Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

Mitä hyvää kesäkurpitsasta?

15.08.2009 |

Anoppi oli sit päättänyt jonkinmoisen kesäkurpitsasadon saada aikaiseksi. Tämän seurauksena meillekin eksyi muutama pieni yksilö - parhaimmat painoivat 2,1 ja 2,5 kg kappale.



Nyt siis parhaimmat kesäkurpitsareseptinne pinoon!



Itsellä tulee tehtyä usein kesäkurpitsapastaa (paistan vain kesäkurpitsa, valkosipulia ja sipulia, oliiviöljyä, suolaa ja mustapippuria) ja se pastan kanssa tarjolle. Nam.



Toinen herkku on sellainen, johon laitan kesäkurpitsaviipaleita ja tomaattiviipaileita vuoron perään ja sit tulee muna-juustoinen kuorrute, tähän voi laittaa jauhelihaakin.



Ja kolmas on sitten ihan raaste: kesäkurpitsaa ja kurkkua fifty-sixty ja sit pikkuisen paprikaa.



Mut jos nyt meinaan nuo muutaman kilon hävittää tässä ennen kuin pilalle menevät, niin kertokaa ihmeessä lisää hyviä vaihtoehtoja näiden vakkarisuosikkien lisäksi. Muuten kelpaa kaikki ohjeet, mut ei sellaiset, joissa kesäkurpitsa menee ihan "mausteeksi". Täytettyjä kesäkurpitsoja ajattelin ennen kuin nuo kesäkurpitsat näin, mutta oikeasti, kun kesäkurpitsa on halkaisijaltaan lautasen kokoinen ja niin pitkä että hädin tuskin uuniin mahtuu, niin meni sekin suunnitelma hivenen överiksi...



Kommentit (6)

Vierailija
1/6 |
15.08.2009 |
Näytä aiemmat lainaukset

3 dl tummaa rakettispagettia

iso kesäkurpitsa

tomaattia tomaattimurskaa

sipulia

valkosipulia

jauhelihaa + mausteita

juustoraastetta



Voitele uunivuoka ja laita pohjalle raaka rakettispagetti. Lado päälle kesäkurpitsaviipaleet ja tomaattiviipaleet. Tee pannulla kastike jauhelihasta, sipulista ja tomaattimurskasta -mausteita maun mukaan. Kaada kastike vuokaan. Lisää vielä kerros kesäkurpitsaa ja ripottele pinnalle juustoraastetta.



Uuniin 200 astetta 30-45 min.



Vierailija
2/6 |
15.08.2009 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kesäkurpitsarullat:

Siipaloi kesäkurpitsat pituussuunnassa juustohöylällä ohuiksi viipaleiksi. Voitele oliiviöljyllä, ripottele päälle suolaa ja jauha mustapippuria. Levitä pellille leivinpaperin päälle. Paista uunissa, ehkä 200 astetta, kunnes pehmenevät ja saavat hieman väriä. Kääri sen jälkeen viipaleet rulliksi ja asettele pystyyn vieri viereen tarjolle. Toimii vaikka liharuokien lisäkkeenä.



Kesäkurpitsasta saa myös helposti hyvää sosekeittoa; keitä vain kanaliemessä haluamasi määrä kesäkurpitsaa, soseuta sauvasekoittimella ja lisää esim. Kolme juustoa-ruokakermaa 1 tetra. Lisää suolaa ja mustapippuria jos haluat, myös valkosipuli käynee hyvin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/6 |
15.08.2009 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kuulostaa hyvältä tämä resepti. Osaakohan kukaan sanoa, että paljonko painaa normaali iso kesäkurpitsa? Pikkuisen hämärtyy tässä käsitys iso ;-)

Vierailija
4/6 |
15.08.2009 |
Näytä aiemmat lainaukset

Sosekeittoa voisi kans tosiaan kokeilla. En ole kyllä varma, et onko mulla aviomiestä sen jälkeen, mut se on nyt sivuseikka ;-)

Vierailija
5/6 |
15.08.2009 |
Näytä aiemmat lainaukset

2 keskikokoista kesäkurpitsaa

4-5 isohkoa perunaa

2-3 keskikoista sipulia

(2 pientä maa-artisokkaa, tämä ei pakollinen mutta itse tykkään)

valkosipulia maun mukaan

kanalientä

salviaa, meiramia, kirveliä, 2 laakerinlehteä ja rose-pippuria



Paista nopeasti sipuli ja kesäkurpitsa (ei kypsäksi!), siirrää kattilaan. Lisää kanaliemi, kiehauta. Lisää paloitellut perunat, valkosipuli + mausteet (ja mahdollinen maa-artisokka), anna hautua kunnes potut kypsiä. Anna jäähtyä hetki, soseuta.

Vierailija
6/6 |
15.08.2009 |
Näytä aiemmat lainaukset

Tee kesäkurpitsaviipaleista pizzapohja: siivuta kurpitsa noin puolen sentin viipaleiksi, lado ne piirasvuokaan tai uunipellille, päällystä kuten päällystäisit pizzapohjan: tomaattikastiketta, salamia/kinkkua/katkarapuja, paprikaa/tomaattia/sipulirenkaita, aurajuustoa/fetaa ja juustoraastetta.

Kirjoita seuraavat numerot peräkkäin: kolme kuusi yhdeksän