen jälkeen jäähtymään ja voi rullata auki ja täyttää millon haluaa.
Vierailija kirjoitti:
Ei mitään vikaa. Se kuuluu sen luonteeseen.
Sil on mun luonto.
Jos tekee perunajauhoista tai korvaa niillä osan jauhoja, "venyy" paremmin.