Entäs meidän ruokalistamme? Kommentoikaa!
Ma lihapullat paistijauhelihasta, perunat, kanttarellikastike.
Ti broilerkeitto, kirkkaaseen liemeen, perunaa.
Ke lohipasta, kylmäsavulohta, pasta tummaa.
To jauheliharisotto, riisi tummaa, kasviksia joukkoon.
Pe uumimakkara, lasten toiveruokaa tarjolla perjantaisin ja nyt halusivat tätä.
Viikonloppu menee mummulassa äidin sapuskoilla.
Mitä mieltä? Salaattia on tarjolla aina.
Kommentit (32)
Minusta terveellinen ja monipuolinen viikko ruokailujen suhteen.
makkaraksi voi valita nitriititöntä, löytyy esim. Vatajalta (s-marketeissa on ainakin). Nitriitin takia lapsille suositellaan max 1 nakki päivässä... mutta nitriititöntäkin siis löytyy.
Oletan, että lapsenne syö lounaan pk:ssa, kun tuossa on vain yksi ateria per päivä.
Meillä sitä ei syö kukaan.
t. Ei-ap
ja sitten sitä noudattaa?
Meillä oli tänään kaalikeittoa, sitä meillä on huomennakin koska yli puolet jäi syömättä.
Keskiviikkona keksitään sitten jotain muuta, luultavasti ainakin keitettyä perunaa, koska ne tosiaan ovat parhaimmillaan ja maistuvatkin joltakin muulta kuin pahvilta verrattuna riisiin tai pastaan.
meillä arkiruoka on vastaavanlaista, mutta salaatin lisäksi lisukkeena aika kasviksia.
Näitä ruokaketjuja lukiessani ihmettelen, eivätkö perheet syö kasviksia edes silloin kun on paras aika saada _tuoreita_ kotimaisia kasviksia?
Yhdelläkö lämpimällä aterialla teillä eletään?! Minun on tehtävä kaksi lämmintä ateriaa päivässä, vaikka suunnilleen samanlaisella menulla mennään...kevyehkö lounas puolilta päivin ja vähän raskaampi ateria noin klo 17 aikoihin, kun mieskin palailee töistä kotiin. Tuossa välissä on vielä välipalakin, omenaa, leipää yms. Aterioilla meillä myös syödään runsaasti salaattia, ilman mitään kastikkeita yms. turhakkeita.
Lapsia on neljä, kaksi koululaista ja kaksi alle 3v...
Tuntuu, että teen ruokaa kaiken aikaa ja lataan astioita koneeseen sitäkin useammin... :D
Meillä sitä ei syö kukaan. t. Ei-ap
mieluummin perunaa, kuin jotain riisiä/pastaa.
meillä arkiruoka on vastaavanlaista, mutta salaatin lisäksi lisukkeena aika kasviksia. Näitä ruokaketjuja lukiessani ihmettelen, eivätkö perheet syö kasviksia edes silloin kun on paras aika saada _tuoreita_ kotimaisia kasviksia?
Ihmettele sitä :)
meille maistuu ainakin paremmin erilaiset salaatit ja vihannekset, kuin kaali ja lanttu..
hyvältä kuulostaa, varsinkin, jos itse tehdyt kaikki lihapullat, ja kastikkeet, ja liemet! Alkuruoaksi lasketaan kai salaattia, entä jälkiruoka? Minusta jälkiruoka on tärkeä osa ateriaa...esim. Ranskassa sitä ei koskaan jätetäis ateriasta pois...meidän suomlaisten on paljon oppittavaa gourmet maasta!
päivällisen jämät. Eli kaksi lämmintä ruokaa mutta vain kerran kokataan. Suosittelen, jos tuntuu että ruuanlaittoon menee turhan paljon aikaa.
Yhdelläkö lämpimällä aterialla teillä eletään?! Minun on tehtävä kaksi lämmintä ateriaa päivässä, vaikka suunnilleen samanlaisella menulla mennään...kevyehkö lounas puolilta päivin ja vähän raskaampi ateria noin klo 17 aikoihin, kun mieskin palailee töistä kotiin. Tuossa välissä on vielä välipalakin, omenaa, leipää yms. Aterioilla meillä myös syödään runsaasti salaattia, ilman mitään kastikkeita yms. turhakkeita. Lapsia on neljä, kaksi koululaista ja kaksi alle 3v... Tuntuu, että teen ruokaa kaiken aikaa ja lataan astioita koneeseen sitäkin useammin... :D
lapset ovat päivähoidossa ja vanhemmat töissä, ei silloin kotona tietenkään lounasta syödä.
kaksi ruokaa joka päivä.
lapset ovat päivähoidossa ja vanhemmat töissä, ei silloin kotona tietenkään lounasta syödä.
Missä kasvisruoat tai edes yksi/viikko?
Meilläkin kaksi lämmintä ruokaa päivisin, etenkin talvisin, mutta että sen lisäksi vielä koko ajan välipalaa - joo mä en usko tuohon. Nuo välipala-jututhan tuli muutama vuosi sitten muotiin, ja jos syö aamiaisen ja iltapalan vielä lisäksi (+ ne kaksi lämmintä ateriaa) niin ei kyllä päivän tunnit muuhun tahdo riittää kuin syömiseen.
Meillä syödään kunnolla kun syödään, eikä välipaloja. silloin maistuu se seuraavakin ruoka kunnolla. En ole huomannut, että kukaan kärisi
kuin tumma pasta/riisi?
Syötte kait perunat edes kuorineen niin niissä on edes vähän jotain vitamiinejä talella.
Kuoritussa perunassa nyt ei ole mitään terveellistä!
Meilläkin kaksi lämmintä ruokaa päivisin, etenkin talvisin, mutta että sen lisäksi vielä koko ajan välipalaa - joo mä en usko tuohon. Nuo välipala-jututhan tuli muutama vuosi sitten muotiin, ja jos syö aamiaisen ja iltapalan vielä lisäksi (+ ne kaksi lämmintä ateriaa) niin ei kyllä päivän tunnit muuhun tahdo riittää kuin syömiseen. Meillä syödään kunnolla kun syödään, eikä välipaloja. silloin maistuu se seuraavakin ruoka kunnolla. En ole huomannut, että kukaan kärisi
Pysyy verensokeri tasaisena ja aineenvaihdunta kunnossa.
Ruoka annosten ei tarvitse olla isoja vaan on parempi kun syö PIENIÄ annoksia usein.
NÄin optetaan lapsillekkin hyvät ruokailutavat. Isojen annosten syömisessä ei ole mitään hyvää.
kotimaiset kasvikset tarkoittavat lanttua ja kaalia? Kotimaisia on mm. tomaatti, kurkku, salaatti, kesäkurpitsa, vihreät pavut, paprika (on kotimaistakin), retiisi nyt ainakin alkajaisiksi.
Herkulliselta kuulostaa! Saanko tulla teille syömään? :)