Ruuanlaitto & ajankäyttö erityisesti sinkkutalouksissa...
Olen ollut nyt kuukauden sairaslomalla. Joka päivä olen valmistanut jotakin ruokaa, eilen leivoin leipää, yleensä olen tehnyt 3-4 päiväksi kerralla, osan pakastanut, aktiivinen työaika vaihtelee vartista puoleen tuntiin. Minusta tuo ei ole paljon, mutta sisareni mielestä tuossa ei ole järkeä, kun sinkkuna valmisruoka tai ulkona syöminen ei tulisi kalliiksi. Minä en ole vielä sisäistänyt, mihin minun pitäisi säästää sitä aikaa tai säästyykö sitä edes, jos lähden jonnekin syömään. Mitä mieltä te olette?
Kommentit (6)
Sinkkuna laitan itse ruokani. En säästön takia, vaan haluan syödä hyvää ruokaa ilman ylimääräisiä aineita. Kaupan tuoreita "leipiä" en pysty syömään, elimistö hyljeksii. Teen joskus pannuleipää, nopeaa ja helppoa. Muuten syön näkkäriä.
Mun ruokani ovat hyvin yksinkertaisia enkä katsele reseptejä, "sävellän" itse.
En ymmärrä ajatusta, että yksineläjän ei kannata ruokkia itseään hyviin, vaan pitäisi tyytyä valmiiseen huonoon ruokaan.
Kun teet itse ruokaa, saat juuri täsmälleen sitä, mitä itse haluat. Tiedät myös tarkkaan, mitä ateriasi sisältää. Siinä on kaksi hyvää syytä käyttää aikaa ja rahaa ruuanvalmistukseen.
Kun työpäivinä syön ravintolassa, ei ole mitenkään itsestään selvää, että ruoka on hyvää eikä siinä ole jotain sellaista ainesosaa, joka ei minulle sovi.
Mä tykkään tehdä ruokaa, en pidä ajantuhlauksena vaikka siihen menisi kaksi tuntia. Tilattu tai valmisruoka on joskus hyvää, mutta en mä edes haluaisi syödä sitä joka päivä vaikka olisi varaakin.
Itse säästän kyllä paljon rahaa siinä, kun teen kaiken itse .Aikaa en niinkään, mutta sitä on nykyään, kun kaikki " vapaa-aika" ei mene vapaaehtoistöihin tai lasten harrastuskuskaamisiin tai talkoisiin. Säästyy rahaa
On toki kivaa yksinasuvana tietää et voi koska vaan hakee pitsan tai mennä mihin haluaa syömään mutta kyllä se yksin kokkailuki on mukavaa jos kuuntelee vaik jtn hyvää radioohjelmaa tai musiikkia siinä samalla:)
Suurperheen äitinä minulla ei todellakaan säästyisi aikaa, jos raahaisin pesueeni täältä korvesta sellaiseen ruokaravintolaan, jossa kaikki saisivat syödäkseen (allergioita, yliherkkyyksiä, laktoosi-intoleranssia, sienisokeri-intoleranssia jne). Pääsen helpommalla, kun teen ihan kaikessa rauhassa ruuat itse, ja pääsen nopeammin, kun teen ihan kaikessa rauhassa ruuat itse.
Ja sitten taas päivät olen yksin kotona etätöissä (lounastunti! jee!) ja tänäänkin käytin ehkä 7 minuuttia lounaani tekoon, jälkiruuan kanssa - jälkiruuaksi paistettua vuohenjuustoa mustaherukkahillolla. Jos tästä lähtisin lähimpään pikaruokalaan tai lounasravintolaan, niin edestakaisiin matkoihin kuluisi jo 45min, ja siellä ruokapaikassa sitten se oma aikansa, eli noin 1,5 tuntia menisi. Sen sijaan tein itse ruokani , ja tässä syödessä surffaan netissä.